LFG.HU

Olman
hírekCimkek

Bár sajnos a jelentkezési határidő pár napja lejárt (én is későn értesültem róla :( ), de minden bizonnyal érdekesnek találjátok majd a következő hírt. Az LARP új arcot ölt…

Egy 22 méter hosszú, tíz méter magas, beszélő, tűzokádó sárkányt alkottak meg a Dragonbane projekt tervezői. A teremtményt egy tíztonnás faanyag szállító jármű köré építik, öt tonnányi pneumatikus alkatrésszel és gumival borítva. A teherautót két ember irányítja majd, vezérelve a különböző funkciókat.

A sárkányt a nyári Dragonbane élő szerepjátékra készítik. Az öt napon és éjjelen át tartó játék a svédországi Älvdalenben kerül megrendezésre július végén, augusztus elején. A színhely egy kicsiny, utopisztikus falucska lesz, Cinderhill (szó szerint: Parázsdomb), amelynek élete egy istenként imádott sárkány körül forog. Békés életüket két csoport – felfegyverzett sárkányidomárok és fura boszorkányok – feltűnése kavarja fel. Az idegeneknek más-más terveik vannak a sárkánnyal. Épp a játék megkezdése előtt nagy csatát vívnak, amely megrendíti a falubeliek hitét. Mi van, ha a sárkány végül halandónak bizonyul?

A Dragonbane-t a sárkány teszi egyedivé. Az élő szerepjátékokban nem nehéz másvalaki bőrébe bújni, hiszen jelmezek százait készítették már el, ám az eltérő világot, a fantasztikus környezetet annál nehezebb megteremteni. Egy kocsmát talán át lehet alakítani, hogy középkori hangulata legyen, de ez aligha elég, ha egy sárkány áll a történet középpontjában. Az eddigi legjobb próbálkozás egy háromméteres jelmezbe bújt szereplő kivitelezése volt. A Dragonbane népes csapata csaknem négy éven át munkálkodott, hogy valóra váltsanak egy páratlanul eredeti elképzelést. Nem adták alább semmivel sem megálmodott terveiknél.

“A Dragonbane ötlete tőlünk, szerepjátékosoktól származik, akik mások által rendezett játékokon nőttek fel és sosem hagyott nyugton a gondolat, hogy lehetne ezt jobban is csinálni. Most azonban elhatároztuk, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt” – magyarázza Heiko Romu, a vezető díszlettervező.

A Dragonbane-ben nem kell elképzelned semmit, minden olyan, amilyennek lennie kell. A házak olyanok, mintha egy ősi, fantasy-világba csöppentél volna, az ételt a falubeliek készítik és korhű evőeszközökkel lehet elfogyasztani őket.

Jelenleg 400 játékos jelentkezett 19 különböző országból. Rendeztek már népesebb játékokat, de egyiket sem ekkora alapossággal. Cinderhill faluja még épül. A munkálatok végeztével a település 17 épületet és egy teljesen sík, 1500 négyzetméteres területet foglal majd magában. Négy épület hosszú, viking stílusú lakóház lesz, ezen kívül lesz még egy sárkánytemplom, pékség, műhely és fürdőház is.

A játék fő szervezője, Timo Multamäki, fáradhatatlanul kereste és nyerte meg magának a támogatókat. Már csak a sárkány bőre 25 ezer euró körül mozgott volna. Multamäki összehozta 2000 euróból. “A Dragonbane költségvetése durván fél millió euró, ha beleszámítjuk mindazt, amit a partnereinktől kaptunk.”

Az älvdaleni erdőrendezőség engedélyt adott négy négyzetkilóméternyi földterület felhasználására öt éven át. A projektnek több, mint 120 partnere van – főként iskolák és üzletemberek. A Finn Oktatásügyi Minisztérium és számos egyéb kulturális szervezet is támogatja a tervezetet. Multamäki pedig saját pénzét is befektette a vállalkozásba. Úgy érzi, megér minden igyekezetet. “Ilyen projektbe csak egyszer vág bele az ember életében. Nincs még négy évem, amit ilyesmire szánnék.”


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.hs.fi/english/article/Dragon+god+comes+to+life+in+Sweden+next+summer/1135219649274]
[http://www.dragonbane.org/en/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához