LFG.HU

GothPunk
hírekCimkek

Van néhány igencsak ígéretes könyv-cím a 2005 őszét bemutató katalógusban (linket lásd lent). Mindjárt a borító szemet gyönyörködtető: Chicago. Az első, valóban crossovernek tekinthető helyszínleírás borítóképén egy mágus, egy farkasember és egy vámpír pózol – a stílusa egyből felismerhető a Nagy Öregek számára: Tim Bradstreet követte el. A nagy dobás megjelenési időpontját decemberre jósolja a kiadó, az eddigi kiadványok minőségére alapozva érdemes lesz ezt felvésni a karácsonyi ajándék-lista elejére. Ára 39.99 dollár, és ezért a szeles város komplett leírását kapjuk, melyet mindhárom settinghez felhasználhatunk, de a szerzők ígérete szerint valódi értéke a crossover játékban rejlik majd. Hozzávetőlegesen 400 oldal körül terpeszkedik majd a polcokon, közel 130 oldalt szánva egy-egy frakciónak. A könyvben olyan titkok is felbukkannak majd, melyekre egyik társaság sem tudja a választ. Számtalan olyan kérdésre választ kaphatunk majd, ami a crossoverben rejlő lehetőségek kapcsán merülnek fel (pl. Miként befolyásolja a szellemvilágot a vámpírok tevékenysége? Mit tudnak a vámpírok a mágusokról?). Érdekes, hogy nem lesz a könyvben külön, csak a mesélők számára írott fejezet, még a sztori-ötleteket tartalmazó dobozok is nyugodtan hozzáférhetőek lesznek a játékosok számára – ezáltal is segítve, hogy könnyebben behelyezhessék karaktereiket a várost alkotó mintázatba. Odafigyelnek továbbá a szerzők, hogy az emberiség jelentőségét megőrizzék – elvégre néha az egyszerű ember borzalmasabb tettekre képes, mint a legelvetemültebb természetfeletti.

Novemberre várható az Invictus, a vámpírok uralkodó-rendjénekrészletes kifejtése. Akik ismerik a Sárkányokat és a hitre épülő rendek könyveit, azok nagyjából tudhatják, mire számíthatnak. A vértestvér társadalom építészeinek történelme, fontos személyiségek, különböző belső frakciók és szervezetek, új diszciplínák és kombinációk sora, bőséges anyag a mesélő számára éppúgy, mint a rendért lelkesedő játékosoknak. Várhatóan ebben a könyvben is lesznek olyan nyitva hagyott kérdések, melyekre minden mesélőnek maga kell választ kitalálnia, ezáltal is megnehezítve a mesélői könyveket kívülről fújó játékosok dolgát.
A Werewolf vonal két könyvet is kap az utolsó félévben: a Blood of the Wolf és a Lodges: the Faithful. Mindkettő elsősorban a játékosok számára készül, kielégítve kíváncsiságukat. A két legutóbbi könyv (Predators és Lore of the Forsaken) inkább a mesélő számára tartogatott ínyencségeket. A Bloof of the Wolf afféle játékosok könyvének is felfogható, a farkasember lét pszichológiai nehézségeivel foglalkozik. Kibontja azokat az apróságokat, melyek már az alapkönyv olvasása kapcsán felmerülhettek a játékosok számára: az Első Változás, érzékszervek, alakváltás, regeneráció, öregedés, terhesség, az ezüst szerepe. A Lodges: the Faithful a könyvben is szereplő társaságokat bontja ki. A páholyok (lodges) olyan kisebb szociális egységek a farkasemberek társaságában, akik egy bizonyos cél vagy téma mentén szerveződnek. Sztori-ötletek tömkelege, új kütyük és képességek várhatóak a könyvben, elsősorban olyan csapatok részére, akik a játéknak ezt az aspektusát akarják domborítani. Az új könyvek közül talán ez a legkevésbé izgalmas tartalmát tekintve.

Egyébként mindkét könyv 144 oldalas lesz, előbbi novemberre, utóbbi decemberre várható.
Természetesen a napokban megjelent Mage: the Awakening vonal mentén is lesznek könyv-megjelenések. Az első a már hagyományosnak tekinthető helyszín leírás: Boston városa. Valószínűleg sokakban felmerült, hogy miként működhet a mágusok társadalma – az új játékok közül ebben történtek ugyanis a legnagyobb változások. Remélhetőleg a példa révén már minden mesélőnek könnyebb dolga lesz, ha épp saját Budapestjének okkult társadalmát kívánja felépíteni. Egy másik könyv a Sanctum and Sigil címet kapta. Ebben a mágusok műhelyeivel és a kabalok működésével kapcsolatos információkról olvashatnak majd az érdeklődők (gyakorlatilag a Coteries analógiája lesz). Könnyen lehet, hogy az ide szánt anyagnak tulajdonképpen az alapkönyvben volna a helye, de annak 400 oldalas terjedelme már így is döbbenetes mennyiség alapkönyvhöz képest.

Szemfülesek a katalógusban találhatnak még könyvcímeket 2006. első negyedévére is, de ezek felfedezését már az érdeklődőkre bízom.

Linkek:
www.white-wolf.com
www.white-wolf.com/?line=news&articleid=287


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához