LFG.HU

Archangel
hírekCimkek

A Warhammer Fanatikuss Liga 40k szekciójának 2005-ös első fordulója

Ha érdekel a Warhammer 40000 játék, és szeretnéd megnézni élőben, ismét itt a lehetőség, mert a Fanatikuss Liga első negyedéves fordulója kevesebb, mint egy hónap múlva kerül megrendezésre. Ha sereged is van, Te is indulhatsz, ha nincs, de érdekelnek a szépen festett sci-fi modellek, akkor is érdemes eljönnöd, hiszen ilyenek garmadájával találkozhatsz!

Az esemény március 5-én kerül megrendezésre, az Almássy Téri Szabadidőközpontban
(1077. Budapest, Almássy tér 6.).

1. A verseny részvételi szabályai

1) Minden egyes csatához ugyanazt a sereget kell használnod.
2) A modelleknek minimum lealapozott (tehát nem jók a fém vagy műanyag színű), elsődlegesen GW, Marauder vagy Forge World figuráknak (modelleknek) kell lenniük.*
3) A 4. kiadás szabályrendszerét alkalmazzuk.
4) A maximális pontszám 2000 pont. Kevesebb lehet, de több nem.
5) A sereglistákat a megjelent kódexek, White Dwarf, Chapter Approved, vagy Imperial Armour* alapján kell kiállítani (a megfelelő, aktuális FAQ-ok figyelembe vételével).
6) A normál seregösszeállítási séma érvényes minden küldetés során.
7) A Gyalogsági választás (Troop) pontértékének min. 40%-nak (800 pontnak) kell lennie.
8) A Elit, Rohamosztag (Fast), és Tüzérségi (Heavy) választások összege (darabszám) nem lehet több, mint a Gyalogsági (Troop) választások száma .
9) Speciális karaktereket be lehet hozni, de azok, akik min. 2000 pontos seregbe hozhatók be, nem jöhetnek.
10) Speciális karakterek (nevesítettek) is részt vehetnek a csatákban.
11) A harcot bármikor feladhatod a szabálykönyvnek megfelelően.
12) Mindent, amire szükséged lehet, hozd el. Mérőszalag, kocka, lövési sablonok, figurák és mindenféle speciális szabályt, amit használsz (Ha tudod, akkor hozd el az eredeti angol kódexeket és szabályokat. Ezek lehetnek fénymásoltak is.)
13) A Ligán hat küldetés lesz, melyből a három lejátszásra kerülőt a helyszínen sorsoljuk ki. A lejátszottak közül a következő Ligára kettőt mindig lecserélünk.

* Megengedett egyéb gyártók modelljeinek használata is, ha azok EGYÉRTELMŰEN azonosíthatók valamely GW-modellel. Ilyen, illetve konverziós kérdésekben konzultálj a szervezőkkel, nehogy a Liga napján derüljön ki, hogy mégse hozhatod be!
** Az Imperial Armour-ból a repülők és a harci gépek nem hozhatók

2. Szövetségesek

A normál szabályok szerint behozható szövetségesek jöhetnek csak be, a megfelelő Kódexek szerint (pl. Démonvadászok a birodalmi seregekhez, kroot zsoldosok a megfelelő seregekhez, stb.).

3. A verseny pontozása

Minden egyes Liga-forduló alkalmával 100-100 pontot szerezhetsz. Ezek a következő részekből állnak össze:

A csaták megnyerése: csatánként 0-25 pont
A kifestés: 0-15 pont
A sereg háttérnek való megfelelése, korrektsége: 0-5 pont
Sportemberség: 0-5 pont

3.1. A csaták megnyerése:

A csaták során pontokat a küldetések teljesítéséért lehet kapni, az aktuális kiírás szerint.

3.2. Kifestés

A versenyen legalább alapozott sereggel kell megjelenni.

0-10 pont jár a kifestésért, annak arányában, hogy a sereg mekkora része van kifestve [(festett modell / összes modell * 10) kerekítve] legalább három színnel

Ezen felül plusz pontok járnak a minőségre:

+1, ha több színnel, a seregnek megfelelő teljes színmintát felfesti
+1, ha az árnyékolás is rendben van
+1, ha egységes a sereg kinézete (tehát az egész seregen végigvonul ugyanaz a koncepció)
+1, ha a talpat is megcsinálta (elég lefüvezni, vagy homokkal szórni, nem kell művészi terepet építeni rá)
+1, ha le van matricázva és lakkozva (vagy egyéb módon véglegesítve)

(De max. +3, ha nincs az egész sereg kifestve!)

Ez eddig 15 pont.

Ha vannak benne konverziók, Golden Daemon-szintű kifestés, zászlók, stb., akkor ez 1-2 ponttal feljebb húzhatja a pontszámot, de csak maximális 15 pontig.

Példák:
1) Ha a fele sereg van kifestve, de az nagyon szép = 5 pont (a teljesség) + 3 pont (a szép kifestésre) = 8 pont
2) Ha a sereg fele teljesen kész, GD-minőség, a másik fele csak 3 színnel épphogy ki van festve = 17 pont * 0,5 + 10 pont * 0,5 = 13,5 pont

3.3. Seregösszeállítás korrektsége

Ezt a pontot a szervezők adják, a sereglisták átnézése után, annak megfelelően, hogy a sereg mennyire felel meg a hátterének, s mennyire korrekten van összerakva. Az egyénileg adott pontszámuk átlaga lesz az érvényes pont.

3.4. Sportemberség

Ezt a pontszámot játékosok adják, úgy, hogy a verseny elején megkapott cetlin, melyre három ellenfelük neve van, rangsorolják őket, annak megfelelően, hogy mennyire volt élmény velük játszani (akivel a legjobb hangulatú összecsapás kerekedett, az lesz az első, a leggázosabb játékos az utolsó).

4. Opcionális szabályok használata

A hivatalos FAQ-ok alapján

A Ligán a VDR (vagyis a Járműkészítés szabályai c. cikk) elvei alapján készült járművek is behozhatók, a következő kiegészítésekkel:
- a végső szót a szervezők mondják ki abban a kérdésben, hogy jöhet-e a jármű vagy sem
- ennek érdekében a sereglistával együtt küldj el egy fényképet az elkészült járműről, plusz az adatait is add le
- az elbírálás az alapján működik, hogy a jármű mennyire illik bele az adott seregbe, és mennyiben csak a tápolást szolgálja (Űrgárdista seregek pl. nem Rinó vagy Land Raider-testre szerelt jármű-variációkkal ne is próbálkozzanak)
- óvatos emberek már a koncepciót küldjék el, hogy lássuk, mi készül, és előre meg tudjuk mondani, hogy érdemes-e nekikezdeni

5. Küldetések

A három biztos alapküldetés: Megtisztítás (Cleanse), Biztosítani és megőrizni (Seek & Secure), Megszerezni és megtartani (Take & Hold). Ezek a Gamma variáns szerint kerülnek lejátszásra, azzal a különbséggel, hogy az “Este és hajnal” speciális szabály nem érvényes. A többi küldetés kiválasztása folyamatban, amint megvan, közöljük azt is. A küldetések mellett szerepelni fog az is, hogy a pontozásuk hogyan alakul, a viták és félreértések elkerülése érdekében.

6. WYSIWYG

A WYSIWYG-elv alapja, hogy minden olyan, nem alapfelszereléshez tartozó kiegészítőt, fegyvert meg kell jeleníteni. Ez mind a harcosokra, mind a járművekre igaz.
- az energiafegyvereket nem kötelező valamilyen színnel befesteni, de látsszon, hogy ez a fegyver bizony különleges (a “sima” pengéjű fegyvereket kellene itt előtérbe helyezni) – magyarán tűnjön ki az osztagból
- a nem alapfelszereléshez tartozó pisztolyok (pl. plazma, de akár a kézi sorozatvető is IG-nél, mivel ott a lézerpisztoly az alap) láthatóak legyenek, kivéve az önálló karaktereknél, melyeknél elég egy pisztolytáskával jelölni, hogy van nála valami érdekes cucc (elvégre náluk feltételezhető, hogy különleges fegyver van)
- járművek esetében az Extra páncélzatot nem kötelező rámodellezni, a többit igen
Azon modelleknél, melyeknél nem az a cucc van, mint ami a sereglistában szerepel, kétféleképpen járunk el:
- ha a felírt cucc pontértéke magasabb, mint a modellnél levő (pl. plazma van a sereglistában, lángszóró a modellnél), akkor az a felszerelés számít, ami a modellnél ténylegesen van
- ha a modellnél levő felszerelés a drágább, akkor a modellt levesszük, az nem vesz részt a csatában

7. A Ligák menetrendje

- 8.15-től sereglista kiosztása, eligazítás
- 8.30-tól a seregek átnézése a WYSIWYG és a festés pontozása miatt
- 9.00-tól a csaták kezdete
A későktől pontokat Ligapontokat vonunk le, 10 percenként egyet.

8. Bírók

- a Bírók idén is a szervezők lesznek (tfe, Harlequine, Darkeron, Archanegel)
- a WYSIWYG elbírálásában az egyes csapatok jelölhetnek egy-egy bírót, aki segít minél hamarabb végezni a feladattal

9. Eredmények, díjak

- a Legszebb Sereg díjat az kapja, akit a közvélemény megszavaz (mindenki kap egy cetlit, arra ráírja, kinek a serege tetszett a legjobban, és aki a legtöbb szavazatot kapja, az nyert). Ezt a díjat egyvalaki egy évben csak egy alkalommal nyerheti el, tehát másodszor már ne szavazzatok rá!
- a Legjobb hadvezér díjat az kapja, akinek a csaták megnyerésére, a seregre, és a sportemberségre kapott pontszáma a legmagasabb
- a Liga győztese pediglen az lesz, aki összesítettben a legtöbb pontot szerzi
- a díjazottaknak tárgynyereményt is biztosítunk, a “Liga győztese” kategóriában pedig érmeket is osztunk (mint tavaly)
- év végén a “Liga győztes” kategóriában összesített eredményt hirdetünk

10. Helyszín, időpont

A 2005-ös első Liga március 5-én kerül megrendezésre, az Almássy Téri Szabadidőközpontban (1077. Budapest, Almássy tér 6.).

11. Nevezés

Nevezni 2005 február 19-ig, péntekig lehet. A nevezésnek két feltétele van:
- a nevezési díj (2000 Ft) befizetése a Trollbarlangban
- a sereglista elküldése Army Builder adatfájlban (csomagolva, ha lehet) és innen kiexportált szövegfájlban a g_hriczo@yahoo.com e-mail címre (hogy az AB melyik verziójában és melyik adatfájlban kérjük a sereglistákat, arról mindenkit mail-ben tájékoztatunk, sőt a fájlokat is elküldjük)

12. Csapatverseny

Hogy még izgalmasabb legyen a versengés, ezért most már amellett, hogy mindenki mindenki ellen küzd, csapatokat is alakíthattok, s ezek a csapatok is küzdenek egymás ellen. Ennek lényege, hogy saját csapatodból való játékos ellen nem sorsolunk össze, és az egyének mellett a csapatok két legjobb pontszámának összegét is összehasonlítjuk egymással. Ez alapján lesz egy csapat-rangsor is.

Klubok, baráti társaságok előre! Legalább négyfős csoportosulásokat várunk!

Jelentkezni a versenyre CSAKIS csapatban lehetséges. Ha az egyik játékos a jelentkezések lezárása után valamilyen ok miatt mégsem jön el, csapata tagjainak kell vagy pótolniuk, vagy pedig visszalépniük, hogy a verseny zökkenőmentesen tudjon lezajlani, s ne legyen gond abból, hogy így ellenfeleinek nem lesz kivel játszaniuk.

13. Támogatók

A Liga idei fő támogatója a Trollbarlang (www.trollbarlang.hu). A weboldalon minden infót megtalálhattok róla, amit esetleg nem tudnátok!

40K in 40 Minutes
avagy
A Járőrök Csatája

Mivelhogy a Liga ezúttal igencsak nagy és szép helyen lesz, mit sok játékossal tudunk megtölteni, s mivelhogy a 2000 pont néhány játékosnak sok, ezért úgy határoztunk, hogy a “fő” Liga-csatákkal párhuzamosan rendezünk Járőr (vagy ahogy régen hívták “40k in 40 minutes”) versenyt is!

A seregösszeállításra vonatkozó szabályok ugyanazok, mint amit az alapkönyv ír, vagyis:

Mindkét játékos egy-egy kisebb járőrcsapatot irányít, melyet a következő szabályok szerint rakhat össze:
- a sereg összpontszáma nem haladhatja meg a 400 pontot
- legalább egy Gyalogsági választást hozni kell
- maximum egy HQ-választást hozhatsz
- a maradék pontot a Kódex bármelyik részéből elköltheted
- egyetlen modellnek sem lehet kettőnél több Sebpontja (W)
- speciális karakterek nem jöhetnek
- nem lehet 2-es mentője senkinek
- nem jöhet olyan jármű, amely Páncélértékének összege nagyobb, mint 33 (ez az első, oldalsó, és hátsó páncél összege – az oldalsót csak egyszer számold!)
- lövegeket nem hozhatsz
- a csatamező ideális mérete egy 4’x 4’ (120 x 120 cm)

A fenti szabályok alól természetesen lehetnek kivételek, hiszen sokféle sereg van, s előfordulhat, hogy egyikből vagy másikból nem tudnál olyan járőrcsapatot összerakni, mely ezek szerint teljesen szabályos. Emiatt el lehet térni tőlük, de a bennük foglalt alapelvek és a játék szelleme vezéreljenek ilyen esetekben!

A sereglistákban előfordulhat, hogy egy olyan kötelező karaktert is be kéne hoznod egy Gyalogsági választás mellé, mely a fenti követelményeknek nem felel meg – ilyen esetben egyszerűen hagyd ki a karaktert, és csak egységét hozd be.

Küldetések pediglen hárman lesznek:
- Előretolt járőrök összecsapása (szintén az alapkönyvből, a két csapat üti egymást ahol éri, és aki több pontot szerez, az nyer)
- Éjszakai/hajnali összecsapás (mint az első, csak az Este/Hajnal szabállyal kiaegészítva)
- Kutatás (melyben minél többet meg kell keresni és meg kell szerezni a pályán elhelyezett 3 kütyü közül)

Hogy hány csata lesz, azt a játékosok száma határozza meg. Ha kevesen (max. 6 játékos), akkor körmérkőzés, ha többen, akkor mindenki három meccset játszik, a Ligához hasonlóan.

Reméljük, így mindenki el tud jönni, aki versenyezni szeretne, függetlenül attól, hogy mekkora serege van!

Jelentkezési határidő: február 25
Jelentkezési díj: 1500 Ft (+ sereglista)


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.trollbarlang.hu/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához