LFG.HU

HammerTimeCafe
Rorimack
hírekCimkek

A képregény-feldolgozások korát éljük. Nem csak a filmkészítők, a szerepjáték-írók is egyre gyakrabban nyúlnak a képregények, mint ihletforrás felé. S habár az Steve Jackson Games Hellboy-a még nem hozta el a várva várt sikert, az általános szuperhős-rendszerek (Mutants&Masterminds, Silver Age Sentinels) népszerűsége megnyitotta az utat az egyes népszerű képregény-világok rpg-s átültetései előtt. Először a M&M kiadója, a Green Ronin Publishing lepte meg a közönséget, amikor Dan Brereton kultikus sorozatából, a Nocturnalsból készített játékot, s most eljött az idő, hogy a GoO is “visszavágjon”.

A különféle animesorozatokra épülő, változó minőségű BESM kiadványokon megedződött kiadó első, nyugati képregényen alapuló adaptációjának a WildStorm univerzumában játszódó Authority sorozatot választotta.

A nyugati képregényvilág fenegyerekének, Warren Ellisnek ezen műve valóban globális távlatokba helyezi a szuperhős-szupergonosz csatározásokat. Ha a két oldal összecsap, nem csupán csak túlkoros kémények omlanak össze a pofozkodásban, itt valóban a Föld, egész országok, népek, államok léte a tét.

Azon szerencsések, akiknek az amerikai GenCon-on sikerült megkaparintaniuk az első példányokat, egy hangulatos, gyönyörűen illusztrált könyvről beszélnek, külön kiemelve azt a fejezetet, amely az ilyen, “túl erős” karakterekkel történő játékhoz ad hasznos tanácsokat mind a mesélőnek, mind a játékosoknak.

Nekünk pedig nem marad más, mint hogy kivárjuk a jövő havi meglepetést, s addig is csemegézzünk a rendszeresen megjelenő ízelítőkből. A legelső adag rögtön két részből áll: egyrészt belepillanthatunk a könyv első pár oldalába, másrészt egy rövid interjút olvashatunk az eredeti ötletgazdával, Warren Ellissel, ahol (igen rövid) szerepjátékos múltjáról vall, valamint beszámol további kalandjairól a szerepjáték-iparral.

Nincs más hátra, mint hogy meglátogassuk a kiadó honlapját:


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.guardiansorder.com/games/authority/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.