LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

Mindenki kiváncsian várja, hogy mi is lesz a Darkpages-ből, Jared A. Sorensen (Lacuna, Octane, Inspectres) és Jason Roberts (FVLMINATA) új, közös szerepjátékából. A szuperhős témát ugyan többen feldolgozták már, de a június hatodikán (06/06/06) megjelenő játék a jelek szerint tartogat meglepetéseket.

Nem annyira magukra a szuperképességű hősökre koncentrál, hanem a mögöttük lévő emberre, és a képek által közvetített rettenetre, borzongásra (“graphic horror”). A játékot a hetvenes évek amerikai horrorképregényei, az USÁba betörő “angol invázió” és korunk posztmodern, erőszakot sem nélkülöző képregény noire-ja inspirálta.

Ez persze rengeteg féle, különböző stílust takar, így nem meglepő, hogy az “alapvilág”, Glasswork földje egy hátborzongató urban fantasy, de emellett kalandozhatunk az Indián nyárban, New England mítoszokkal fertőzött gótikus horrorjában, és hamarosan lehetőségünk lesz valódi watchmeni posztmodern szuperhősöket alakítani, vagy elmerülni az Apollyon Noir tizenkilencedik századi okkult világába.

És természetesen ott van a Trojka, ahol a szovjet szuperhősök világába nyerünk bepillantást. Szerencsére nem amerikai klisék elvöröscsillagosításáról van szó – elfelejthetjük a Red Sont, a Sarló-és-Kalapács Kapitányt és társait), a Trojka világa egy feszült, rettegéstől sem mentes diktatúra – de mindezt megtekinthetjük, ha megnézzük a stilszerűen május elsején feltett előzetest a Memento Mori Theatrics oldalán…


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://memento-mori.com/darkpages/050106.html]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához