LFG.HU

HammerTimeCafe
SirThomas
ismertetőCimkek

Nagy örömömre szolgál, hogy beszámolhatok nektek a 2005. április 2-án megtartott Shadowrun szerepjáték versenyről.

Az ötlettől a megvalósulásig 8 hónap telt el, ami rettenetesen hosszú idő, de a végeredményt tekintve megérte a fáradozást. A készítéskor nem várt segítséget kaptunk négy grafikus személyében, akik vállalták, hogy rajzaikkal színesítik a modult. Köszönjük nekik, hogy munkájukkal hozzájárultak a minőség javításához, nagyon hálásak vagyunk a profi kivitelezésért!
Közös munkánk egyik kimenete maga a verseny, a másik pedig a rövidesen itt is letölthető versenymodul. Remélem tetszeni fog nektek és meg lesztek elégedve a kapott anyaggal.

A modul eredendően 4-6 órás versenyszellemű játékra készült. A történet ezért elég rövid, viszonylag kevés csavarral és félrevezető szállal, hogy ne lehessen benne annyira elveszni. A történetben szereplő ellenfelek száma kicsi, statisztikáik a játékos karakterekhez képest gyengébbek, azonban determináltak és összeszokottak. A kihívást így elsősorban nem erősebb ellenfelek legyőzésére, vagy a logikai buktatókra, hanem az árnyvadászok csapatmunkájára, összetartására hegyeztük ki.

A versenyre 13 csapat érkezett, így a mesélőkkel (17 fő), és a többi segítővel együtt körülbelül 70-80-an gyűltünk össze a csepeli iskola ebédlőjében. Lassan szokássá válik nálunk, hogy a versenyt élő részekkel bővítjük. Ez alkalommal a felkészült mesélők közül hárman vállalták, hogy megelevenítik a karakterek kapcsolatait. Dragotom, Woof, és VP a verseny ideje alatt a játékosok kommunikációs képességeit tesztelte; ellátta őket hasznos információkkal és természetesen félrevezető szálakkal is. Az élő játék nagyban hozzájárult a hangulathoz, ismét bizonyítva, hogy az in character beszélgetéseknek, és az élő játéknak fontos helye van a kockáktól zsúfolt asztalok világában.
A játékra szánt öt és fél óra végül bizonyította, hogy nem lett túl rövid a modul, és sikerült megfelelően beállítanunk a kihívás mértékét is. A csapatok közül csak kevesen játszották végig, sokan elvéreztek az egyik fontosabb jelenetnél.

Az előzetes terveket jócskán túlteljesítve sikerült nyereményeket biztosítanunk a csapatoknak. Ezúton is köszönöm minden támogatónknak – többek közt az RPG.HU nagylelkű könyvadományát -, hogy segítségükkel egyetlen csapat sem távozott üres kézzel a helyszínről (illetve egy igen, amelyik meglógott még az eredményhirdetés előtt).

A versenyhelyezések:
1. Phobos csapata, Johnson Ördögei (holtverseny)
2. Baboom!!, Shadowmongers (holtverseny)
3. Szabolcsi Bicskások
4. Karma Corporation
5. Seattle-i Szerencsétlenek
6. Capital Team
7. Darwin-díjasok
8. Zsigmond csapata
9. Desperados
10. Gárdisták
11. Deadly Viper Assasin Squad

Nem tudom megmondani, hogy mikor lesz a következő általunk szervezett verseny.
Egyelőre kipihenjük a fáradalmakat, fórumozunk, és jövő héten feltesszük a képeket meg a versenymodult.

Tisztelettel,

a Szervezők

Linkek:
http://member.rpg.hu/srverseny
http://lfg.hu/forum/index.php/topic/4507-


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához