LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

Három évbe telt, mire a bűvös mondatból (“Mindenkinek meg kell írnia a maga szívszakasztó fantasy-ját.”) végre játék lett. Három év, és többszöri átdolgozás után készült el a tSoY, hogy szerzője, Clinton R. Nixon végre azt mondhassa magáról – létrehozott egy valódi RPG-t.

Ezek főleg akkor nagy szavak, ha tudjuk, a korai “zsengék” között olyan, mára már legendássá vált játékok szerepelnek, mint a régi dungeon-felderítések nosztalgikus hangulatát keltő Donjon, a Jedi-képet és a lovagi szerepjátékot fenekestül felforgató Paladin, vagy a népszerű Sorcerer kiegészítő kiegészítő, az Urge.

Így született hát meg az a posztapokaliptikus fantasy, melyet első látásra (szándékoltan) talán nem több, mint egy újabb tucatfantasy világ, de a felszín alatt ezernyi kincs, ötlet és természetesen játéklehetőség lapul.

A játékból készült ugyan egy számozott, exkluzív kiadás, de akik nyomtatásban akarják birtokolni, azok már “csak” azt a változatot szerezhetik be, melyet a szerepjáték-ipar olyan tehetséges, feltörekvő rajzolói illusztráltak, mint a borítófestményt alkotó Jennifer Rodgers, a szerepjátékszerző-grafikus Keith Senkowski, a szerepjáték mellett képregényekkel is foglalkozó James V. West, vagy Andrew Navaro.

Aki pedig vásárlás előtt (vagy helyett) részletesebben szeretne megismerkedni a játékkal, annak számára nem csak az őszi Daedalus magazin minijátéka (Let Them Eat War) nyújthat segítséget.
Mivel a játék szerzője elkötelezett híve az Creative Commons licencnek, így talán első hallásra nem is olyan különös, hogy a tSoY is eme licenc alatt jött ki.

Annál inkább meglepő ennek a döntésnek az eredménye: ha ellátogatunk a kiadó oldalára, teljes egészében (természetesen a fent említett illusztrációk nélkül) megtekinthetjük, sőt, akár le is tölthetjük, ki is nyomtathatjuk a játékot.

Kattintsunk hát a linkre… várnak bennünket a Tegnap árnyai….


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.anvilwerks.com/tsoy/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához