LFG.HU

Beka
hírekCimkek

Dan Simmons , a magyarul megjelent Hyperion és Hyperion bukása című science fiction klasszikusok írója 2004. szeptember 22-én, 12:45 perckor elkészült 2003-ban megjelent, nagy sikerű Ilium című regényének második, egyben befejező részével, az Olympus-szal. A gépelt kézirat terjedelme 1300 oldal.

A szerző a két regény megírása során többek Homérosz Íliászára, továbbá Robert Browning, William Shakespeare, Marcel Proust, Alfred Tennyson, Aiszkhülosz, Shelley, Wallace Stevens, Emily Dickinson és mások műveire támaszkodott. A háttérkutatások során felhasználta Párizs, Jeruzsálem és egyéb földi városok térképeit, a Golden Gate híd tervrajzait, tucatnyi, az Eiffel-toronyról írt kézikönyvet, számtalan Mars fényképfelvételt, térképet, könyvet és egy Mars-gömböt. Mindemellett tanulmányozta a trójai ásatások leletanyagát, több Shakespeare-életrajzot, A vihar jegyzetekkel ellátott kiadásait, az Íliász és az Odüsszeia több különböző fordítását, a homéroszi töredékeket, illetve számos, a trójai mondakör alakjairól írt modern életrajzot.

Az irodalmi vonatkozású kérdéseken túl elmélyedt a modern rakétahordozó tengeralattjárók rejtelmeiben, illetve George Dyson Project Orion című, az 1950-es és 1960-as években népszerű atommeghajtású űrhajózásról szóló ismeretterjesztő könyvében.

A regény írása során több, mint 75 karakter cselekedeteiről, hollétéről és esetleg haláláról kellett folyamatos jegyzeteket készítenie.

A könyv az angol nyelvterületen feltehetőleg még ebben az évben megjelenik, az esetleges magyar kiadásokról még nincs semmi hír.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.dansimmons.com]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához