LFG.HU

Petrus
hírekCimkek

Miután James Wallis kilépett az rpg bizniszbõl, a Hogshead kapcsán nála lévõ SLA Industries jogokat visszaadta az eredeti készítõknek. A Wizards of the Coast csak mint kiadó mûködött közre (még a Hogshead-i idõk elõtt), minden más a Nightfall Games kezében maradt. A Nightfall két alapító tagja (Dave Allsop és Angus Abranson) úgy döntött, hogy saját kiadót alapít Cubicle 7 Entertainment névvel a SLA és más szerepjáték vonalak – fõleg idegen nyelvû, de nagy sikerû játékok angolra fordításának – támogatására. A fõ-fõ fejlesztõ természetesen Dave marad.

Az új kiadó közzé is tette 2004-es SLA terveit:
-Hunter Sheet Issue 1: A Fejlõdés világának 20 prominens karaktere, plusz új felszerelések, új lények és egy új, idegen veszedelem, a Krell faj leírása
(megjelenés: 2004/Q2).
-Cannibal Sector One Sourcebook: Útmutató Mort legveszedelmesebb helyeihez, az öt Kannibál Szektor leírása, klánok, hullaevõk és társaik. (2004/Q3)
-World Guide 1 – Jacinto: A Nightfall is elkezd világkönyveket kiadni, a Jacinto az elsõ a sorban. Jacinto elsõsorban az egzotikus és halálos vadállatairól híres, így elsõ számú vadászati úticél. (2004/Q3)
-World Guide 2 – Xaime: A második bejelentett világleírás egy erõsen ipari háborús világról fog szólni, amely már jóideje színhelye az SLA és Tresher összecsapásoknak, de most megjelentek a Krellek is, hogy visszahódítsák õsi lakhelyüket. (2004/Q4)
-White Earth: A Fehér Föld a SLA univerzum egyik legtitokzatosabb helye; utalásokként feltûnt már az alapkönyvben is, de ez a kiegészítõ verge fellebbenti a fátylat róla. A könyv önálló szerepjátékként jelenik meg, ami forráskönyvként az SLA-hoz is használható. (2004/Q4)

(Q = negyedév – szerk.)

A fent említett fordítások közül pedig az elsõ bejelentett szerepjáték a lengyel eredetû Frankenstein Factory, ami 2004. második negyedévében fog angolul is megjelenni. (Érdekes módon némileg hasonlít az Attila által nemrég bemutatott My Life With Master szerepjátékra. Aki tud lengyelül, itt
utánanézhet: http://rpg-portal.pl/ffaktoria/ )

Forrás: http://www.slaindustries.net/article.php?sid=87

http://www.wilsonclan.org.uk/games/sla/announcement.html

Ui: A fentiekben nem szerepel, de a hivatalos oldalon olvasható egy másik kiadvány, a Shaktar elõzetese is, amely a címben szereplõ fajról fog szólni. Bár a Nightfall oldala igen régen frissült utoljára…”


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.