LFG.HU

taverna
BePe
hírekCimkek

Az elmúlt évekből ismerősen csengő szavak képeznek újra hírt: új kiadó veszi át a M.A.G.U.S. regények és egyben a szerepjáték kiadását. Legutolsó kiadójától, az Inomitól kerülnek most új tulajdonoshoz egyes jogok.

A vevő nem a Hasbro, nem a Mizo, a híresztelések ellenére nem is a Delta Vision, és nem is az Alexandra. A Tuan nem ismeretlen versenyző ebben a már-már kráni játszmában, hiszen a tavalyi évben már adott ki M.A.G.U.S regényeket: Alan O’ Connor Csillagvetőjét, és John J. Sherwood Abbitkirálynő című művét.

Az Inomival kötött jelenlegi megállapodás értelmében a Tuan birtokolja mostantól a M.A.G.U.S. világát érintő regények és szerepjátékok kiadási jogát – emellett az Inomi és a Gémeskút közötti védjegyper továbbfolyik, sőt, a Tuan és a Gémeskút között is perre került sor, ezen a fronton tehát nincs változás.

A M.A.G.U.S legújabb kiadója még nem hozta nyilvánosságra részletes kiadói tervét, ám annyi már kiderült, hogy ők is komolyan számolnak az először mintegy fél évtizede, majd azóta minden évben párszor megígért Keleti Szél II. megjelenésével (még idén), és szeretnék továbbvinni a szerepjátékot is a kiegészítők, valamint az ígéretesnek hangzó “ingyenes szabályrendszer” megjelentésével.

Az irodalmi részleg szerkesztői posztján csere történt (Kolozsvári Zsófia posztját a Tuan kiadó vezetője, Mórocz Tibor maga látja majd el). A szerepjáték részleg vezetője pedig egy veterán M.A.G.U.S. író, Jan van den Boomen lesz, Alan O’Connor szakértőként támogatja a kiadó munkáját, és az ígéretek szerint Max álmaival is találkozhatunk még kiadványaikban.

Az új kiadóhoz szokás szerint új logó is dukál, ám az a jogviták miatt egyre több létjogosultságot élvező “M*” netes rövidítés helyett ezúttal az olvashatóság oltárán feláldozásra került a MAHUT márkanév és utódja, a magasba tartott lobogó, és így Gáspár András és Novák Csanád közös írói álneve újra lehetőséget kapott rá, hogy fennmaradjon. Vajon állni fog-e még a mondás, miszerint “a kiadók úgy jönnek-mennek, mint a zászlóháborúk, de Ynev örök”?

A Tuan hivatalos információja az új logóval kapcsolatban:
Azért van szükség erre a logóra, mert a “M* avagy a kalandorok krónikái” kifejezés és az Ynev, Alyr, Tier, Krán, Pyarron szavak használata most nem lehetséges jogi bonyodalmak előidézése nélkül.
Ez a megoldás látszott a legmegfelelőbbnek, amivel Wayne Chapman a segítségünkre sietett.
A legfontosabb:
Nem Nektek, kedves rajongók szól az új logó, ti megismernétek a M* regényeket logó nélkül is. A Logó bizony a nagykereskedők és a kiskereskedők számára készült, mivel fontos, hogy ők megismerjék a könyvet, tudják miről van szó, terjesszék és tartsák a polcon, mert az ő boltjaikon keresztül juthat el a könyv Hozzátok. Nagyon nehéz napjainkban a könyvterjesztés, ha fantasyról van szó. Nagyjából ez rejlik a színfalak mögött…”


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.akonyvesbolt.com/]
[http://forum.rpg.hu/index.php?showtopic=5344]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához