LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

Megjelent a Burning Wheel második, átdolgozott kiadása.

Az első kiadást, amelyet Ken Hite a 2003-as év játékának választott, csakhamar elkapkodták a rajongók, s alig volt egy éves, amikor már csillagászati összegekért cserélt gazdát az internetes aukciós-oldalakon.

Ez különösen akkor nagy szó, ha megnézzük, mit kínál a Burning Wheel: egy háttérvilág nélküli fantasy szerepjáték-rendszert.

“Független játék” mivolta ellenére a Burning Wheel rendszere nem egy szabálymentes valami. Mégis, a nyögvenyelős táblázathalmok helyett inspiráló ötlethalmazt nyújt mind a képzettségek, mind a karakteralkotás terén. Az utóbbiból nem csak az életútrendszert érdemes kiemelni (ezzel végülis találkozhattunk máshol is), de itt az “egészen más megvilágításba helyezi az eddig ismert fantasy fajokat” sem pusztán reklámszöveg. Ugyanakkor érdemes kiemelni újszerű, dinamikus, de kellően random harcrendszerét, és változatos mágiaformáit.

Az új kiadás mindezen szabályok legújabb, letisztultabb változatát foglalja össze, és egy újabb “idegen” fajjal, a törpékkel ismerkedhetünk meg. Az alapszabályok mindkét kötete természetesen új borítóval, és az első kiadáshoz képest megújult, gazdagabb illusztrációkkal került a piacra.

A két kötet összesen több, mint hatszáz A5-ös oldalt tesz ki, ehhez képest az értük elkért 25 dolláros ár még mindig több, mint baráti.

Aki többet szeretne megtudni a játékról, az látogasson el a kiadó honlapjára, ahol a letölthető részletek, kiegészítések, kalandok tucatjai kápráztatják el a leendő játékosokat.

S akit meg már magával ragadott a Burning Wheel, annak ajánlatos beszerezni az új kiadással együtt a Monster Burner című kiegészítőt, amely a szörnyek világába kalauzol el bennünket.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.burningwheel.org/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához