LFG.HU

taverna
Szepesi Zoltán
hírekCimkek

Teljesen átalakult, az internetes játékok iránti igényeket még inkább figyelembe vevő WCG vette kezdetét Budapesten.
A hagyományokkal szakító nemzeti kvalifikáció három hónapos online selejtezője megkezdte a rostát a versenyzők között annak érdekében, hogy az októberi, Szingapúrban rendezett nagydöntőn csakis az egyes kategóriák legjobbjai képviselhessék hazánkat.

A hazai játékos társadalomban óriási érdeklődéssel kísért rendezvénysorozaton felvonultatott játékok között a WCG szabályzatához igazodva megtalálhatók a stratégiai, sport illetve autós játékok, valamint csapatjáték is.

A kiválasztott versenyszámokat a következő versenyszámok alkotják:
– Starcraft Broodwar és Warcraft III – évek óta a legnépszerűbb valós idejű stratégiai játékok nem csak hazánkban, de világszerte is
- FIFA Soccer 2005 – a foci és a sportjátékok kedvelőinek
- Need for Speed Underground II – autószimulátor a száguldás szerelmeseinek
- Counter-Strike Source – a vérbeli kommandósok és az összehangolt csapatjáték kedvelőinek

A World Cyber Games magyarországi selejtezőjének aktuális állásáról a rendezvény hivatalos honlapja, a http://hu.worldcybergames.com oldala, valamint számos rajongói weblap tudósít.

A World Cyber Games a világ legnagyobb PC-s és videojáték versenysorozata. A Samsung által alapított eseménysorozat mintegy 70 országból fogja össze a világ legjobb játékosait, és szervezett keretek között biztosít lehetőséget arra, hogy tehetségüket összemérjék bárkivel a Földön.

Szepesi Zoltán – WCG projektvezető
ghosteye@earthquake.hu


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://hu.worldcybergames.com]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához