LFG.HU

HammerTimeCafe
FraterROE
humorkaCimkek

avagy
egy Diszkordiánus Játék, mely Felettébb Szórakoztató
ha Valaki Megérti

Ezt a játékot az Eris 23 Almája cabal találta ki (Minden Jog Forgatva, másold, amit akarsz, diszkordiánus szokás szerint).
Prince Mu-Chao, és Happy Fun Ball egy este együtt ültek házukban, semmi dolguk nem volt, és közel érezték magukat Erishez. Az asztalon egy olcsó sakk és dámajáték hevert.
Nyolc órával, és öt megrágcsált játéktáblával később megszülettek a játék alapjai.
Két játékos, és egy bíró szükséges a játék megkezdéséhez.

A játék kezdetén mindenki felállítja az összes sakk- és dámabábut a táblán (a sakkbábuk a dámabábuk tetejére kerülnek), továbbá bármilyen, egyéb játékból hozott bábu / kártya (játék-, Tarot-, névjegy-) is használható, maximum összesen 46 darab. Szükség lehet egy második táblára is. A kártyák a kézben maradnak. Az ellenfelek bármely színt használhatnak, de előre ki kell jelenteniük, melyik milyen gondolatot testesít meg.
Minden bábu az eredeti játéknak megfelelő módon mozog. Happy Fun Ball egyszer Monopoly figurákat hozott, de nem ment velük sokra. Csak a pálya szélén tudtak keringeni, és rendszeresen ráléptek arra a mezőre, amit Prince Mu-Chao Dealy Plazának nyilvánított, 1000 pontnyi lakbérrel, és 5000 pont levonással a fejlövés miatt.

Itt el is jutottunk a szabályokhoz. Minden játékos körönként öt szabályt hozhat, és két blokkja van – azaz két, a másik által hozott szabályt semlegesíthet. Minden kör végén a maradék blokkok 1000 pont veszteséget jelentenek. Minimum két szabályt hozni kell körönként, ez alatt ugyanúgy 100 pont veszteség jár minden elhasználatlan szabályért. Ha csak másként nem egyeznek meg a játékosok, nem hozható egy játék alatt kétszer ugyanaz a szabály játékba, még akkor sem, ha az adott szabály először el lett utasítva. A bíró adhat extra pontokat a nagyon kreatív, vagy humoros szabályokért, vagy levonhat pontot, ha egy szabály gusztustalan, kegyetlen, vagy ha nem tetszik neki a játékos képe. Az ő feladata megítélni bármely szabályról, hogy elrontja-e a játékot, avagy sem. Amennyiben igen, megvétózhatja a szabályt. Plusz pont jár még a megvesztegetésért, vicces kalap viseléséért, CSOBB! játszásáért a mosdókagylóban (ez egy későbbi magyarázat tárgya), laza erkölcsre valló magatartásért, stb.

Innentől a játék menete túl kaotikus, hogy követni lehessen, mert pl szombat éjjel nyugodtan hozhat valaki olyan szabályt, hogy vasárnap a táblát el kell forgatni 90 fokkal, és a játékosok bábukat cserélnek – majd eljő az éjfél.

A szabályok vonatkozhatnak a bábukra, a táblára, a pontozási rendszerre, bármely (vagy mindkét) játékosra, illetve tulajdonképp bármire. Happy Fun Ball például gyakorta hozott olyan szabályokat, hogy: “nem hozhatsz újabb szabályt, amíg nem hozol nekem egy sört, nyavalyás!” Erre Prince Mu-Chao röviden méltatta anyukája érdemeit, mint testi szabadfoglalkozású, de mindig ezt tette, ha olyan szabály jött játékba, ami neki nem tetszett. Fun Ball megkapta a sörét, és a játék ment tovább.

Problémát jelenthet, hogy a hivatalos verzió szerint mindenki játékonként egyszer hozhat egy Globális Szabályt, ami onnantól kezdve része minden RecepTLap Rostüveg játéknak.
Természetesen, mivel ez Diszkordiánus játék, a csalás, retorika, szexuális figyelemelterelés, és a bíró bárminemű megvesztegetése megengedett.
Szabályként hozhatjuk, hogy bármely bábut láthatatlanná lehet tenni. Ilyenkor az adott bábut egy másik helyen található táblára kell helyezni – természetesen a bíró jelenlétében, Amennyiben ezzel a bábuval óhajt lépni a játékos, akkor a bíróval együtt a másik táblához kell menni, és ott lépni. A láthatatlan bábu által leütött figurák lekerülnek az eredeti tábláról. Az egyetlen probléma, hogy ilyenkor a másik játékos egyedül marad. A táblával. A csalás megengedett.

Léteznek még a különleges, ú.n. Szituáció szabályok. Játékonként maximum 23 Szituációt lehet hozni összesen (természetesen nem hozható kétszer ugyanaz). Példa: Fóbia. Bármely játékos bejelentheti. A bíró mindkét játékostól elvesz 5-5 bábut, majd a játék során, amikor jónak látja, visszahelyezi őket saját irányítása alatt. Ezek “kormánybábuk” lesznek, és mindkét játékost egyformán támadják.
A gyözelem általában azé, akinek elfogy az összes bábuja, vagy akinek a legtöbb pontja van, ha elfogy valamelyik játékos összes bábuja (amíg a játékos kontaktusban marad a táblával, bábunak számít, tehát játékban marad, és őt is le kell szedni). Természetesen ez is vita tárgya lehet, melyet a bíró dönt el.
Bármely játékos feladhatja a küzdelmet, ha a bíró is úgy látja, hogy esélytelen. Ha ebben nem tudnak megegyezni, akkor a másik játékos diktálhatja a megadás feltételeit, amennyiben ebben sincs egyezség, a játék folyik tovább.

Kiegészítő játék: CSOBB!
Igen egyszerű, bármely vízfelület közelében játszható játék – a diszkordiánusok kedvence. Mindenki nekiáll érdekes tárgyakat keresgélni, majd a vízfelület fölé tartja, s hangos CSOBB! kiáltással beleejti. Ezután (ismét csak hangosan) bejelenti: “Elsüllyesztettem a …-t” (a … helyére az adott tárgy neve behelyettesítendő, pl. “Elsüllyesztettem a kishugom Kis Hableány figuráját!”).
Bár igaz, hogy nem szükséges jelentős agykapacitás eme játékhoz, pont megfelelő kikapcsolódás tud lenni a RecepTLap Rostüveg előtt, közben, vagy után.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.wicca.hu/]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához