LFG.HU

Marvin
hírekCimkek

Akinek elég, ha naponta beírja a jelszót, netán természetes 10-es gurításokkal lövi agyba a gumikötélen elé lengő Arasaka-killereket az asztal mellett, vagy született kúlsága okán lenézi a szánalmas geekeket, nyugodtan tekerjen tovább – eggyel lejjebb valszeg izgalmas kockaipari híreket, netán a hongkongi kártyaipar néhány meghökkentő leleményét taglaló kis színest(!) talál. Akit érdekel egy esetleges live cyberpunk játék, olvasson tovább.
Röviden és mondénül: a következő Kollektívát (ez egy ipari-gót dizsi) használva stílusos háttérként szeretnénk egy fordulatos, hajmeresztő és minden résztvevő számára izgalmas, kulturált live cyberpunk játékot szervezni. Az alábbiakban vázoljuk a lehetőségeket, és rögtön pár kérdéssel fordulnánk a potenciális játékosokhoz. A szervezőgárda ebben a pillanatban e sorok szerzője és gothpunk, jelentkezőket várunk.

Az időpont november 19, a helyszín a Kék Yuk. Az eseményről és a helyről a
http://www.redhole.hu/kekyuk/index.htm címen találhattok további információt.
A szervezéssel kapcsolatos fejleményeket remélhetőleg majd itt, illetve a
http://www.ld50.hu/article/ld50/games/metroplex#showmore
címen lehet nyomon követni.

A játék előregyártott karakterekkel, kész forgatókönyv szerint zajlik. Az idő “20 perccel a jövőben”, a helyszín Night City (akinek fiatalságából kimaradt volna a CP2020, arra szánalommal vegyes irigységgel tekintünk, egyben tájékoztatjuk, ez Amerika nyugati partján található), az események pedig egyetlen éjszaka eseményei körül bonyolódnak. Megnyílik a Metroplex új, 40 emeletes üzletháza, a szomszédban folyik a WFF vívószövetségének aktuális fordulója sok neves vendéggel, a plex egy kevéssé ismert szórakozóhelyén, a Kék Yukban meg rovott múltú alakok, szorgalmas corpok és két forduló közt lazuló vívómesterek lesik, mit terem nekik az éjszaka. ( Velük lehet játszani.)

Ez rögtön szembe is kanyarít az első problémával: a cselekmény döntő részét a karakterek előéletében található problémák és zűrös ügyek rendezése mozgatja. Sok szál csak más résztevők sötét titkainak kinyomozásával, mások megzsarolásával fejthető fel. Egymás hátterét tehát a játék kezdetén tilos ismerni. Ha viszont a játékos nem olvashatja el az előéleteket, hogy válasszon neki tetsző avatárt?

A legegyszerűbb az lenne, ha simán belinkelnénk a résztevők listáját, ki-ki elolvasná és választana. Mivel azonban a saját karakteren kívül mindenki másnak az ismeretlenség homályában kell maradnia, ez nagyjából olyan lenne, mint asztali játékban előre elolvasni a mesét. A következő két lehetőséget találtuk ki, kinek melyik tetszik?

1. Rövid, pár szavas jellemzések alapján lehet válogatni, és ha valaki választott, nem adhatja vissza a karakterét.
2. A szervezők osztják ki a karaktereket, figyelembe véve a játékos ízlését/természetét (már akit ismernek annyira).
Még egy lényeges kérdés:
3. Elfogadhatjuk-e az angolt hivatalos nyelvnek? (A játék azért magyarul folyik, de ha vki nem tud angolul, neki külön le kell fordítani a karakterét, ami még idő.)

Fontos tudni, hogy alapfelállásban a létszám max. 23 fő, ennyi karakter szerepel a mesében. Ha ez betelne, és még mindig lökdösődnek a jelentkezők (azért kétlem), a bátor vállalkozók gyártsanak maguknak karaktert, lehetőleg kapcsolódási pontokkal egy már meglévőhöz.

A szereposztás során természetesen a szervezők barátai és csókosai előnyt élveznek. (Nem mintha lennének ilyenek, de nem riadunk vissza semmilyen alantas eszköztől jó sok, pattanásos geeklány beszkórására. Khm.)

A szkeptikusok szerint kevesebb, mint két hét nemigen lesz elég a szereposztásra, jelmezekre, miegymásra, de ezúton is szeretnénk szembevizelni a végzetet. Reagáljatok, please.

(Jelen beharangozó pár szóban eltér az ld50-en közölttől; oda elsősorban nagyképű gótok járnak geekek helyett, nekik többet kell magyarázni.)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához