LFG.HU

lombardi
hírekCimkek

2005 augusztusában a Shadowrun szerepjáték új kiadása lát napvilágot. A sikeres cyberpunk-fantasy játék 4. kiadása az embernek, a mágiának és a gépnek ugyanaz a “high-tech, low-life” keveredése lesz, amely a Shadowrunt minden idők egyik legnépszerűbb szerepjátékává tette, de a rendszer ezúttal új elemekkel is bővül:

- A központi rendszer teljes átdolgozásra kerül, hogy a gyorsabb, könnyebb és kiegyensúlyozottabb játékmenet érdekében még egyszerűbb és gördülékenyebb legyen.
Mátrix 2.0. Az új alapokra helyezett vezeték nélküli “fejlesztett valóság” átfedi a való világot, a hackerek így mobil digitális varázslókká válnak.

- 2070-et írunk. Öt év telt el azóta, hogy egy rendszerhiba összeomlasztotta a Mátrixot, és kilenc évvel járunk az üstökös áthaladása után, amely vad és kiszámíthatatlan mágiát szabadított a világra. A Hatodik Világ megváltozott. Némelyik szereplő ismerős lehet, de új arcok – és új erők – dolgoznak az árnyakban.

- Teljes szabályrendszer és világleírás egyetlen kötetben – megveszed a könyvet, és akár már aznap játszhatsz vele! Az új grafikai köntösbe öltöztetett, gördülékenyebb szabályrendszerű Shadowrun még mindig ugyanaz a játék, amit megszerettél – csak sokkal jobb annál! Humánok, törpék, tündék, orkok és trollok a csúcstechnológia és a mágia segítségével próbálnak életben maradni a holnap életveszélyes utcáin, miközben az agglomerációban élő árnyvadászok a megatársaságok uralta antiutopisztikus jövőben keresik boldogulásukat.

2070-et írunk. A világ nem csak Felébredt – fel is drótozódott. A kiberver és biover beültetések tökéletesebbé teszik hús-vér testedet, míg a vezeték nélküli Mátrix hiperreális érzékszervekkel ruházza fel érzékelésedet. Az üzletek nem arannyal és nujennel, sokkal inkább acéllal és ólommal köttetnek; a siket és a kudarcot csak egy hajszál választja el egymástól. Az utcákon a mítoszok és legendák szörnyetegei járkálnak, és egyre nagyobb a kereslet a varázslók misztikus képességei iránt. És mindeközben a monolitikus megatársaságok kiszipolyozzák a világot, és szabotázsakciókat követnek el egymás ellen titkos, vérre menő vetélkedésükben, ahogy háborújukat vívják a minél nagyobb haszon megszerzése érdekében.

Árnyvadász vagy, utcai ügynök, aki az agglomeráció kihívásokkal teli utcáin próbál megélni. Lehetsz humán, tünde, törpe, ork vagy troll – a halálos utcai szamurájtól a jó kapcsolatokkal rendelkező információüzéren és a varázslatokkal dobálózó máguson keresztül a kódtörő hackerig. De akár mi is legyél – professzionális társasági báb, vagy egyszerű ” feláldozható erőforrás” -, el kell végezned a munkát.

A Shadowrun 4. kiadása teljesen új szabályrendszert kínál, amely egyszerű, kiegyensúlyozott és könnyen megérthető. A technikai szint is továbblépett, a fejlesztett valóság új szintre emelkedett, új felszerelések, új mágikus felfedezések láttak napvilágot… és még sok más.

A kemény borítóval megjelenő szabálykönyv tartalmaz minden szabályt, amire a mesélőnek és a játékosoknak szüksége lehet a karakterek létrehozásához, valamint a folyamatos játékhoz a Shadowrun népszerű univerzumában. A Shadowrun 4. kiadása felváltja a 3. kiadást, de az előző kiadások forrásanyagaival továbbra is kompatíbilis marad.

Várható megjelenés: 2005. augusztus


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://shadowrunrpg.com/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához