LFG.HU

Gulandro
ismertetőCimkek

Az életben ritkán adatik meg az ember számára, hogy ne csak tanulhasson hibáiból, de bizonyíthassa is azt egy második esély képében. Számomra és több mesélőtársam számára is a Tenger Farkasainak második felvonása ezen érzések bűvkörében kezdett szerveződni, célunk az volt, hogy az eddigi rendezvények hibáiból tanulva olyan alkalmat teremtsünk a játékosok és mesélőik számára, hogy valódi ünnepként élhessék meg.
A végeredményt tekintve, mint sok más esetben egyik szemem sír a másik nevet: terveink közül sokat kellett hanyagolnunk annak érdekében, hogy az idei március 19-ét egy igazi, régi időket idéző szerepjátékos nappá avanzsálhassuk a résztvevők szemében. A rendezvényre visszatekintve azonban nehezen lehetne azt mondani, hogy szürke eseménytelen nap volt:

A korai kapunyitás után a játékosok és mesélők hamar egymásra találtak, a M* verseny előtt tartott mesélői megbeszélés pillanatképeiből hümmögő-bólogató arcok jelezték, hogy a mesélők tisztában vannak, hogy kiknek és mit fognak mesélni és ez bátorsággal töltött el. Még azok a mesélők is, akiket az utolsó héten állítottunk csatasorba és örömünkre elfogadták a felkérést buzgalommal jegyzetelték maguknak a fontosabb útvonalak, “kazamaták” vázait.
Miután mindenki elhelyezkedett, tíz órakor, a rendezvényt lehetővé tevő Sf-portál és a Mysterius Universe egy ismert írója, Szélesi Sándor (alias Anthony Sheenard) köszöntötte a játékosokat majd elkezdődött maga a játék…

Az asztalok között járkálva az ember sok ismerős, versenyekre gyakran járó kalandort ismerhetett fel és sok új rajongót, akiknek hála évről évre többen jönnek versenyekre és ez alkalommal 20 csapat indult ’Cadatto városának utcáira’ egy intrikáktól és árulásoktól terhes kaland szálainak kibogozására ami végül a legtöbb csapatnak kiemelkedően jól sikerült, a modulban feltűntetett megoldási pontok helyett végül a szerepjátékért adható pontok döntötték el a verseny végeredményét mely a következő módon alakult:

A II. Tenger Farkasai találkozó csapatainak helyezései:

1. Éjben járók (KM: Winter)
2. Darton nem ver bottal! (KM: Ashlan)
3. Infravörös lódobogás (KM: Amund)
4. Abyss küldöttei (KM: Sneer)
5. Az elit alakulat (KM: Alias GG)
6. Rózsaszövetség (KM: Meran)
7. Relikvia (KM: Animedve)
8. Dimitrov (KM: Crown)
8. Gyárilag szőkék (KM: Tibi)
8. Kráni krumpli, shadoni zöldbab (KM: Benbe)
9. Mi? Kiválasztottak? Ugyan már! (KM: Gangler)
9. DVAS (KM: Man)
10. Normo’s Star (KM: Ákos)
11. Ettore and the gang (KM: Komattre)
12. Arthemis és a vizidisznók (KM: Dragon)
13. A kos gyermekei (KM: Gregoire)
13. Demokratikus Gro-Ugonért nemzeti front (KM: Ramses)
14. Karridlyn Őrzői (KM: Páter)
15. Gennymanók (KM: Sogron)
16. Félszerzetek (KM: Gömbi)

A rendezvény különlegességét 13:00 órakkor egy ünnepélyes bemutatkozás és a Tuan kiadó bejelentése emelte, melyen elhangzott az, ami mostanra már nyílt titok lett, hogy a M* regények és a szerepjátékos kiegészítők ezentúl, új logó, új égisz alatt jönnek majd ki, első regényként pedig Harold Barocuhe és Ian Russel: Ranagol áldásával című regényét jelentetik majd meg még az évben amit a Keleti szél első kötetének újrakiadása, majd a régen várt folytatás követ majd. A rendezvény ezen pontján jelent meg Gáspár András, aki a hozzá forduló rajongók kérdéseire nyíltan válaszolt és tartott dedikálást a színpadon felállított asztaloknál. A nap későbbi részében mind a kiadót, mind az írót kötetlenül kérdezhették és faggathatták a rajongók a tervekről és a szerepjáték kiadásáról is.
Ezután kezdődtek el az I. Magyar WoW találkozó előadásai a kisszínpadon és a ’klánok’ bemutatkozásai a ’főhajóban’. A látogatók száma ekkor érte el becsült tetőfokát és közel 850-en voltunk a Millenáris Park Fogadó épületében hódolva közös hobbinknak és megosztva tapasztalatainkat más játékosokkal és rajongókkal.
A WoW találkozó végeztével a csapatok is rendre befejezték a modult majd a színpad előtt kikészített asztalok előtt várták az eredményhirdetést és a díjkiosztást. A Tuan kiadótól az első három helyezett csapatok tagjai nagy értékű könyvutalványokat kaptak, az első helyezett csapat pedig a Tenger Farkasai érmeken túl, a találkozóhoz méltóan, egy kalózzászlóval gazdagodott ezen az estén.
A találkozó végeztével a csapatok és mesélők együtt hagyták el a termet és egyben a két alkalmat megért Tenger Farkasai találkozók helyszínét. Az, hogy a bevezetőben remélt bizonyítás sikerült csak remélni tudom és azt is, hogy a játékosok is olyan szép emlékekkel tértek haza, mint a mesélők és azok, akik ennek a találkozónak a létrejöttében segédkeztek.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://tengerfarkasai.uw.hu]
[http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=tengerfarkasai]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához