LFG.HU

WENN/IMDB
hírekCimkek

Jeffrey Katzenberg, a Spielberg-Katzenberg-Geffen trió által fémjelzett Dreamworks filmstúdió animációkért felelős igazgatója, az ausztrál Sydney Morning Heraldnak nyilatkozva kifejtette, hogy a Shrek 3. részének munkálatai már kilenc hónapja, a Shrek 4. részének munkálatai pedig három hónapja zajlanak.

“Még van két fejezet, amit szeretnénk elmesélni”, mondta. A Shrek 3-at 2006-ban, a 4. részt 2009-ben kívánják bemutatni. “Az elképzelés hasonló ahhoz, ahogyan Peter Jackson leforgatta A gyűrűk urát. A különbség csupán annyi, hogy nekik volt bátorságuk egymás után megcsinálni.”

Mire a negyedik részt bemutatják, már 13 év telik el az első, Oscar-díjas animációs film bemutatása után. “Három, négy évet vesz igénybe egy film elkészítése”, folytatta Katzenberg. “A folyamat természetéből adódóan újra és újra átnézhetjük a munkánkat, és szükség esetén újraforgathatunk, átdolgozhatunk jeleneteket, ami nagy előny az élőszereplős játékfilmmel szemben.”

Katzenberg ugyanakkor megemlítette a rivális Pixar animációs stúdió vezető animátorát és producerét, John Lassetert, aki “továbbviszi Disney szellemét”. “Lasseterben megvan minden olyan tulajdonság, ami Walt Disney-t remek mesemondóvá tette. Nagyon is gyermeki látásmódja van, amin keresztül a világot és a benne lévő dolgokat szemléli.”

A Shrek 2 a bemutató óta eltelt 6 hétben máris 396 millió dollár bevételt hozott, túlszárnyalva ezzel számos korábbi rekordot, és a stúdió elvárásait is, ami jócskán megkönnyíti a folytatások útját a mozik felé.


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához