LFG.HU

HammerTimeCafe
Kolozsvári Zsófia
eseményekCimkek

Aki emlékszik még a régi időkre, talán sokat gondol arra, hogy milyen jó lenne újra valami igazán hangulatos, színvonalas szerepjáték-táborban részt venni. A név kötelez; a régi idők nyomdokain új gárdával ismét itt a Rúna-tábor!
Nem kínálunk egyebet, mint kihagyhatatlan programokat, minőségi kalandokat és felejthetetlen élményt! A korábban már bizonyított szervezők a M.A.G.U.S. és számtalan más szerepjáték veteránjai. Mi tudjuk, mint jelent a jó szervezés és a rugalmasság fogalma…
Várunk tehát szeretettel minden 16 évet már betöltött, tapasztalt szerepjátékost, aki a kockacsörgésnél többre vágyik.

Időpont: július 20-24. (szerda-vasárnap)
Helyszín: hogy senkinek ne kelljen átutaznia az országot, egy hangulatos campinget választottunk Csobánkán.

Hosszas egyeztetések után véglegesedett a Rúna Tábor programja. Természetesen változás mindig bekövetkezhet, de az alábbiakhoz igyekszünk tartani magunkat. A programok többsége rugalmas, a KM-ekkel, szervezőkkel való egyeztetésen alapul. A délelőtti programok 10 óra körül kezdődnek.

Július 20. szerda
Délelőtt, kora délután: Megérkezés
17 óra: Quiz – ismerkedő játék
19 óra: Bográcsolás

Július 21. csütörtök
Délelőtt: Játékbemutatók (Cthulu hívása, Gyűrűk ura, AD&D)
Délután: M.A.G.U.S. versenymodul első rész
18 óra: Vendégünk a Szürkecsuklyás Testvériség, akik Ynev világával kapcsolatos kérdéseitekre válaszolnak
20 óra: Horror live

Július 22. péntek
Délelőtt: Játékbemutatók (Shadowrun, Star Wars, Starcraft)
Délután: M.A.G.U.S. versenymodul második rész
16 óra: M.A.G.U.S. live
19 óra: közös vacsora a szervezők finanszírozásával
20 óra: Gollam utánzó verseny

Július 23. szombat
Délelőtt: Fantasy CTF – számháború fantasy környezetben
Délután: M.A.G.U.S. versenymodul befejező rész
19 óra: Írótalálkozó tábortűzzel (vendégeink lesznek Alan O’Connor, Jan van den Boomen, Keith Alanson és még sokan mások)

Július 24. vasárnap
Délelőtt: harcművészeti bemutató
Dél: eredményhirdetés, táborbontás

Az öt nap valamelyikén érdeklődés szerint:
- Catan telepesei verseny
- Shuluri viadal bemutató

És még szeretnénk válaszolni néhány felmerült kérdésre:
- A szállás faházakban történik. Sátoros lehetőség is adott, de ez nem jelent árkülönbséget. Akinek ilyen igénye van, azt kérjük előre jelezni.
- A M.A.G.U.S. verseny az ET szabálykönyv és a PPL kiegészítők alapján kerül megrendezésre (bővebb információt az előjelentkezés után teszünk közzé).
- Jelentkezni a runatabor@freemail.hu címen vagy a 20/236-9551-es telefonszámon lehet.

Az elővételi jelentkezés határideje május 31!
Minden elővételben jelentkezőnek jár egy kis meglepetés.

Költségek:
Aki elővételben, 2005. május 31-ig jelentkezik, annak engedményt adunk! Mivel a részvevők maximális száma limitált, aki biztosan jelen akar lenni, az siessen, nehogy lemaradjon!
Csak a teljes rendezvényre lehet jelentkezni – de aki már eljön, minek is hagyna ki akár egyetlen napot?!

Elővételben:
Csak szállás 9000 Ft
Szállás és ebéd 12000 Ft
Csak részvétel 5000 Ft

A helyszínen:
Csak szállás 10000 Ft
Szállás és ebéd 13000 Ft
Csak részvétel 6000 Ft


A versenyt az Első Törvénykönyv, a Papok, paplovagok I, II, a Harcosok, gladiátorok, barbárok, valamint a Summarium leírásai alapján játsszuk le, azaz régi szabályok szerint. Négy-öt fős csapatokat szervezünk, ha ennél kevesebben vagytok, akkor a csellengő embereket beosztjuk csapatokba, hogy mindenki játszhasson. A játékos karakterek előre gyártottak, ami nem azt jelenti, hogy teljes mértékben ki vannak dolgozva, hanem hogy egy irányvonal mentén kell gondolkodnia a megszemélyesítőjüknek. Igyekeztünk változatos és érdekes karaktereket megformálni, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót – valamint a nagyobb választék kedvéért hat karakterből választhatjátok ki azt a négyet vagy ötöt, akiket vinni szeretnétek. Mindegyik karakter játszható női szereplőként is.
Most csak a karakterek vázlatát kapjátok meg, hogy el tudjátok dönteni, melyik szimpatikus. A helyszínen a játék előtt megkapjátok a karakter bővebb információit, valamint egy félig kitöltött karakterlapot, amelybe még lesz beleszólásotok. A pontos kinézeten is gondolkozhattok.

1. Freyma/Freymor Theilessiar
Tisztavérű elfendeli elf harcos. Kétszázötvennégy esztendős, még élhetne akár ezret is, de úgy érzi, e világon nincsen maradása. Életének fordulópontja röviddel felnőtté avatásának ünnepe után következett be: felderítőként és határvédőként élt ugyanis, és az ő hibájából egy teljes khareyn (tizenkét főből álló felderítőcsoport) halálát okozta. Saját maga mérte önmagára a száműzetés büntetését, mert sosem bocsátotta meg magának e hibát. Több mint nyolcvan évvel ezelőtt hagyta el a Szent Erdőt, hogy megtalálja a megfelelő személyt, aki méltó rá, hogy az aetynis-ben részesítse. Azóta Ynev sok táján megfordult már, harci tudása, mely messze felülmúlja egy átlagos emberét, még inkább gyarapodott. Ő mégis a halált keresi, vagy pedig új célt megcsömörlött életének.

2. Raddeima/Raddan ibn Hassur
Dzsad származású kereskedő (nőnél kereskedők gyermeke). Negyvenes éveiben járó, alapvetően zsugori természetű, de életigenlő, intelligens és ravasz személyiség. Dzsadoktól eltérően nem sokat ad a formaságokra, inkább a külcsín mögötti tartalom a fontos számára az élet bármely területén. E fordulat akkor következett be az életében, amikor a Dúlás éveiben fiatal kereskedőként a háború dúlta pyar földekre vetődött. Ott ugyanis beleszeretett egy alig nővé/férfivá érett pyarroniba, aki megosztotta vele az ágyát és az életét, egy nap azonban nyomtalanul eltűnt. Bár Raddeima/Raddan azóta megházasodott és gyermekei is lassan felnőtté érnek, lelkében nem halványult e dúláskori emlékkép. Életének megkeserítője ez az ifjúkori szerelem, azonban ha volna lehetőségre rá, Raddeima/Raddan még mindig nem tudja, melyiket kívánná: hogy elfeledje a pyarroni szerelmet, vagy hogy ismét találkozhasson vele.

3. Baelia/Baelan
Erionban született kardforgató, a kereskedő testőre. Harmincas évei közepén jár. Nem az a tipikus testőrféle, hiszen pályafutását árva futárként kezdte, aki néhány rézpénzért írott vagy szóbeli üzeneteket továbbított a lehető legrövidebb idő alatt, ám átlagon felüli gyorsaságát és rendkívüli megfigyelőképességét hamar kamatoztathatta utcai harcokban is. Raddeima/Raddan azonban teljes mértékben elégedett vele, eddig ugyanis háromszor mentette meg a kereskedő életét – egyszer a találkozásuk alkalmával, és kétszer azóta. Alapvetően városi figura, az Erionban töltött ifjú évek kérgesre edzették. Származása ellenére kíméletlenül őszinte és zavarbaejtően becsületes. Talán azért, mert minden vágya az, hogy valóban ember legyen, és ne kelljen rejtegetnie szörnyű titkát: hogy valami egészen más. Egy szörnyszülött.

4. Ammona/Ammar Deloran
Kiöregedett erigowi dalnok. Volt idő, amikor a nevét az egész Északi Szövetség ismerte, ám mára korábbi énjének fakó árnya csupán. Ötvennyolc esztendős, és minden, ami valaha Aranytorkú Deloranná tette, elveszett: öregedő teste már nem gyönyörködteti a szemet, hangja az évek során elfogyasztott bortól rekedtes, ágybéli tudományát már csak álmában kamatoztathatja, hajdan legendás bátorsága és kalandvágya is erősen megkopott, akárcsak hangszere. Ami megmaradt számára, csupán a lantjátéka, amely még mindig elbűvöli a hallgatóságot. Ismerősei már régen letelepedtek és családot alapítottak, vagy hősi halált haltak csatamezőkön, kincsek után kutatva vagy ismeretlen tájak felfedezése közben. Vele nem volt ilyen kegyes a sors. Ha már így alakult, konokul ragaszkodik az élethez, és bármit megadna azért, ha ismét olyan lehetne, mint harminc esztendővel ezelőtt.

5. Hofra/Hoffen
Ammona/Ammar serdülő unokája. Találkozásuk a véletlen műve (vagy a sorsé, ki tudja?). Az alig tizenhat esztendős gyermek családi legendákból ismerte a híres-neves anyai nagyanya/nagyapa történetét, és gyakran álmodott arról, hogy egyszer találkozik vele személyesen. Mindig is különc volt, vézna testalkata miatt munkára alig fogható, ellenben fogékony a mesékre, legendákra. A falubeliek, de még testvérei is folyton csúfolták emiatt. Egyedül a falu legvénebb vénasszonya fogadta szeretettel, és ő mesélt neki történeteket. Hofra/Hoffen álmaiban aztán újjáéledtek és tovább szövődtek e történetek, és a gyermek egyre gyakrabban menekült a saját maga által teremtett fantáziavilágba, hogy ne kelljen a lehangolóan sivár valósággal szembenéznie. Alig pár hónapja történt azonban, hogy a nagy Aranytorkú Deloran a falujukba látogatott, és néhányan felismerték az egykor híres, ám mára megöregedett dalnokot. A gyermek elhatározta, hogy elhagyja faluját, és a dalnokkal tart, és ebben maga Ammona/Ammar sem tudta megakadályozni. Kapcsolatuk nem éppen felhőtlen, de a gyermek egyelőre élvezi, hogy világot láthat híres felmenője oldalán.

6. Lamiel/Lamet am Masset
Dreina felszentelt papja, aki nagyon magasról bukott nagyon mélyre. Szülei és testvérei a Dúláskor, ork hordák prédájaként vesztették életüket, és az egyébként igazságos Bíra egyetlen hibája e félvad lények iránti engesztelhetetlen gyűlölet volt. Feljebbvalói Syburrba, a herceg személyes tanácsadójának és bírájának küldték tanulóévei után, és jól szolgálta az Államközösséget, Syburr hercegét, és legfőképpen istennőjét, Dreinát. Tisztelet és megbecsülés övezte, mert nem hordta fenn az orrát, hanem az államot járva kisvárosokban, falvakban is megfordult és igazságot osztott. Vesztét akkor érte el, mikor egy alkalommal a nyugati határvidéken járt, és egy Kránból szökött orkfattyat hurcoltak elé, akit gyilkossággal és rablással vádoltak. Lamiel/Lamet ez egyszer nem nézett utána az igaztalan vádak mögött rejlő valóságnak: magából kikelve halált kiáltott az ártatlan teremtményre, és maga hajtotta végre az ítéletet. Istennője azonban e szörnyű tett miatt elfordította tőle arcát, megvonta tőle hatalmát, és megvetést adott neki a korábbi tisztelet helyébe. Lamiel/Lamet mélységesen megbánva bűnét elbujdosott északra, és leghőbb vágya, hogy istennője ismét kegyeibe fogadja, tehát igyekszik még a korábbinál is jobban megfelelni Dreina elveinek.


A már hagyományossá vált, ám ezúttal virtuális “cetlit” a runatabor@freemail.hu-ra , a tábor részvételi díját a 11773016-00023207 számú OTP-s számlaszámra kérjük (tulajdonos: Szalay Gergely; a megjegyzéshez írjátok oda, kinek a részvételi díját külditek).

Találkozzunk a nyár leghangulatosabb eseményén!
Kolozsvári Zsófia
főszervező


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához