LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

A 2006. szeptember 30.-én a Vasúttörténeti Parkban megrendezendõ Képregényállomás címû rendezvény alkalmából négy képregénykiadó, a Míves Céh, a Képes Kiadó, a Vándorkõ és a Roham közösen kíván megjelentetni egy új magyar képregényt, amelynek a témája a vonat.
Ezt az exkluzív kiadványt csak a rendezvényen lehet majd megvásárolni. Terjedelme 16 oldal, formátuma A4-es lap körüli és fekete-fehér.

A képregényt a kiadók által kiválasztott grafikus fogja elkészíteni a zsûri által legjobbnak minõsített forgatókönyv alapján.
Pályamûvet beadhat bárki, kivéve a zsûri tagjai, a kiírást közzétevõ kiadók tulajdonosai és alkalmazottai, illetve ezek hozzátartozói.
Eredeti mûveket várunk, nem létezõ irodalmi vagy más mûvek adaptációját. A pályázó kijelenti, hogy az általa benyújtott mû eredeti és a saját mûve, közzététele nem sérti senki más szerzõi jogát.

A zsûri tagjai a kiadók képviselõi: Bayer Antal (Míves Céh), Korcsmáros Gábor (Képes Kiadó), Teisenhoffer Viktória (Vándorkõ) és Korchma Zsombor (Roham), valamint Fehér Zoltán képregényrajzoló, a Pinkhell magazin fõszerkesztõje.

A pályázat kétfordulós:
Az elsõ körben maximum egy gépelt oldalas szinopszist kérünk, amelyben a szerzõ ismerteti elképzelését, a szereplõket, a fõ motívumokat és röviden összefoglalja a történetet.
A zsûri legalább egy és legfeljebb öt pályamûvet juttat tovább a második fordulóba. Az elsõ kör eredménye alapján a zsûri hozhat olyan döntést is, hogy egynél több pályamûvet tervez kiadni, esetleg rövidebb terjedelemben.

A második körben a pályázónak részletes, oldalakra, képekre lebontott forgatókönyvet kell benyújtania a zsûritõl kapott instrukciók szerint.

A pályázat díjazása:
A nyertes pályamûvet vagy pályamûveket a kiadói társulás közlés céljából megvásárolja, és oldalanként 3.000 forintot fizet a szerzõnek.
Az elsõ körbõl továbbjutott, ám végül közlésre meg nem vásárolt mûvek szerzõit a zsûri képregényekbõl álló ajándékcsomaggal jutalmazza.

Beküldési határidõk:
Elsõ kör (szinopszis): 2006. június 4, éjfél.
Második kör (forgatókönyv): 2006. június 25., éjfél.

Mindkét körben a zsûri egy héten belül dönt, és azonnal értesíti a továbbjutó illetve nyertes pályázókat.
A pályamûveket Microsoft Word formátumban kérjük megküldeni a kep-palyKUKACchello.hu e-mail címre.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.kepregeny.info/index.php?subaction=showfull&id=1147856981&archive=&start_from=&ucat=1&]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához