LFG.HU

HammerTimeCafe
Petrus
hírekCimkek

A BlackIndustries oldalán megjelent az első preview a készülő, és várhatóan márciusban megjelenő WFRP2-ről. A cikk alapján az alábbiakra számíthatunk:
-Az alaptulajdonságok közül néhány kimarad (mint pl. a Leadership), illetve most már minden egységesen százalékos skálát használ.
-A fajoknál a törpék és az elfek le lettek tápolva.
-A karrierek megmaradtak (!), de a régi osztályok megszűntek. A kezdeti karrier kidobás egy nagy táblából történik (kétszeri dobás és a jobban tetsző választása javasolt). A régi karrierek nagy része – finomítva – megmaradt, de persze vannak újak is.
-A képzettségekről leváltak az egyszeri, nem dobálós dolgok (és talent-ek lettek belőlük), a maradékot meg ismét elosztották: az alap képzettségeket bárki használhatja valamilyen eséllyel (azok is, akik nem költöttek rá EP-t), de a mester képzettségeknek már előkövetelményeik vannak.
-Megszűntek a jellemek.
-Az őrület (insanity) maradt, sőt, továbbfejlődött és kibővült. Úgy tűnik, komolyabb szerepe lesz, mint volt.
-A harc alapjai változatlanok maradtak (WS/BS dobás, megfordítás a találati helyhez, módosítók, kritikus találatok, stb.). Új dolog a harci kör felosztása teljes (full) és fél (half) akciókra. A többszörös támadás teljes akció. A megvalósítás elsőre kissé a D20-ra hajaz, de ez nem baj, legalább tisztul egy kicsit a rendszer. Van kezdeményeződobás is a harc első körében (D10+I (?)).
-A mágiában jelentős változások történtek. A varázspontok rendszere megszűnt, helyette egy új alaptulajdonság, a Mágia lép be. A varázsláshoz Mágia+D10-zel nagyobbat kell dobni, mint a varázslat nehézsége. Komponensek továbbra is vannak, plusz egyéb kiegészítő dolgok (képzettségek), illetve a rontás most már sokkal nagyobb veszéllyel jár (őrület, Tzeentch Átka, …). A papok hasonló változáson estek át. A varázslatok megörökölték az Apocrypha Now-ban bevezetett és a Fantasy Battle-ben használt színkódos rendszert, és nem egyenként XP-ért kell megvenni azokat, hanem egyben lehet megszerezni egy szín összes varázslatát (elméletileg; gyakorlatilag a Mágia úgyis határt szab ennek). A többi szín varázslatait egyenként kell tanulgatni. A papok az istenüknek megfelelően külön varázslatlistákat kapnak.
-Egy fél megjegyzésből úgy tűnik, lesznek szerencse pontok (Fortune Points), bár hogy ez hogyan fog működni, illetve hogy a régi Fate pontokat váltja-e fel, nincs leírva.
-A rendszer csak 10 oldalú dobókockát használ.
-Nem esik szó az alapkönyvi világleírásról és a bestiárium méretéről (csak annyi, hogy van).

Kiegészítés: megjelentek az első PDF bemutatók is, letölthetők a második linkről. Az anyagok alapján azt hiszem, nem panaszkodhatunk. Ugyanaz a karakterkészlet (Caslon Antique), a grafikában ugyanaz a feeling, és a karrier preview alapján nem kell semmi igazán egetrengető szabályfelrúgásokra számítani. Szerintem nem lesz ezzel semmi gond.
A játék elméletileg február 18-tól már előrendelhető, ára 40 euro (25$).


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.blackindustries.com/wfrp_playtestersreview.htm]
[http://www.blackindustries.com/wfrp.htm]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához