LFG.HU

tv2.hu
szerepjátékról

Kardok, buzogányok, pajzsok és egy varázslatos történet. Nem is kell sokat magyarázni, tudják, ez az, amit beteljesült gyerekkori álomnak hívnak: csaták az erdőben, varázslókkal, sámánokkal, és sok-sok misztikummal. Mindössze ennyi kell az új őrülethez, amit live fantasy-nak, vagyis élő szerepjátéknak hívnak.

“Az alaptörténet, hogy a füredi dombságban gonosz erők uralkodnak. Vámpírok, vérfarkasok, és hasonló lények, és a jó, és rosszlelkű játékosok ezek ellen küzdenek” – mesélte az Aktív stábjának Gergő- Mort, aki a szerepe szerint sámán.

De azért nem megy ez ilyen könnyen, mert ehhez komoly előkészületek kellenek. Rövidesen a középkorban találjuk magunkat, legalábbis amint előkerülnek a srácok cseppet sem korhű autóiból a különböző jelmezek. Lábvértek, botok, kardok egész gyűjteménye, amit legtöbbjük otthon, saját kezűleg készített.

Jól sejtik, a milliók által imádott Gyűrűk ura trilógia egyes elemeit is fel lehet fedezni a szerepjátéknak ebben a formájában. Biztos Önök is emlékeznek, a film eszmei mondanivalóját leginkább az összetartás, a hősiesség, és a gonosz erők elleni küzdelem jellemezte.

A tárgyi főszereplő, az Egy Gyűrű elpusztítása, minden mozilátogatót meggyőzött arról, hogy a gonosz erő léte igenis szükséges. Nélküle ugyanis nem lenne boldog végkifejlet, és tizenkét órás, lenyűgöző mozifilm.

Idehaza a füredi dombságban már a turisták is megszokták, hogy harcosok, varázslók, meg mindenféle szerzet villogtatja fegyvereit. A játéknak ugyanis pont az a lényege, hogy a résztvevők minél jobban beleéljék magukat a szerepükbe. Legyen az jóságos, vagy gonosz, a cél az, hogy a játékos néhány órára azonosulni tudjon a szerepével, aztán elégedetten mehessen haza.

Persze bakik és nehézségek itt is vannak, mint minden forgatáson, de az idilli helyszínek, és a rajongók mindent feledtetnek.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.tv2.hu/cikk.php?cikk=100000094135]
[http://www.korridor.tv/e_musor.php?ktv_db=36&rovat_db=313&musor_db=5553]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához