LFG.HU

Gameskut
hírekCimkek

A Legendák kapitánya nevű társasjáték ihletői azok a kosztümös kalandfilmek, melyekben híres-hírhedt kalózok járják vitorlás hajóikkal az azúrkék tengerek pálmafákkal borított szigeteit. Ennek hangulatát ragadja meg a 7 tenger szerepjáték helyszínének egy szeglete, a Nyugati Szigetvilág is, melynek színes kavalkádját híven tükrözi a játék minden része. Az izgalmas szórakozás azonban a szerepjáték ismerete nélkül is garantálható.

A Legendák kapitányának játékosai egy-egy kivételes hőst irányíthatnak veszélyes útjuk során. A sikeres küldetések nyomán a kapitányok egyre híresebbé válnak, lassan mesék, legendák szövődnek tetteik köré – és minden hajósnak feltett célja, hogy leghamarabb az ő neve hallatán piruljanak el a nemesi udvarok leányai, vagy sápadjon el a kocsmai söpredék.

A győzelem azé a játékosé, akinek kapitánya először válik élő legendává. Az ehhez vezető út azonban nem könnyű: kapitányának végre kell hajtani saját feladatait, melyben különféle fondorlatokkal igyekeznek megakadályozni őt vetélytársai; akik ellen természetesen neki is lehetősége nyílik cselt szőni a játék során. A küldetések sikeres végrehajtásával párhuzamosan pedig hőse sorra megszerzi mindazokat az egyéni, csak rá jellemző vonásokat, melyek kiemelik őt a többi tengerjáró közül.

Mind a tíz, a játék kezdetekor szabadon választható hajóskapitány önálló személyiség; egyediek azok az alaptulajdonságok is, melyekkel nekivágnak a kalandoknak. Útjuk során szinte eggyé válnak azzal a hajóval, melyen bejárják a szigettengert. A hajók és a kapitányok alakját ezalatt összekovácsolja a szóbeszéd; kettejük jellegzetességei teszik őket felismerhetővé társaik és ellenfeleik számára. E jellemzők sokfélesége a mitológia varázslatos világát tükrözi, ahol Akhilleusz pajzsa, Artúr király kardja, Lehel vezér kürtje elválaszthatatlan gazdájától. A tengeren hasonló sorsra juthat egy igazán díszes vitorlázat, egy különösen szép, vagy éppen ormótlan orrdísz, melyek jelképeivé válhatnak a kapitánynak és hajójának.

A játék a küldetések teljesítését újabb és újabb, az adott kapitány személyiségéhez illő, ám ezen túl szabadon választható jellegzetességekkel jutalmazza; ezek összegyűjtése hozhatja el a győzelmet a játékos számára. A feladatok teljesítése azonban még a kivételes hősöknek is komoly kihívást jelent: aranyszállítmány biztonságosan célba juttatása a tenger zsákmányra éhes farkasaitól hemzsegő vizeken, szerelmesek megszöktetése, gonosz kalózok hajóinak elsüllyesztése, bűvös hatalmú kincsek felkutatása, szökésben lévő gazemberek elfogása szerepel a játék húsz küldetése között. Az izgalmakat a játékostársak vetélkedésén túl tovább fokozzák a szerencsekártyák és a kocka szeszélye.

A társasjátékot könnyű kezelhetősége és egyszerű szabályai miatt nyugodt szívvel ajánljuk minden korosztály számára.
A Legendák kapitánya május végén kerül a boltokba, a Gameskút és a Delta Vision közös kiadványként.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/iras/pic/lk_doboz_teto_nagy.jpg]
[http://www.gameskut.hu]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához