LFG.HU

www.clarkefoundation.org
hírek

Arthur C. Clarke, a 2001. űrodisszeia, a Távoli föld dalai és a Randevú a Rámával világhírű szerzője családjával együtt Colombóban, Srí Lanka fővárosában vészelte át az Indiai-óceán térségében karácsony után pusztított cunami-t. A 87 éves fantasztikus író, akinek munkássága, tudományos témájú írásai nagyban közrejátszottak a műholdas kommunikáció fejlődésében megrendültségének adott hangot a katasztrófa után, és felhívta a figyelmet arra, hogy a környék nemzetei egyedül nem tudnak megbirkózni a kialakult helyzettel, ezért mindenkit arra buzdít, hogy támogassák a körzetben tevékenykedő segélyszervezeteket. Mr. Clarke a https://www.sarvodaya.org/ oldalt ajánlja a segíteni szándékozók figyelmébe, a http://www.sarvodaya.lk/Inside_Page/urgently%20needed.htm címen pedig a legszükségesebb tárgyak és felszerelések listájára hívja fel a figyelmet.

Clarke maga is nagy rajongója a tengernek, számos novellát, kisregényt, publicisztikát írt a tengeralatti felfedezésekről, illetve a Sri Lanka közeli korallzátonyokról. Búvár- és üdülőközpontja Hikkaduwán, illetve Kahawán és Thiranagamán súlyos károkat szenvedett.

Egyik első könyvében (“Taprobane zátonyai”; 1957.), amely Sri Lankán játszódott, az 1883-as, Krakatoa vulkánkitörés nyomán támadt szökőárról is ír, amely szintén ezen a környéken pusztított.

Sir Richard Attenborough, a Híd túl messze van, a Gandhi és a Chaplin rendezője három családtagját veszítette el a két héttel ezelőtti tragédiában.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[www.clarkefoundation.org]
[www.sarvodaya.org]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához