LFG.HU

Killer
ismertetőCimkek

2005. március 18-án a Wizards of the Coast bejelentette új, fantasy és horror elemeket ötvöző, augusztusban megjelenő kártyajátékát, a Hecatomb-ot. A Hecatomb-ban a játékosok szörnyűséges szörnyeket szabadítanak egymásra, hogy elhozzák a világra a végső pusztulást. A Wizards főleg a tapasztalt játékosokat célozza, mert a gyors és agressziv játékmenet éles elmét kíván. A játék mellesleg 15+ korhatár korlátot kapott.

A kiadó menedzsere Wendy Wallace, így nyilatkozott a játékról:
“Nagyon izgulunk, hogy hogy sikerült a Hecatomb, mert nagyon sok időt és munkát fektettünk a kártyák megtervezésébe, a háttértörténet kitalálásába és a szabályok fejlesztésébe. A végeredmény egy izgalmas, fordulatokkal teli, sötét hangulatú játék lett, melynek művészien festett kártyaképei a legrémisztőbb és legszebb rémálmot fogják idézni, amit a játékos csak el tud képzelni.”

A Vég közeleg…

A Hecatomb-ban a játékos egy Véghozót személyesít meg, kinek célja a modern világ elpusztítása. A Véghozók szörnyeket idéznek meg a mítoszok és rémálmok árnyaiból, hibrideket létrehozva, mik képesek az ellenfél elpusztítására, s elég hatalmat szerezni mestereiknek, hogy apokalipszisba taszítsák a Földet. Miután ezt megtették, a Véghozók dimenziókapukon keresztül más, párhuzamos világokba utazva újra kezdik a teljes pusztulásig tartó küzdelmüket.

A Hecatomb legnagyobb újításai, hogy lényeinket egymás összeolvasztásával (egymásra pakolásával) kell létrehoznunk, ami egy új dimenzióval bővíti a játékélményt, s e kártyák ötoldalúsága (5 oldalú kártyák!) lehetővé teszi, hogy az összeolvadt szörnyek tulajdonságait láthassuk, mivel ezen műanyag kártyák négy széle átlátszó. Az új hibrid szörny, vagy torzlény átörökli az összes összeolvasztott lény tulajdonságát és képességét.

A játék két vagy több játékosra lett tervezve és a gyűjtők az alapcsomaggal 144 féle kártyát gyűjthetnek össze. Eleinte úgy akarták, hogy a kezdő csomag 2db 20 lapból álló paklit, egy szabálykönyvet és egy számláló táblát (counter sheet) tartalmazzon, de megváltoztatták, így 1db 40 lapos paklit tartalmaz. Az ára külföldön $12.99, ami átszámolva kb. 2600Ft, de ugye a V:TES sem ilyen áron kerül a magyar polcokra, szóval a várható ár olyan 3200-3500Ft. Emellett lesz még kiegészítő csomag, amely 13 lapot tartalmaz és az ára $4.99, ami az előző példájára, kb. 1200Ft lesz nálunk. Ez lesz kapható augusztusban, de emellé októberben kiadnak egy új kiegészítő csomagot, amely szintén 144 lapot tartalmaz majd, és ugyanúgy 13 lapos csomagokban lehet majd hozzájutni.
A dátumok pontosabban:
2005. augusztus 18. – Kezdő csomag (avagy Base Set)
2005. október 28. – Első kiegészítő (avagy First Expansion)

A HECATOMB világa

Most térjünk át a reklámról valami érdekesebb témára, mégpedig a Hecatomb világára. Ez a világ az apokalipszis szélén áll. A realitás falai leomlanak és homályba vesznek, puritán gyűlöletből újjászülető sötétlelkű istenek emésztik el az univerzumot, és csak egy pokoli lény bitorolhatja a hamuba hulló lét felett a trónt.

Te vagy a Véghozó, célod a világ elpusztitása.
Csak a többi Véghozó állíthat meg, akik előtted akarják megtenni ugyanezt.

Vannak, akik azt az ígéretet kapták, hogy ha eltörlik az univerzumot, isteni hatalmat örökölnek, mellyel újraidézhetik a létezést, és saját arcukra formálhatják azt, de ahhoz hogy ezt véghez vihessék, a pusztítás ősi isteneinek segítséhez kell fordulniuk, saját életük kockáztatásával. A többi Véghozó pusztán szolgája az általa tisztelt istennek, eszköz a korrupt hatalmasság kezében, aki csak a saját céljait tartja szem előtt; de vannak őrültek is, akik az Armageddon helytartói akarnak lenni, mert beteg és hasadt elméjük vezeti őket.

A modern világban élünk, de te a mítoszok és rémálmok ködéből idéztél szörnyeket: kiéhezett bestiákat, erkölcstelen alakváltókat, visszataszító élőholtakat, fekete szívű árnylényeket, pokoli démonokat és őrült szektatagokat.
Ezen lények kombinálásábol hozod létre a hibridjeidet, melyek a riválisod torzlényeivel küzdve győzelmükkel még több hatalmat hoznak személyednek; és elég hatalommal egy Véghozó pusztulásba taszíthatja a világot.

Ha tudsz varázslatokat létrehozni, lelkeket kitépni, mitológiai lényeket idézni és azokból torzszülötteket teremteni, ha gonosz isteneket tisztelsz és világok romjai felett harcolsz, te is lehetsz Véghozó.

HECATOMB – A Pusztulás Profiljai

Kapzsiság(Greed)

A Kapzsiság a korlátlan vagyon, zsarnoki uralom és szentségtelen vágyak útja. A Kapzsiság volt az első erő mely megrontotta a világot. Alapja a hatalomvágy, irigység és a gátlástalanság. Ezek csírája mindig is ott volt az emberek őseiben. Mikor előemberek törzsei összemérték tudásukat, egy vadászat zsákmányát; vagy egy szebb nőstényt mutogatva, a többiekben megfogant az irigyég. Mikor egyesek gyengeségeikkel küzdöttek, megpróbálták felülemelkedni hibáikon, de voltak, akik mások sikerei után vágyakoztak. Évezredek óta a Kapzsiság virágzik és megrontja az emberiséget. Sokan úgy tartják, hogy minden gonoszságnak a Kapzsiság az alpja, ezért lesz ez a Pusztulásnak az a Profilja, amely véget vet az életnek.

A Kapzsiság színe Zöld, mint a bűzölgő tojássárgája a zápult tojás szívében.

A Kapzsiság által inspirált vágyak kéz a kézben munkálkodhatnak együtt a Rombolás és az Álnokság erőivel, de a Megrontás, az őrület és túlvilági élvezetek Profilja a Kapzsiság riválisa az emberiség lelkéért folyó küzdelemben. Akik a Megrontás útját követik nem érdeklődnek földi értékek iránt, minden vágyukat az őrület tölti ki.

Megrontás(Corruption)

A Megrontás a mutáció, őrület, eltorzitás és a halandók számára tiltott tudás útja. A Megrontás volt az utolsó erő, amely elárasztotta a világot, ennek ellenére a többi erő sem maradt le nagyon az emberiség mentális ébredését követően. A Megrontás az emberek kielégíthetetlen tudásvágyából merít erőt, melyért bármit megadnának, még ha azt az árat ők vagy mások fizetik is meg. A tömör igazságot, mely az egek és viharok mögött fekszik, túl szörnyű egy halandó számára birtokolni. Bomlott elmék esnek legkönnyebben a Megrontás hatalmába, és a Megrontás megbontja az elméket; egy olyan körforgást létrehozva mely teljes összeomlást idéz. A Megrontás az az erő, amelyen keresztül a valóság titkait kiteregethetjük. A fanatikusok az Ős megidézését remélik, kinek eljövetele a Föld temetése is lesz egyben.

A Megrontás színe Fekete, mint a sírban fekvő tetem rothadó szíve.

A Megrontás által szolgáltatott beteg viziók sokszor hasznosak a Rombolás és Álnokság terveiben, ez a két erő is sok szolgálatott tett már a Megrontás végső céljainak elérése érdekében. A Kapzsiság, az analitikus eltervezés útja a Megrontás ellensége. A Kapzsiság rabjai túl gyávák, hogy az értelem határain túli válaszokat keressék, ezért a nagyobb lények eszközeivé válnak; a hideg számitás már réges-régen megfagyasztotta a Kapzsiság követőinek szívét.

Álnokság(Deceit)

Az Álnokság hazugságokból, csalásból, árnyakból és alakváltásból meríti erejét. Az Álnokság mindent, amit addig igaznak hittünk hamissá tud tenni. Az Álnokság volt a harmadik erő, mely megjelent a világban. Míg a Rombolás egy hatalmas vad hadsereggel indul harcba, az Álnokság már a felvonulás előtt megnyerte a csatát. Az Álnokság általt legyőzőtt seregek ugyanolyan megtörtek, mint ha a Rombolás sújtott volna le rájuk, de jó propagandával, akár a saját oldaladra is állíthatod őket. Azok, akik az Álnokság árnyai közt mozognak, mesterei az intrikának; kifacsarják a tényeket és az emberek igazát, hogy hazugságok között uralkodhassanak más lények sorsa fölött. Egy jó helyen elsuttogott szó akárkit az Álnokság oldalára állíthat, ezért lehet, hogy ez lesz az az út, melyen végighaladva elindíthatjuk a világot a pusztulás lejtőjén.

Az Álnokság színe Kék, mint egy katona hullája, akit elárult a politika.

A Kapzsiság sokszor szövetkezik az Álnokság erőivel, de a Rombolás, az ütök és ölök gondolkodásúak Profilja az Álnokság ideológiai ellenfele. Miért öljünk annyi munkát az ellenség elpusztításába, ha egy kis hazugsággal a szövetségeseiddé is válhatnak?

Rombolás(Destruction)
A Rombolás az elemi vágy ereje, mely összezúzni, kettévágni, csonkolni és legyőzni akar ellenséget és barátot egyaránt. A Rombolás volt a második erő, mely megrohanta a világot. A Rombolás alapja a nemtetszés és a gyermeki frusztráció, mely a vágyak be nem teljesüléséből származik, bármily kicsinyesek is azok. Mikor a frusztráció túlnőtte korlátait és gyilkolásba fúlt, születet meg a Rombolás. A Rombolás lelke a vérszomjas vadállatot testesíti meg, mely nem élelemért, hanem szimplán a vérontásból származó élvezetekért öl. Kiírtás pusztítás által; ez ennek az agressziv erőnek a természete. Mivel ez a legerőszakosabb a négy erő közül, azok, akik a Rombolás ritmusára lépnek úgy gondolják, hogy ez lesz a létet eltörlő Pusztulásnak a Profilja.

A Rombolás színe Vörös, mint a gőzölgő vér, melyet egy gyilkos fejszéje ontott.

A Rombolás származhat kielégítetlen Kapzsisából vagy néha elszabadulhat, ha a Megrontás túl koncentráltan burjánzik, de az Álnokság, a csalók és hazugok útja, a Rombolás ellensége elvek és tettek terén is. Miért pazaroljuk az időt intrikákra, ha egy ökölcsapással ugyanazt tudjuk elérni és még gyorsabban is?

HECATOMB
Több infót és érdekességet megtudhattok a http://www.wizards.com -on a Hecatomb link alatt (zombifej). Ezen információk is az angol cikkekből származnak, sőt azok fordításai. Az oldalon még fent vannak az eddig felfedett szabályok, kártyák, képek és a novella sorozat kész részei, melyeket legkönnyebben az Archive linkre való kattintással tekinthettek meg.


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához