LFG.HU

Villányi Pál
eseményekCimkek

Immáron második alkalommal rendezzük meg a seregszemlét, ezt a játékostalálkozót Magyarországon. A seregszemle ötlete akkor fogalmazódott meg bennünk, amikor szembesültünk azzal, hogy nincs Magyarországon olyan rendezvény, amely egyidőben, koncentráltan egy helyre gyűjtené azokat az embereket, akik gondolkodtató, fantáziát igénylő, kreatív játékokkal szeretnek játszani. A találkozóra várunk mindenkit, akit érdekelnek a játékok, fiúkat és lányokat 10 éves kortól. Szerte a világon nagy hagyománya van az olyan játékkiállításoknak, mint amilyet mi is megálmodtunk. Hozzánk legközelebb Essenben rendeznek minden évben hasonló tematikával találkozót.

A rendezvény célja az, hogy egy hétvégén mindenki megismerkedhessen azokkal a gondolkodtató, kreatív játékokkal, amikkel ebben a témában ma játszani lehet és érdemes, illetve összehozzuk egymással azokat az embereket és csapatokat, akik már beleszerelmesedtek valamelyik játékba, hogy megoszthassák egymással tapasztalataikat, véleményüket, összemérhessék tudásukat. Szeretnénk, ha mindenki, aki eljön, jól szórakozna, akár játssza már valamelyik játékot, akár most szeretne megismerkedni velük. Ezért sokszínű programról gondoskodtunk. A lehető legteljesebb seregszemléje lesz a
• kártyajátékoknak,
• szerepjátékoknak,
• figurás stratégiai játékoknak,
• táblás stratégiai játékoknak,
• társasjátékoknak,
• makettezésnek és modellezésnek.

Rengeteg versenyt és játéklehetőséget biztosítunk
azoknak, akik már elmélyedtek valamelyik játékban. Itt rendezzük meg több játék nemzeti bajnokságát, mint a Mage Knight és a MechWarrior figurás játékokét, valamint a Star Trek és a Gyűrűk Ura kártyajátékokét. Szervezünk szerepjáték-versenyeket a legnépszerűbb játékokból, mint a Dungeon and Dragons, a Vámpír a maszkabál és a Gyűrűk Ura szerepjáték. Emellet biztosítunk helyet minden játékosnak, aki szeretne egy jót játszani kedvenc játékával.

Ez nem múzeum, nem kiállítás! Mindent ki lehet próbálni, meg lehet fogni! Folyamatosan tartunk játékbemutatókat azoknak, akik érdeklődnek ezek iránt a játékok iránt, de még nem jutottak hozzá, hogy kipróbálják. Szakértő játékmesterek ülnek az asztalok mellett és csak arra várnak, hogy az érdeklődők leüljenek velük játszani. A legtöbb játék alapszabályai pár perc alatt elsajátíthatók, így rövid idő alatt el lehet kezdeni egy érdekes összecsapást, legyen az akár kártya-, társas- vagy figurás játék. A szerepjáték kicsit bonyolultabb, de egy egyszerűbb mesét előre elkészített karakterekkel is el lehet kezdeni 5-10 percnyi felkészülés után.

A találkozó keretében igyekszünk helyet biztosítani azoknak az egyesületeknek és szervezeteknek, akiknek a tevékenysége kötődik ezekhez a fantáziavilágokhoz. Különleges programokkal készül például a Magyar Anime Társaság vagy a Warhammer fanatikusok ligája.

Minden seregszemlét egy vezértéma köré csoportosítunk, ez most tavasszal a 7tenger világa. A 7tenger egy alternatív Európa a 18. században. Olyan világ, melyben minden ország éppen a fénykorát éli. Virágzik az államilag támogatott kalózkodás, az inkvizíció az egyik legerősebb szervezet, az udvari intrikák halálosak, a felfedezők sosem tapasztalt erejű ereklyéket kutatnak fel.
A világot több játék is feldolgozza. Van belőle gyűjthető kártyajáték, melyben minden játékos egy hajót irányít. A játék célja, hogy egyedül uraljuk Thea tengereit. A hajó, a kapitánya és a legénység, hajózva Thea tengerein ereklyéket gyűjt, támogatókat keres, felszerelkezik és amikor más hajókkal találkozik, erős ágyútűzzel megpróbálja azt a tenger fenekére sűllyeszteni, vagy a meggyengített ellenfelet egy csáklyázó támadással elfoglalja és legénységét párbajok sorozatában legyőzi.
Megjelent a 7tenger világának szerepjáték alapkönyve is. A könyvben le van írva a világ földrajza, történelme a népek jellemző tulajdonságai és a titkos társaságok jellemzői, a játék szabályai. Hogyan készítsünk élettel teli 7tenger szereplőket? Hogyan építsünk fel egy érdekes, kalandos történetet, amiben a játékosok élvezettel játszanak majd. Hogyan vezessünk le egy kardpárbajt két hős között vagy egy csatát a kasztilliai armada és a kalózok szövetsége között.
A találkozón mutatjuk be először a 7tenger társasjátékot, a Legendák kapitányát. Most te lehetsz Thea Nyugati Szigetvilágának leghíresebb kapitánya! A Legendák kapitánya társasjáték izgalmas kalandokra csábít hangulatos küldetéseivel, és tíz, általad megszemélyesíthető, dicsőségre éhes kapitánnyal. A győzelmet akkor nyerheted el, ha a te kapitányod válik először élő legendává. Az ehhez vezető úton bizonyítanod kell rátermettségedet: aranyszállítmány biztonságos célba juttatása a tenger zsákmányra éhes farkasaitól hemzsegő vizeken, szerelmesek megszöktetése, gonosz kalózok hajóinak elsüllyesztése, bűvös hatalmú kincsek felkutatása, szökésben lévő gazemberek elfogása szerepel a játék húsz küldetése között. Míg feladataidat végrehajtod, vetélytársaid különféle fondorlatokkal igyekeznek akadályozni téged, amit természetesen neked sem kell tétlenül nézned, számodra is nyitva áll a lehetőség a cselszövésre.
Először a világon, Magyarországon iródott regény a 7tenger világáról. Izgalmas, fordulatos történet, hűen tükrözi ennek a csodálatos földnek minden kifinomultságát.

Összefoglava, azt szeretnénk, hogy mindenki, aki eljön, jól érezze magát, mert eltöltött egy hétvégét azzal a hobbyval, amit szeret. A játék egy hobby, alkalmas arra, hogy az ember kiszakadjon a hétköznapok valóságából, megismerjen, építsen és alakítson egy olyan világot, amely leginkább tükrözi a benne játszók vágyait, érzéseit. Erősíti a baráti kapcsolatokat, kártyázni, szerepjátszani vagy társasozni nem lehet egyedül. Kikapcsol és szórakoztat!

Részletesebb programot a http://www.seregszemle.hu címen találhatsz.

Shuluri Viadal Verseny
Időpontja: Szombat
Camelot legendái – tavaszi Seregszemlén Shuluri Viadal versenyjátékot szervezünk!
A verseny 10:30 – kor kezdődik.
Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik járatosak a Shuluri Viadal társasjáték rendszerében.
A versenyre a www.gameskut.hu/letoltes -címen található jelentkezési lappal lehet nevezni, melyet legkésőbb május 19-ig el kell küldened a shuluri@gameskut.hu címre. Helyek csak korlátozott számban. A helyszínen nevezésre lehetőség nincs.

Díjazás:
A verseny győztese Legendák kapitánya társasjátékot nyer.
A második helyezett a 7Tenger szerepjáték Játékosok Könyvét kapja.
A harmadik helyezett 7Tenger kártyajáték alapcsomagot, és egy kiegészítőt nyer.

Versenykiírás a szerepjátékokhoz

A versenyekre a csapatkapitányoknak előre kell kell nevezniük, a saját adataik mellett, meg kell adniuk, hogy hány fős csapattal akarnak indulni.
Nevezni az interneten lehet a http://www.seregszemle.hu/versenyek.php címen, csak a csapat-kapitánynak kell.
A versenyekre nincs külön nevezési díj, azonban a csapat minden tagja számára be kell fizetni a belépődíjat. Ezt kérjük a csapatkapitányok tegyék meg, legkésőbb május 19-ig.
A jegyek átvehetőek személyesen a Camelotban vagy a helyszínen.


Szombat
D&D 3. kiadás
5 fős csapatok jelentkezését várjuk. A karakterek az alábbi alapkasztokba tartozhatnak: mágus, harcos, pap, varázsló, tolvaj. A karakterek 5. szintűek. A kaland saját világon játszódik. A magyar nyelven megjelent kiegészítok használhatók.

Vámpír a maszkabál
Helyszín: Olaszország, Időpont: 2003 A karaktereknek itt kell tartózkodnia, lehetőleg már huzamosabb ideje. A karakterek ismerhetik egymást, de ha nem akarják, akkor nem. Tehát ebben a játékosok teljes mértékben szabad kezet kapnak. Klánok: A csapat 3 féle lehet: kamarillás, szabbatos, illetve Giovanni-csapat. FONTOS! Minimum másfél oldalas előtörténet kérünk minden játékostól, mert a pontozásban szerepe lesz ennek is. Ezen felül, ha a csapatból 2, vagy több karakter ismeri egymást, akkor egy (vagy több) rövid “közös-előtörténetet” is kérünk.

7tenger szerepjáték
A karakter-generáláshoz csak és kizárólag a magyar nyelven is megjelent Héttenger alapkönyv használható, egyéb kiegészítők nem.
A csapat 4-6 tagú lehet.

Vasárnap
M.A.G.U.S. szerepjátékverseny
A modulhoz magatoknak kell megalkotnotok a 4. vagy 5. szintű karaktereiteket! (A harcos, a gladiátor, a lovag és a tolvaj 5. szinten kezd, a többiek mind 4. szintűek.) A karaktereket az Első Törvénykönyv szerint kell megalkotni kockadobások nélkül (lásd lentebb). A verseny alatt is az Első Törvénykönyv szabályai lesznek érvényesek, hacsak a KM másképp nem dönt.

Gyűrűk Ura
A LOTR versenyre 3-6 fős csapatok nevezhetnek. A kaland időpontja MK 1610, az előtörténeteknek ehhez kell igazodniuk. A helyszín Eregion, a karaktereknek már összerázódott partikként kell megjelenniük. A csapat minimum kétharmada tünde, de lehetőség van törp és dúnadán karakter indítására is. A karakterek 9. szintűek. Karakter generáláshoz a magyarnyelvű Gyűrűk Ura alapkönyv használható.

Shadowrun / Cyberpunk
Egyazon modul kerül lemesélésre Shadowrun és Cyberpunk rendszerben (természetesen a szükséges, minimális módosításokkal).
Dekások/netrunnerek nem indulhatnak egyik rendszerben sem, Shadowrunban pedig semmilyen mágiahasználó karakter.
Shadowrun: Az alapkönyv magyarul is megjelent 3. kiadása használható a karakter-generáláshoz. Az alap karaktergeneráláson felül plusz 100 jó karma osztható.
Cyberpunk: A képzettségek limitje 4-es. Az alap pontszámon felül +20 képzettségpont osztható. A magyar nyelven is megjelent alapkönyv használható.
A pontozásba beleszámít az előtörténet is.

Amennyiben barmilyen egyéb kérdésed merül fel a versenyekkel kapcsolatban,
érdeklődhetsz a 216-7053-as telefonszámon vagy a www.deltavision.hu/seregszemle honlapon.

A szervezők


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához