LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

Kezdetben vala Scott McCloud, és az ő 24 órás képregénye http://www.scottmccloud.com/inventions/24hr/24hr.html : a vállalkozónak huszonnégy óra áll rendelkezésére, hogy kitaláljon, megírjon, és megrajzoljon egy huszonnégy lapból álló képregényt.

Az első 24 órás képregény megszületése óta több százan próbálkoztak azzal, hogy megfeleljenek a látszólag oly egyszerű feladatnak.

Azután persze jött a 24 órás dráma, valamint a 48 órás film is.

S végül tavaly a Forge fórumain felvetődött az ötlet: mi lenne, ha néhány játéktervező megpróbálkozna a 24 órás szerepjátékkal?

A kezdeti, sikeres próbálkozások között ott találjuk pl. a vs. Monstert, Philip Reed általános horror játékát, amely pár hónapja nyolcvan oldalas, “Deluxe” kiadásban is elérhető az Rpgnow oldalain.

S alig pár hete Andy Kitkowsky, a japán szerepjátékok legavatottabb nyugati ismerője, az Indie RPG Awards létrehozója megnyitotta a 24 órás RPGk hivatalos oldalát.

Megtalálhatjuk itt az alapszabályokat (amelyek lényegesen nem térnek el a 24 órás képregény készítésétől: a műnek teljesnek kell lennie, és mindenfajta előkészítés, vagy bármi hasonló, tiltott), csakúgy, mint a tavalyi pályaműveket, valamint az idei próbálkozókat.

Bár a szerepjáték készítésébe bárki, bárhol belefoghat, mégis van három hét, amely kiemelt fontossággal bír a 24 órás szerepjátékok tét nélküli versenyében: ez a “Grand Act”, ami idén július 16.-án indult, és egészen augusztus másodikáig tart. Lényegében nem más ez, mint egy ösztönző határidő, valamint remek lehetőség, hogy többen dolgozzanak “összehangolva”, bár ez az összehangolás a szabályok szerint leginkább abból áll, hogy mindenki otthon ül, és dolgozik a saját játékán.

Mindenesetre még majdnem két hét van hátra a végső határidőig: itt az ideje, hogy te is megmutasd, képes vagy a játéktervezésre!

http://www.24hourrpg.com/


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához