LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

A Del Rey, a Random House kiadóvállalat fantasyval és scifivel foglalkozó szárnya első volt azon kiadók közül, akik “hagyományos” könyvkiadóként vágtak bele a mangakiadásba. Most azonban egy lépéssel tovább mentek: bejelentették első, saját készítésű képregényüket: az itthon is népszerű Shannara univerzumában játszódó Dark Wraith of Shannarát. A Terry Brooks univerzumában játszódó történetet Edwin David (Battle of the Planets) illusztrálja, a történetet pedig Terry Brooks alapján Robert Place Napton (Battlestar Galactica) írja.

Brooks örül az új vállalkozásnak, mint mondta, rengeteg olyan Shannara története van, amit sohasem lenne ideje megírnia regény formátumban, így a képregény számára is ideális választás.

Úgy néz ki, a Del Rey nem az egyedüli kiadó, aki a képregények felé fordul: a HarperCollins nem is olyan rég szerződtette le több könyre is Jill Thompsont (őt a Death: The High Cost of Loving-ból ismerhetjük), de képregények várhatóak a Hill and Wangtól (legújabbkori amerikai történetet feldolgozó albumok), illetve a Phaidon Presstől is(ők majd zömmel francia művészekkel dolgoznak majd).


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.icv2.com/articles/home/8659.html]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához