LFG.HU

DeltaVision
hírekCimkek

A Delta Vision kiadó a Munchkin után újabb, magyar nyelvű társasjátékokkal bővítette termékeinek sorát. Az idén megjelent táblás- és kártyás játékok családi és baráti körben egyaránt szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak.

Át a sivatagon
Kiadó: Fantasy Flight Games
Játékidő: kb. 15-45 perc
Játékosok száma: 2-5
Ajánlott korosztály: 10 éves kor felett

A sivatag szövevényes, rejtélyes és kegyetlen. Azok számára, akik vállalják a nap égette homok veszélyeit, a sivatag gazdag életet és elmondhatatlan szépséget tartogat.
Az ÁT A SIVATAGON játékban, a játékosok az egymással versengő nomád törzseket irányítják, akik a sivatag irányításáért és a zöldellő oázisokért harcolnak. A karavánutak kiépítéséért és az értékes vízforrások megszerzése érdekében a játékosoknak növelniük kell a befolyásukat az egyes területeken, és fejleszteniük kell a törzset.


MUNCHKIN 2 / Fajtalan Fejsze
STEVE JACKSON GAMES
Játékidő : kb. 1 óra
Játékosok száma: 2-6

Ereszkedj le a kazamatába! Ölj meg mindent, ami csak az utadba kerül! Döfd hátba a haverokat, és lopd el a cuccaikat! Fogd a kincset és fuss!

Ismerd csak be: imádod.

Ez az egyedülálló kártyajáték a kazamatákban játszódó kalandok hangulatát idézi… az ostoba szerepjátékos sallangok nélkül. Elég, ha megölöd a szörnyeket és felmarkolod a kincset. És micsoda kincseket! Öltsd magadra a Felszervazott sisakot és a Seggberúgás csizmáját! Forgasd a Napalmbotot… vagy a Csonkolás láncfűrészét. Kezdd a szörnyek lemészárlását a Cserepes növényel és a Szörcsögő trutymóval, s egyszer eljutsz a Plutóniumsárkányig is…

A Munchkin könnyen és gyorsan játszható, s minden szerepjátékos-csapatot képes hisztérikus nevetésre késztetni. S amíg teli torokból kacagnak, lenyúlhatod a cuccaikat.


Warcraft
Játékidő: kb 60-90 perc
Játékosok száma: 2-4
Ajánlott korosztály: 8 éves kor felett

A Nagy Háború kora elérkezett!

Azeroth varázsos világát véres, pusztító háború szaggatja darabjaira. Az ork hordák hajdanvolt dicsőségüket szomjazva tombolnak a határvidéken. Az emberek vezette Szövetség egybehívná erőit, hogy szembeszálljon az orkok jelentette fenyegetéssel, ám rejtélyes eredetű járványok tizedelik, halálszekták hívei gyilkolják katonáit.
Az élőholtak Rettegett Királya által irányított Csapás pestisként terjed a birodalomban, újra
és újra feltöltve ezredeit az elesettek tetemeivel. A titokzatos éjelfek, az erdők őrizői harcot hirdetnek bárki ellen, aki beszennyezheti ősi otthonaikat.
A díjnyertes Warcraft számítógépes játékot most már nemcsak a képernyődön, de három dimen-zióban is élvezheted! Az Azerothon egymással harcoló négy hatalmas nép bármelyikét vezetheted a Warcraft társasjátékban – a győzelemhez azonban nem elég aharci tudás: ki is kell képezned, fel is kell fegyverezned csapataidat, mielőtt csatarendbe állítod őket.


DOOM
Játékidő: kb 60-90 perc
Játékosok száma: 2-4
Ajánlott korosztály: 12 éves kor felett
Várható megjelenés: 2005 december

A Union Aerospace Corporation (Egyesült Uripari Vállalat), mely a Föld leghatalmasabb gazdasági társaságának világűrbe nyújtott ökle, titkos kísérletekbe fogott egyik marsi bázisán. Magának a mindenségnek a szövetét kutatva az UAC tudósai olyan felismerésekre jutottak, amelyek mindörökre megváltoztathatják az emberiség létét.
De aztán valami szörnyen elromlott…

A Doom számítógépes játék logója immár nem csak a monitorodon, de nappalid asztalán is feltűnik! A Doom társasjátékban a játékosok egyike irányítja a démoni megszállók hordáit, amelyek betörtek az UAC marsi bázisára, míg a többiek azokat a magasan képzett tengerészgyalogosokat személyesítik meg, akik nem pusztán a saját életükért, de egyenesen az emberiség megmentéséért harcolnak. A győzelem érdekében az űrflotta katonáinak egyedülálló képességeik legjavát bevetve kell harci osztagaikkal felderíteni a bázis szörnyek járta folyosóit és celláit. Ha elbuknak, a Pokol küldöttei az egész emberi faj vesztét okozzák.

Kapu nyitva – tölts és fohászkodj!


Rúnamester
Játékidő: kb 2-3 óra
Játékosok száma: 2-6

Sötét seregek gyülekeznek, ősi erők ébrednek, dermesztő árnyék vetül a földekre. Eljött a vész, az újjáéledő gonosz ideje. Eljött az ártatlanok és elesettek rettegésének ideje.

Eljött a hősök ideje!

A Rúnamester szörnyekben, veszélyekben és kincsekben gazdag, képzelt világában te és barátaid igazi hősökké válhattok. A birodalom csak arra vár, hogy felfedezzétek: látogassátok meg a Sirám-hegységet, merészkedjetek el a Suttogó-erdő fái közé, vásároljatok varázstárgyakat Örvénypart piacterén, vagy béreljetek törpe kísérőt Fagykapu városában! Ám bárhová vet is benneteket a szerencse, izgalmak várnak rátok – és mert a játék alkalomról alkalomra változik, soha nem kell szembesülnötök kétszer ugyanazon kaland kihívásaival.

A Rúnamester tábláján egyik küldetéstől a másikig haladó hősök útvonalát a játékosok különleges mozgáskockákkal dobva határozzák meg. A kalandok színhelyén kártyákat húzva fedezhetik fel az új és új csodákat, a következő legyőzendő ellenfelet. A kihívásokkal megbirkózó résztvevők jutalmul aranyat, tapasztalati pontokat és varázstárgyakat kapnak. Az idő múlásával, az újabb veszélyek felbukkanásával a hősök hatalma egyre növekszik, miáltal nem pusztán a világ, de a játék szabályait is képesek lesznek megváltoztatni. Ám a végső csata megvívójává, a játék győztesévé csak a legnagyobb hős válhat.

A Rúnamester társasjáték tizenkét finoman megformált, részletgazdag műanyag figurájával, számos eredeti, élvezetes kalandjával, rengeteg színes, hangulatos kártyájával és érthető, könnyen átlátható szabályrendszerével élvezetes játékot kínál.


Citadella
Játékidő: kb 20-60 perc
Játékosok száma: 2-7
Várható megjelenés: 2005 december

A Citadellában középkori uralkodóként fel kell építened a városodat, mielőtt ellenfeleid megelőznének. Új kerületekkel bővítheted azt, de bölcsen gazdálkodj: egyes kerületek értékesebbek másoknál, de több aranyba is kerül a felépítésük.

A város irányítása azonban nem csak a pénzről szól. A nagyurak, hölgyek és mindenféle elöljárók egytől egyig fontos szerephez jutnak. A játék minden körben megújul, ahogy a játékosok titokban új szerepet öltenek – orgyilkos, tolvaj, varázsló, király, püspök, kereskedő, építész vagy hadúr lesz belőlük -, és élnek a vele járó hatalommal.

A Citadella magyar kiadása tartalmazza Sötét város kiegészítőt is, mely 14 új, lila kerülettel és egy fa “király” jelzővel bővíti, még izgalmasabbá téve a játékot.

A Citadella blöffölésen, diplomácián és városépítésen alapuló játék 2-7, tíz év feletti játékos számára. A játék ideje 20-60 perc.


Trónok Harca
Játékidő: kb 2-3 óra
Játékosok száma: 3-5

Törj a trónra, és Westeros a tiéd!

A király, Robert Baratheon halott, s az utakon mindenfelé seregek vonulnak. A Lannister-ház az ifjú Joffrey trónigényét támogatja, hiszen az elhunyt király özvegye, Cersei maga is a Lannister-házba született. Ám Stannis Baratheon tudja, hogy nem Robert Joffrey apja, s ezért az öröklés rendje szerint magának követeli a trónt. A Vas-szigeteken a Greyjoyok új lázadásra készülnek, és vágyaik immáron nem korlátozódnak csupán a függetlenségre. Északon a Starkok hívják össze lobogóikat, hogy harcba szálljanak a helyesnek vélt ügyért, míg délen a dúsgazdag Tyrell-ház dédelgeti régi ambícióját a Vastrón megszerzéséről.

Seregek gyülekeznek, hollók hozzák-viszik a híreket – úgy tűnik, a királyok csatája elkerülhetetlen.

A Trónok harca társasjátékban, amely George R. R. Martin A Tűz és Jég dala című világhírű regényciklusán alapul, a játékosok Westeros nagy nemesi házainak egyikét irányíthatják. A Lannisterek, a Starkok, a Baratheonok, a Tyrellek vagy a Greyjoyok fejeként okos tervekkel, ügyes diplomáciával – és nem utolsósorban ravasz hadi taktikával – megmérkőzhetnek egymással a várak, városok és tartományok feletti uralomért, hogy házuknak így dicsőséget szerezve végül elnyerjék a legnagyszerűbb jutalmat, a Vastrónt.

Citadelláról bõvebben:

http://www.deltavision.hu/index.php?m=INDEX&cikk=739

Trónok harca:

http://www.deltavision.hu/index.php?m=INDEX&cikk=758

Warcraft:

http://www.deltavision.hu/index.php?m=INDEX&cikk=762

Rúnamester:

http://www.deltavision.hu/index.php?m=INDEX&cikk=764


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához