LFG.HU

HammerTimeCafe
Guildenstern
hírekCimkek

Az Ars Magica 4. kiadása több váltás után az Atlas Games kiadónál látott napvilágot 1996-ban. Megpróbált szakítani a 3. kiadás Sötétség Világát megelőlegező elemeivel, visszatérve a 2. kiadás hangulatához, de miközben sok javítás és fejlesztés történt, rengeteg átgondolatlan és használhatatlan szabály is bekerült a kiadásba. A legtöbb veterán Ars Magica csapat ezért módosított szabályokkal vagy a kiadásokat keverve játszik.
Ezeknek a problémáknak a kezelésére határozták el vagy két éve az új kiadás megjelentetését. A 4. kiadás fő hibája, hogy az elhúzódó megjelenés körüli zavaros helyzetben nem került sor egy átfogó és alapos tesztelésre. A fejlesztők ígérete szerint az 5. kiadás hosszú teszt időszak után került csak kiadásra, így reménykedhetünk benne, hogy az eddigi erények megőrzése mellett egy jól használható kiadást vehetünk végre kézbe.
Az eddigi hírek alapján a játék alapjait tekintve nem sokat változik. A szabályrendszer bizonyos részein (labor munka, varázslat szintek) egységesítés és finomítás történt, más részei (harc, karakteralkotás) teljesen újra lettek írva. A régi elkötelezett hívek megtartása mellett törekedni próbáltak arra, hogy az új játékosoknak könnyebb legyen belépni az Ars Magica világába, ezért minden területen példákkal segítik a kezdőket.
Az alapkönyvvel egy időben jelenik meg a klasszikus The Broken Covenant of Calebais kaland új kiadása, ami egy elpusztult conventus felderítésén át mutatja be a conventusok felépítését. A jövőben várhatóan folytatják az egyes tribunálék könyveinek kiadását (a következő a belépő területnek szánt Rajnai tribunálé), elkezdnek egy sorozatot a házakról (az első a Guernicus, Mercere, Tremere és Bonisagus házakról szóló könyv), és egy sorozatot a természetfeletti birodalmakról (elsőként a Menny birodalmáról).


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.atlas-games.com/arm5/index.html]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához