LFG.HU

Bögre (Herbie)
hírekCimkek

Elöljáróban: ha tehettem volna, BePe tudta nélkül juttattam volna el ezt a levelet az rpg.hu olvasóihoz. Kérlek, fogadjátok akként, amiképp szántam: ne kéretlen reklámnak, hanem őszinte magyarázatnak. (Megtehette, megtette :) – Herbie)

Mivel úgy látom, hogy sokan félreértik a Bögre-naplók célját, és egyáltalán a létét, úgy érzem, itt az ideje ennek a vallomásnak.
Mint tudjuk, van egy honlap, az rpg.hu, amely sokunk számára több, mint rendszeresen látogatott hely az Interneten. Naponta friss olvasnivaló vár minket, a fórumok megadják a lehetőségét az értelmes és tartalmas párbeszédeknek, a különféle játékok (Thrillion, Trónbitorló) mára már megteremtették a maguk törzsközönségét, és szinte nem akad olyan évszak, amikor ne lepne meg minket valami újdonsággal az oldal.
Mára már többen segédkeznek a honlap üzemeltetésében, ám még mindig van egy ember, egyetlen egy ember, aki nélkül ez az egész, amit itt magunk körül látunk, nem jöhetett volna létre, és nem maradhatna fent.

Igen, ezt az ember Balázs Péternek, BePének hívják.

Sokan vagyunk hát azok, akik valamilyen okból hálásak lehetnek neki, és sokan, akik ezt próbálják megköszönni, viszonozni. Ki azzal, hogy anyagilag támogatja a honlap létét, ki azzal, hogy ismertetőket, ajánlókat ír, vagy akár híreket küld be, és, igen, vannak, akik a köszönet kinyilvánításának a Bögrét választották.
Nem megrendelésre készülnek tehát a fényképek, hanem időről időre, a névtelenség homályából érkezik egy csomag BePe email-címére, elsősorban Neki, mindazért, amit kaptunk tőle. Remélem, reméljük, hogy örül neki, és ez a kis ajándék segít megőrizni a lelkesedést, ami már évek óta töretlen.
Az, hogy ezek a képek felkerülnek az oldalra, már az ő döntése. Hogy sejti-e hogy kitől, kiktől érkeznek a fényképek? Meglehet, de mindez nem számít. Mert a Bögre nem egy ember, nem egy zárt csoport. A Bögre mi vagyunk, mi, az olvasók.
Úgy érzem, úgy érezzük, hogy egy-két kép elkészítése, és eljuttatása a Bögre email-címén keresztül még mindig sokkal kevesebb gonddal jár, mint az oldal üzemeltetése. Nem kell hozzá semmi különleges: Te is megteheted. Vagy, ha úgy érzed, hogy ez nem a te műfajod, ne habozz: írj cikket, ismertetőt, küldj be híreket! Ha megteheted, szánjál rá néhány forintot arra, hogy ez a lap, a mi lapunk továbbra is fenmaradjon, bővüljön.
Ha a fentiek bármelyikét megteheted, tedd meg.
Mert a Bögre – mi vagyunk.

K. Bögre

A szerkesztő megjegyzése:
BePe influenzája miatt az rpg.hu szerkesztőségi feladatainak egy része – többek közt a beérkező írások adminisztrálása – rám hárult. Ez az “anonim” levél engem is meglepett, de találónak érzem a tartalmát, ezért saját hatáskörben – és jóhiszeműen – föltettem.

Ismeretlen bögre-aktivistánk arra hivatkozik, hogy sokan félreértik a Bögre-napló célját, de aki látta a Jeunet-Caro páros Oscar-díjra jelölt alkotását, az Amélie csodálatos életét azok számára egyértelmű, honnét származik az ötlet: Amélie özvegy apja bezárkózottan éldegél a házában, s mióta lánya elköltözött otthonról, egyetlen megmaradt, féltett “kincse” egy meglehetősen tipikus porcelán kertitörpe lett, ami előkelő helyet foglal el a kertben és mindennél többre becsüli. Miután Amélie nem tudja kirángatni apját a depressziójából, más eszközökhöz folyamodik: A férfi egyik éjjel arra riad, hogy a törpéje megszökött, még búcsúlevelet is hagyott, hogy világgá ment. Attól kezdve egész nyáron át képeslapokat hoz a postás, rajtuk a kertitörpével, amint a világ legegzotikusabb helyein lefotóztatta magát és pár üdvözlő sort írt haza, gazdájának…

- Herbie


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://galeria.rpg.hu/categories.php?cat_id=41]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához