LFG.HU

SuperGamez
hírekCimkek

A számítógépes játékok világában meglehetősen ritka, hogy egy játék kiadása után, mondhatni utólag készül belőle papíralapú szerepjáték.

A kiadók ezt többnyire fordítva szokták csinálni, egy-egy nagyobb szerepjáték sikerén felbuzdulva készül el annak digitalizált változata. A City of Heroes azonban olyan népszerűségre tett szert Észak-Amerikában, hogy a fejlesztő NCSoft máris eladta a “papírosítás” jogát az Eden Studios-nak.

A meglepő hírt a fejlesztők három dologgal magyarázzák: a játék vezető grafikusa, Jack Emmert is ebben az iparágban, azaz a tradicionális szerepjátékok világában kezdte karrierjét. A második okként az Eden Studios-sal való kiváló együttműködést jelölték meg (Az Eden Studios csinált pl. a Buffy the Vampire Slayer-ből is szerepjátékot), s a harmadik ok persze játék hallatlan nagy népszerűsége.

Bizonyára mindenki számára emlékezetes, hogy a Marvel csúnyán beperelte a fejlesztőket, amiért azok a Marvel világhoz nagyon erősen hasonlító szuperhősöket pakoltak a programba. A perből persze nem lett érdemi jogi lépés, arra pedig kiváló volt, hogy azokhoz is eljusson a játék híre, akik életükben nem hallottak még a MMORPG programokról. Mindenesetre az elmúlt hónapok eseményei jól mutatják, mennyire átütő sikerű lehet egy jól eltalált online szerepjáték, így várhatóan a piac is követni fogja az eseményeket.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.sg.hu/cikk.php?cid=36043]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához