LFG.HU

Igi
hírekCimkek

Kedves Távoli Világok rajongók!
Először a TV történetében pályázatot írunk ki, rögtön két témakörben. Bárki részt vehet bennük, aki az eddig megjelent könyvek és a honlapon fellelhető anyagok alapján megkedvelte Erdalian világát, vagy csupán még csak most ismerkedik vele.
Célunk a tehetségek felkutatása, valamint szeretnénk teret adni a kibontakozásra, az érvényesülésre.
Ha bárki úgy érzi, majd szétveti az alkotási kedv, vagy csupán kipróbálni kívánja magát, eljött a tökéletes alkalom. A pályázatok nyertesei helyet kapnak a Távoli Világok fejlesztőgárdájában, valamint íróink közt bontogathatják majd szárnyaikat.
Hogy mit is jelent mindez, a pályázati témák alatt olvashatjátok.

1. Pályázat
VILÁGFEJLESZTÉS
A TV alapkoncepciója szerint a rendszer és a világ fejlesztését szeretnénk minél interaktívabbá tenni. Magyarul Erdalian életének fejlődése nincs szigorú keretek közé szorítva. Ha kívánja, bárki rajta hagyhatja keze nyomát. E koncepció alapján szeretnénk teret adni mindenkinek, aki úgy érzi, írásával színesebbé, élőbbé tudná tenni Erdaliant.
E pályázat nyerteseinek írása a világ hivatalos részévé válik, valamint további lehetőséget nyújtunk a rendszeres írásra. A nyertes művek, gazdáik neve alatt jelennek majd meg honlapunkon, valamint majd a későbbiekben reményeink szerint világot látó, a távlati terveinkben szereplő világleírásban.
Ezen túl nyerteseink saját maguk fejleszthetik majd tovább Erdalian választott részét.

Elvárások a VILÁGFEJLESZTÉSRE beküldött írásokkal szemben:
- minimum öt A4-es oldal, 10 pontmagasságú karakterrel szedve
- leíró, bemutató írásokat várunk olvasmányos, irodalmi fogalmazásban (nem elbeszéléseket, novellákat)
- előnyben részesítjük az eredeti, színes ötleteket (ha mindez hiányzik, akkor sincs veszve minden. Ha az írás zökkenőmentes, szépen fogalmazott, magával tud ragadni, írója ugyanolyan esélyekkel indul)
- illeszkedjen a már fellelhető cikkek és regények/novellák alapján bemutatott világba, a választott környezetbe.
Választható témakörök:
- egy rend/klán/szervezet bemutatása – történelme, jelene, az adott érában elfoglalt szerepe, különlegességei, választott jövőképe
- egy városállam bemutatása – történelme, jelene, az adott kultúrkörben elfoglalt szerepe/helye, közeli jövője. Fontos, hogy befolyása ne mutasson túl nagyon önmagán, a világ történelmét befolyásoló hatása csak a jövőre vonatkozóan lehet.
- Kiegészítő írás bármely, eddig a honlapon megtalálható anyaghoz (fajok, tájegységek, rendek, bestiárium, történelem), vagy regényhez.
Felhasználható források:
- a honlapon megtalálható anyagok bármelyike (fajok, rendek, tájegységek, történelem, novellák, stb.)
- az eddig megjelent regények és függelékeik.
Kikötések:
A TV fejlesztőgárdája fenntartja a jogot, hogy az írásokat a minél tökéletesebb beillesztés és koherencia érdekében részben vagy egészében megváltoztassa. Ezek a változtatások azonban csak a pályázók egyetértésével történhetnek a szükséges megbeszéléseket követően. Célunk egy olyan egységes világ alkotása, mely illeszkedik a korábban felállított alapkoncepcióba és nem borítja az eddig lefektetett irányvonalakat.

Az e pályázatra érkező írásokat VILÁGFEJLESZTÉS jelige alatt a következő címre várjuk: tavolivilagok@mailbox.hu

2. Pályázat
ÍRÓI BABÉROK
Mint ahogy az a fenti jeligéből kitűnik, e pályázatra olyan lelkes szerepjáték kedvelők műveit várjuk, akik tehetséget éreznek magukban az írásra, szárnyaikat próbálgatják, vagy akár már jelent is meg regényük, novellájuk bármilyen médiában. Tehát a lehetőség bárki előtt nyitva áll.
E pályázat nyertesei részt vehetnek a TV írógárdájának további munkájában (regényeik világot láthatnak logónk alatt), valamint a nyertes írások megjelenhetnek a tervezett novellás kötetek egyikében.
Pályázatunk célja a tehetségek felkutatása, írói csoportunk bővítése.

Elvárások az ÍRÓI BABÉROKRA beküldött írásokkal szemben:
- legalább 40 ezer karakter
- témakör és helyszín szabadon választható, ám szeretnénk, ha a művek a regényekből és cikkekből eddig megismert tájegységeken játszódnának (Lanúr birodalom, Cathan Birodalom, Tankard, Xethaké, Riadaun, stb.), vagy a már ismert történelmi eseményekből (Legendák Kora, a trollok legendái, a Zhintar Birodalom (Császár és a Mágus)), merítenének.
- az elbeszélés stílusa szabadon választható
- a választott témán keresztül mutassa be Erdalian világának egy bizonyos szegletét.
Felhasználható források:
- a honlapon megtalálható anyagok bármelyike (fajok, rendek, tájegységek, történelem, novellák, stb.)
- az eddig megjelent regények és függelékeik.

Az e pályázatra érkező írásokat ÍRÓI BABÉROK jelige alatt a következő címre várjuk: tavolivilagok@mailbox.hu

A pályázatokkal kapcsolatos kérdéseitekkel, észrevételeitekkel a fenti e-mail címen vagy a fórumon fordulhattok hozzánk.

Jó munkát és sok sikert!

TV csapat


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.tv.inomi.hu]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához