LFG.HU

Szélesi Sándor
hírekCimkek

Az Átjáró SF&F Magazin elsőként 2003-ban szervezte meg közönségtalálkozóját, míg az SF-sorozatok és mozifilmek klubokba és egyesületekbe szerveződött rajongói immáron kilenc éve minden májusban fáradhatatlanul összejöttek a Sci-Fi Napok alkalmából. Idén először a fiction-irodalom és a játékok szerelmesei a klubokkal karöltve együtt szervezik meg Magyarország legnagyobb közönségtalálkozóját a Millenáris Parkban.

A IV. Átjáró Nap díszvendége lesz Jeremy Bulloch, a Star Wars-rajongók kedvencének számító Boba Fett megformálója. Boba Fett a Csillagok háborúja legnépszerűbb alakja, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Star Wars-franchise létezése óta világszerte ebből a figurából adták el a legtöbb játékot. Jeremy Bulloch a most bemutatásra kerülő filmben is látható lesz.

Jelen lesz Ian Watson brit író is, aki többek között az AI. – Mesterséges értelem című Kubrick-Spielberg film forgatókönyvírója volt. Külföldi vendégeink mellett számos magyar író, kiadó is jelen lesz a rendezvényen, illetve meghallgathatók lesznek tudományos előadások, láthatók lesznek filmek, és a résztvevőknek alkalmuk nyílik játszani is a nap folyamán – nem egy alkalommal.

Szerepjáték versenyek

Idén M.A.G.U.S. illetve Vampire szerepjáték versenyeket tartunk. M.A.G.U.S. versenyre 4-6 fős, Vampire versenyre 3-5 fős csapatokat várunk. A M.A.G.U.S. kaland hangulatkeltő novellája, Viharok közötti csend címmel az SF.hu – Átjáró Online oldalán olvasható.
http://www.sf.hu/story.php?s=4677

A jelentkezés, karakteralkotás részletes feltételei az Átjáró Nap honlapján megtalálhatóak, a Nevezés illetve a Regisztrálás menüpontokban:
http://atjaronap.sf.hu

Vendégeinkről

Idei díszvendégünk Jeremy Bulloch lesz, akit a klasszikus Star Wars trilógiából, mint Boba Fett megformálóját ismerhetünk – továbbá a május 19-én bemutatásra kerülő A sithek bosszúja epizódban is láthatunk majd.
Ian Watson immáron visszatérő vendége a hazai sf rendezvényeknek, az idei találkozót sem hagyja ki. A IV. Átjáró Nap folyamán H.G. Wells szellemét idézi meg, a közelgő Világok Harca filmbemutató kapcsán.

Vendégünk lesz a M.A.G.U.S. több írója is: Kolozsvári Zsófia (Indira Myles) irodalmi főszerkesztő, Kornya Zsolt (Raoul Renier), aki immárom a Héttenger világának is írója; Gáspár Péter (Jan van den Boomen) is jelen lesz, akit a készülő Toron kiegészítőről is lehet faggatni; továbbá Pálinkás Imre (Alan O’Connor), a M.A.G.U.S. korábbi főszerkesztője, és Molnár Gábor (John J. Sherwood), a Hőseposz szerzője.

Egyéb íróvendégeink sorát erősíti immáron második alkalommal Goldman Júlia (J. Goldenlane); Böszörményi Gyula, a Gergő és az álomfogók, valamint a Mysterious Universe írója; Nemes István (John Caldwell, Jeffrey Stone) valamint Bán János (Kim Lancehagen, Bán Mór), a Cherubion kiadó írói.

Egyéb programjaink

- Az Eredeti Csillagok Háborúja Klub Egyesület, a Magyar Csillagkapu Klub, a Magyar Anime Társaság, a Magyar Tolkien Társaság és a Magyar Star Trek Klub színpadi műsorai
- Játékbemutatók, számítógépes játékversenyek
- Meglepetés mozifilm
- Star Wars rajongói film bemutató
- Beszélgetés a hazai sf/f kiadók képviselőivel
- Grafikus iskola

Időpont: 2005. május 8., vasárnap
Délelőtt 10 órától este 10 óráig
Helyszín: Millenáris Park, Teátrum
1024 Budapest, Fény u. 20-22.
Jegyáraink:
Gyermekjegy (14 év alattiaknak) – 1000 Ft (elővételben: 800 Ft)
Normál jegy – 1500 Ft (elővételben: 1300 Ft)
Családi jegy – 2900 Ft (elővételben: 2700 Ft)

Szerepjáték versenyre regisztráló látogatóinknak elővételben kell normál jegyet venniük (1.300 Ft)!


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához