LFG.HU

BePe
interjúkCimkek

Válaszol Horváth Gábor (Pooka), a WoC vezető designere

Sziasztok! A tegnaptól letölthető Word of Chaos trailer kapcsán érkezett néhány kérdés az olvasóktól, ezeket tolmácsoljuk most felétek.

Először is nagyon szépen köszönjük az érdeklődést, jó érzés magunk mögött tudni a magyar közönség kitűntető figyelmét.

Mikor is lesz kész a játék?

Rögtön a közepébe, igaz? :-) Nos, ha rajtunk múlna, mi még elkotlanánk rajta egy darabig, hisz mindig akad mit szépítgetni, javítgatni, de igazság szerint a játék lassan a finisébe érkezik. A pontos megjelenés azonban már a kiadó döntésén múlik, érdemben ehhez nem tudunk hozzászólni.

Mennyi a tervezett ára?

Ezt is a kiadó osztályrésze eldönteni, valószínűleg a többi AA-s kategóriájú játékkal lesz egy áron, ezek mostanság 8-10000 forintba kerülnek.

Milyen gép kell neki?

Egy középerős PC már elég lesz a játék futtatásához, de akik maximális felbontáson játszanak, azoknak nem árt egy erősebb gép. Egy 2 GHz-es processzor, 512 Mbyte memória, és egy középerős videokártya már akadás-mentes játékélményt nyújt.

Hányan dolgoztak rajta lelkesedésből, vagy hivatalosan?

Jelenleg 40 hivatalos, teljes idős munkatársa van a cégnek, nagyobb részük Nyíregyházán, de akadnak kollegák Budapesten és Miskolcon is.

Miben fog többet tudni a többi MMORPG-nél?

Ez egy komoly félreértés és sajnos nem egyedülálló. Egyre másra bukkannak fel olyan hírek, miszerint a Word of Chaos MMO, azaz online játék lesz, ez azonban nem igaz. A WoC egy egyszemélyes, offline játszható CRPG, bő kalandelemekkel megfűszerezve.

Fogalmunk sincs, mi a félreértés oka, úgy hiszem, az igen hasonló nevű World of Warcraft, azaz WoW lehet a ludas (aminek egyéként mi magunk is nagy rajongói vagyunk).

Vannak-e benne ismerős helyszínek/karakterek, vagy teljesen más történelmi kor/terület?

Igazából számtalan, hisz a történet a Káosz Szava című John Caldwell regényre építkezik. Társainkként felbukkanhatnak az ott megismert hősök, kalandozhatunk Rentzal kikötővárosában, bejárhatjuk az elátkozott Rontás Erdejét, és végigküzdhetjük magunkat Aoulita Romvárán, számos másik helyszín mellett.

Persze azok is remekül fognak szórakozni, akik kitéve-betéve ismerik Skandar Graun történetét, hiszen, mivel a regény egy az egyben interpretálhatatlan volt, számtalan új szál, történés, fordulat került bele, persze mindez Nemes István jóváhagyásával és közreműködésével.

Köszönjük a válaszokat és sok sikert a projekt végén is. :)


Az alábbi linken pedig a trailert tudják az olvasók letölteni az RPG.HU-ról. (90 MB, DivX avi)


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/download/trailers/woc.avi]
[http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=2677]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához