LFG.HU

taverna
Rorimack
hírekCimkek

Februárban új, Fuzion alapú rendszerrel jelenik meg újra a magyar nyelven is megjelent, klasszikus kiberpunk szerepjáték. A korábbi kiadások óta eltelt évek nemcsak magát a műfajt formálták át, de maga a szerepjáték világa is sokat változott. Mike Pondsmith szavai szerint:

“Night City most már a világ legnagyobb városa. A Hálózat összeomlott, de új, még izgalmasabb hálózatok épültek ki. Egymással vetélkedő érdekcsoportok (többek között megavállatok) kűzdenek a világhatalomért. Új, a műfaj változásához igazodó kibertechnológiák jelennek meg. Új fegyverek, új kütyük, új karakterek, új célok. A netrunnerek, rockerek és szólók még mindig köztünk vannak, ám a különféle alternatív kultúrák hatására ezerféleképpen megváltozott formákban. Érdemes felkészülni az idolokra, városharcosokra, szállítókra, képvetítőkre, sárkánygengekre és bálnalovasokra, hogy csak egy párat említsek”

Gibson és Stephenson természetesen marad, de ezt a Night Cityt már az új kiberpunk írók, filmek és az animék is jelentősen befolyásolják. A februári újraindítást hamarosan követi egy mesélők könyve, majd két hónaponként újabb és újabb, viszonylag rövid, de hasznos információkkal teletömött kiegészítőkkel jelentkezik az R. Talsorian.

Vajon képes lesz-e a Cyberpunk 203X a feltámadásra egy Ex Machinával és Transhuman Space-szel fémjelzett piacon? Egy hónap múlva kiderül, de a kiadó honlapján egy tizenöt oldalas pdf erejéig mi magunk is megtapasztalhatjuk, mit nyújt a megújult Cyberpunk.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.gamegrene.com/node/438]
[http://www.talsorian.com/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához