LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

Hétfőtől kapható a boltokban a legújabb Shadowrun kiegészítő, a Mr. Johnson’s Little Black Book (JLBB). (S remélhetőleg minél hamarabb eljut Magyarországra is)

A több, mint százhúsz oldalas kötet egyrészt két korábbi kötet (az első kiadású Sprawl Sites, és a második kiadású paravánnal együtt (magyarul is) kiadott Contacts/Kapcsolatok) szerepét próbálja átvenni, de emellett természetesen további hasznos információkkal szolgál, elsősorban a mesélők számára. Habár a fenti két mű egyes elemei visszaköszönnek a JLBB-ben is, nem átdolgozásról, egy teljesen új kiegészítőről van szó.

Az első fejezetben, az Egy árnyvadászat anatómiájában szinte lépésről lépésre végigkövethetjük, hogyan is zajlik le egy árnyvadászat háttérmunkája: az árnyvadászok felbérlése, stb. Emellett további hasznos tanácsokat találunk a karaktergenerálással, dekázás lemesélésél, és atomoszféra-teremtéssel kapcsolatban.

A második fejezet több mint hatvan kapcsolattal örvendeztet meg minket, s ugyanezt teszi a harmadik is, csakhogy itt negyvennél is több helyszín leírását találjuk.

Mindkét fejezetre jellemző, hogy a részletes leírás mellett teret engednek az egyéni módosításra, és ötleteket kapunk a kapcsolatok, helyszínek egyedivé, élővé mesélésével kapcsolatban.

A negyedik fejezet gerincét egy tucatnyi rövid kaland adja, amit egy véletlen találkozások táblázat egészít ki, valamint egy rendszer, mellyel könnyedén generálhatunk magunknak saját kalandot, ha már végképp kifogytunk az ötletekből.

A kötet zárófejezete, jó szokás szerint, már inkább csak a rendszerről szól: hogyan készítsünk alacsony és magas “szintű” csapatokat, hogyan meséljünk nekik (mindez néhány alternatív karaktergenerálási móddal fűszerezve); hírnév és előítélet a Shadowrun világában, és ennek rendszerszintű leképezése.

A fejezet végére egy igaz csattanó maradt: a szerzők azt ígérik, hogy annyi év, annyi kiadás után meglepnek minket egy egyszerű és elegáns szabályrendszerrel a rigózás(!) és dekázás(!!) gyors lemeséléséhez.

Mr. Johnson’s Little Black Book
Ár: 24,99 $
ISBN: 1-932564-13-6


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.shadowrunrpg.com/products/product.php?i=25003&title=Mr.+Johnson%92s+Little+Black+Book]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához