LFG.HU

Kovács `Tücsi` M.
hírekCimkek

Az 1972. és 1995. között 175 számot megért Galaktika minden idők legnépszerűbb magyar sci-fi kiadványa volt. A hőskorban egyes számaiból akár 120 ezer példány is gazdára talált. A legenda most újraéled: ősszel a lap visszatér az újságosok polcaira.

A Galaktika népszerűsége nem volt véletlen: mindig izgalmas, érdekes és színvonalas módon, irodalmi stílusban tárta elénk, milyen lehetséges jövővel kell szembenéznünk, milyen kihívások, kalandok várhatnak az emberiségre. Bevezette olvasóit az űrkutatás, a holdraszállás, a robotika, a számítógépek és mobiltelefonok korába – sőt, ennél is tovább. A lap a minden emberben ott rejlő felfedezőt ragadta meg, aki mindig kíváncsi az ismeretlenre, a természet és az univerzum titkaira, a technika és az emberi teljesítőképesség, illetve a fantázia határaira.

A klasszikus lapot Burger István lapigazgató-főszerkesztő támasztja fel, aki egyszer már sikerre vitt egy hasonló vállalkozást. Ő volt ugyanis a szintén több éves szünet után életre kelő “új” IPM főszerkesztője.

A tervek szerint a magazin havonta fog megjelenni, színesben, 100 oldalon, extra B5 formátumban. A szerkesztők be akarják mutatni a nálunk még ismeretlen külföldi sci-fi szerzőket, teret szeretnének adni a régi szerzők eddig még nem ismert munkáinak, ugyanakkor lehetőséget kívánnak biztosítani az új tehetségek kibontakozásának is.

A szerkesztőség június 11-én megnyitotta a nagyközönség előtt a magazin hivatalos honlapját a www.metagalaktika.hu címen. A weboldalon az internetezők beleszólhatnak majd a lap készítésébe: például befolyásolhatják tartalmi szerkezetét, vagy több verzió közül kiválaszthatják a magazin új emblémáját, de akár előfizetést is nyerhetnek.

A Galaktika a világhálón együttműködik a Solaria.hu magazinnal, a legrégebbi magyar internetes sci-fi kiadvánnyal, amely a Galaktika 1995-ös megszűnésével egy időben kezdte meg működését.

További információk

Burger István, lapigazgató-főszerkesztő
70 / 331-5151

Kovács “Tücsi” Mihály felelős-szerkesztő
30 / 949-7851

E-mail:
szerkesztoseg@metagalaktika.hu

Honlap:

http://www.metagalaktika.hu


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához