LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

A több, mint tíz kategória közül külön érdemes figyelmet fordítani a regényekre, illetve a legjobb előadás kategóriájába, hiszen mindkét helyen több ismerős névvel találkozhatunk.

Az rpg.hu látogatóit talán George R. R. Martin regényciklusának legutóbbi kötetének, a A Feast for Crowsnak a jelölése érdekli, de a többi jelölt is érdekes: Charles Stross Accelerandójától azt várják rajongói, hogy megújítsa a scifit, és tény: az, hogy a könyv ingyenesen hozzáférhető, egyenesen az Amazon.com oldaláról, mindenképpen figyelemreméltó. Akárcsak John Scalzi első könyve, az Old Man’s War, mely a klasszikus scifi világába kalauzol el bennünket, de Ken MacLeod és Robert Charles Wilson új regénye is izgalmas versenyt ígér.

Aki szétnéz a novellák, kisregények között, szintén találkozhat ismerős nevekkel. Kelly Link és Peter S. Beagle nevét már a magyar közönség is ismerheti, a többiek közül pedig csak két személyes kedvencet emelnék ki: Robert J. Sawyert, aki Hominids c. regényével már nyert egy Hugo díjat, illetve Cory Doctorowot, aki nem csak mint író jeleskedik, hanem mint internetes jelenség is világhírűvé vált.

Idén a filmek között is sok kedvenccel találkozhatunk. Az, hogy a Narnia vagy a legújabb Potter bekerül, nem meglepetés, de versenyben van még a Batman: kezdődik és a hazánkban majdnem bemutatott Serenity is. Érdekes módon a rövid sorozatok esetében (többek között a Battlestar Galactica mellett) a brit Doctor Who az, ami tarolni látszik: három mű is bekerült a sorozatból.

Izgatottan várhatjuk hát az augusztus 26.-i ünnepséget, amikor eldől, hogy az igen erős mezőny mely tagja érdemes idén a Hugo-díjra.

Spin: http://nielsenhayden.com/makinglight/archives/007262.html#007262
Two Hearts: http://sfrevu.com/Review-id.php?id=3200
Magic for Beginners: http://www.sfsite.com/fsf/fiction/kl01.htm
Accelerando: http://www.accelerando.org/
Learning the World: http://strangehorizons.com/wordpress/wp-content/themes/strangehorizons/redirect/redirect.php?site=reviews&yr=2005&month=12&file=two_views_cit
Cory Doctorow: https://craphound.com/

Emerald City: http://www.emcit.com/
Ansible: https://news.ansible.uk/
LOcus: http://locusmag.com/
Interzone: http://ttapress.com/interzone/
The New York Review of Science Fiction: http://ebbs.english.vt.edu/olp/nyrsf/nyrsf.html


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.dpsinfo.com/awardweb/hugos/2006.html]
[http://www.dpsinfo.com/images/fan/awards/hugo2005.jpg]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához