LFG.HU

Hriczó Gábor
hírekCimkek

Avagy újra Jáccósnap a stratégiai játékosoknak, a figurafestőknek, s azoknak, akik szeretnék felfedezni, mi is olyan nagyszerű a kicsi ólomkatonákban

December 10-én ismét megrendezésre kerül a stratégiai játékok nagy napja, az angol eredetiben Games Day, magyarul “Jáccósnap” néven ismert esemény, ahol a stratégiai játékok, játékosok, és az érdeklődők egymásra találhatnak. A hagyományokhoz híven most is többféle játékbemutató, rengeteg kifestett figura, és festőverseny várja a nagyérdeműt a VII. kerületben, a Dohány u. 32-ben.

A tervezett programok a következők lesznek:

A Warhammer Fanatikuss Liga Warhammer 40000 szekciójának negyedik negyedéves fordulója, melyen eldől, ki nyeri meg az egész éves versenysorozatot. A nézelődők eközben megismerkedhetnek a Warhammer 40000 játékkal, és számos kifestett sereget láthatnak akcióban a zöld asztalokon.

A Warhammer Fantasy Battle bemutatón a Games Workshop másik, fantasy világába látogathatnak el az érdeklődők, és maguk is kipróbálhatják, hogyan kell ezt a játékot játszani.

Kill-team játék is lesz, melynek keretében szintén a Warhammer 40000 világában kalandozhattok, egy kommandós-csapatot vezetve át egy űrhajóroncson, értékes ereklyéket keresve. Ehhez a játékhoz komplett csapatok várnak titeket, melyeket ti irányíthattok, kipróbálva ezzel, milyen gyorsan halnak még a kemény veteránok is a vérzivataros 40. évezredben.

A foci kedvelői a Vérfoci (Blood Bowl) bemutatón láthatják, milyen is lenne egy focimeccs, ha nemcsak emberek, hanem orkok, tündék, élőholtak vagy törpék is indulhatnának! Egy kicsit több lenne a vér, az biztos…

Az utolsó bemutatónk a nálunk még viszonylag új, ám egyébiránt igencsak népszerű Confrontation játékból lesz, s ezt szintén ki is próbálhatjátok, ha kedvetek támad rá!

A festőknek is nagy napjuk lesz aznap, hiszen a hagyományos Golden Gobbo festőverseny mellett festés-oktatás is lesz, így a versenyző haladók mellett a kezdők sem unatkoznak majd, hiszen ők hasznos tanácsokat kaphatnak arról, hogyan pingálják ki figuráikat.

A bemutató játékokhoz természetesen akkor is csatlakozhattok, ha saját csapatotok, modelljeitek is vannak, s összemérhetitek tudásotokat, valamint szerencséteket a többi játékossal! Hozzatok hát ti is figurákat, s mutassátok meg, ki a jobb a zöld asztal mellett!

A rendezvény délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a látogatók előtt, ekkor indulnak a bemutatók, festések. A Golden Gobbóra délután 4-ig fogadunk el nevezéseket, az eredményhirdetések pedig fél 7 körül lesznek.

A rendezvényre a belépő 1000 Ft, melyben egy nevezés is benne foglaltatik a festőversenyre, valamint pár darab ork is, akiket aztán ott rögvest ki is festhettek (merthogy csak figurák, nem igaziak ). Minden további nevezés 300 Ft.

A rendezésben, ajándékokban a Trollbarlang segít, és a játékokkal kapcsolatos plusz infók is az ő oldalukon érhetőek el (www.trollbarlang.hu).


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.