LFG.HU

Attila
hírekCimkek

A korábban a csatorna által kinyirt Firefly sorozat nem csak a Serenity mozifilm (amivel kapcsolatban erősen pozitívak az eddigi hírek) formájában támad fel – idén szeptemberben -, hanem szerepjáték is készül belőle.

Egy ideig úgy szóltak a pletykák, hogy a Buffy és Angel szerepjátékokat is jegyző Eden studios vette meg a licenszet – Az Eden Studios Presents című kiadványukban már volt is egy erősen Firefly-ízű Unisystem konverzió – de a legújabb hírek szerint a Margaret Weis Productions készíti a játékot.

A honlapjukon ugyan nincs még fent infó, de már kerestek tesztelőket a rendszerhez, és az egyik rpg.net-es fórumon pár apróbb részlet is napvilágra került tőlük.

A megjelenés ideje valamikor nyáron, a GenCon tájára van időzítve. A készítők közül felénk talán Margaret Weis, Tracy Hickman és Lester Smith az ismertebbek, megnyilvánulásaik alapján mind rajongói a sorozatnak.

A rendszer nem d20 alapú lesz – sajnos nem is az Eden féle Unisystem -, hanem valami új. Elsőnek egy alapkönyv, mesélői paraván (benne a szokásos kisebb füzettel), és egy kalandmodul jön ki a játékhoz.

Most már csak az a kérdés, hogy a film és sorozat kissé bonyolult licenszjogai (az egyik a Fox, a másik az Universal tulajdona) hogyan kavarnak bele a fejlesztésbe. És persze az, hogy hogyan sikerül a játék.

(Sűrű imák az “Ezt ne toljátok el. Ne toljátok el.” témában.)


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?id=3692]
[http://www.margaretweis.com/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához