LFG.HU

Heretic
hírekCimkek

Bár csak Spielberg új, itt forgatott filmjéről hallunk mostanában, kevesebb szó esik egy szintén Budapesten forgatott, nagyköltségvetésű fantasy filmről: Christopher Paolini Eragon című könyvéből készült produkcióról. A munkálatok már augusztus első napjaiban el is kezdődtek. A stáb jelenleg Budakeszinél forgat, majd Celldömölk illetve a Ság-hegy lesz az egyik fő helyszín. A belsőket a fóti stúdióban fogják felvenni A történet, amelyből 40 millió dolláros költségvetéssel a 20th Century Fox készít újabb kasszasikert, szokványos fantasynek tűnik, némi ’Végtelen történet’ beütéssel.

A történet röviden:
Az Eragon, Christopher Paolini trilógiának szánt könyve pár évvel ezelőtt robbant be a fantasy irodalomba. Az akkor 19 éves szerző egy fiatal falusi fiú, Eragon egy zafírkék kőre bukkan, megpróbál túladni rajta, hogy segítsen éhező családján, ám a kőről kiderül, hogy valójában egy tojás, amelyből egy zafírkék sárkány kel ki. Ennek az eseménynek köszönhetően Eragon élete gyorsan irányt vált: sárkánylovassá válik, aki arra rendeltetett, hogy megmentse a világot, amelyet egy ördögien gonosz király akar elpusztítani.
A könyvet eddig 37 országban adták ki, és több mint kétmillió példányban kelt el.

Eragont, a világot megmentő sárkánylovagot a 17 éves Edward Speleer kelti éltre, akinek semmilyen színészi tapasztalata sincs.

Az ismeretlen Speleer mellett számos híres, közismert színész vállalt munkát az Eragonban, például John Malkovich, Jeremy Irons (azt hiszem, őket nem kell bemutatni) és Djimon Hounsou (Blueberry – A fejvadász, Gladiátor). Robert Carlyle (Trainspotting, Alul semmi) brit színész is csatlakozott az Eragon neves és egyre népesebb szereplőgárdájához. A 44 éves brit színész Durzát, a főszereplő srác főellenségét kelti majd életre.
Csak remélhetjük, hogy ez egy jobban sikerült film lesz, mint a legutóbbi Jeremy Irons féle fantasy film: a D&D…


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához