LFG.HU

HammerTimeCafe
HienA
novella

Az aranylón lenyugvó őszi nap fénye különös árnyalatúra festette az ápolatlan kertecskét és a kert közepén épült házikót. A ház sutácska, zsindelyes tetejéből két ferde kémény nőtt ki, falait mohos kövekből rótták össze, amit ráagatott lim-lomok tarkítottak. A kertecske közepén egy tölgyfa asztal állt, körülötte pedig három fura alak üldögélt. Egyikőjük hatalmas kalapot viselő zsémbes öregembernek tűnt és azzal foglalatoskodott, hogy a másik kettőnek teát töltsön egy gőzölgő teáskannából. A másik vénség csiricsáré ruhákba öltözött, lornyonos öregúr volt, aki a mellette ülő fodros ruhás kislányhoz beszélt:
-Már rég itt kellene lennie. Dehát mindig késik. Sok minden változik, de ő nem – pedig hogy ígérte, hogy itt lesz időre. Öt órára meg kell érkeznie. – morgott az öreg.
-Igyál egy kis borocskát ! – kínálgatta a lányt a kalapos.
-Dehát nincs is borunk ! – válaszolta felháborodottan a tarka ruhákba öltözött ember, aki elfordulva a lánytól, most már dühösen a kalaposra szegezte tekintetét.
-Nem illik azt kínálni, ami nincs ! – replikázott erre már a lány is.
-Mi a különbség a holló és az íróasztal között ? – próbálkozott elterelni a beszélgetés fonalát a kalapos, mert látta, ebből csak vesztesen kerülhet ki.
-Mindjárt kitalálom ! -kiáltott fel a lány kipirult arccal, mert szerette a találóskérdéseket.
-Azt gondolod? – fordult felé a hóbortos öregúr.
-Azt. – válaszolta a lány, és itt megfeneklett a beszélgetés.

Nem túl messze, valahol a József-hegy túloldalán egy törökbálinti földúton kék Lada állt, mellette egy fiatal lány. A párja a bokrok között keresett valamit.
-Megvan? – kérdezte a lány.
-Igen – válaszolt a fiú – túl nagy ütést kapott, nem tudott messzire szaladni.
A srác előlépett a bokrok közül, egyik kezében egy baknyúlt tartva. A másikban pedig valami csillant az elakadásjelző fényében.
-Röhögni fogsz – mondta hitetlenkedve -de ezt találtam mellette.
A fiatalember odalépett párjához. A lány, mivel szerette a meséket, elfehéredett, és egyáltalán nem nevetett. Soha többé.
A fiú kezében egy véres, összetört zsebóra volt.


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához