LFG.HU

SirThomas
eseményekCimkek

“Csend… nyugalom… béke… Van, akinek sokat jelentenek ezek a szavak. De egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy akik ebben bíznak csalódni fognak. Felpezsdült a Völgy. Jól felszerelt expedíciók járják az erdőket a mind inkább fogyatkozó Stilla és Carex készletek megszerzésére. A kereskedelmi útvonalak újra forgalmasak, s a hozzáértők erszényébe számolatlanul patakzik a Mercesek folyama. A városok mind fejlettebbek, épületek és falak emelkednek a korábban üres tereken s utak mentén. De mindezen hírek sem tudják elnyomni azokat a baljóslatú eseményeket, melyek mind sűrűbben tünedeznek fel a hétköznapokban…”

Még pár hét a Caelumi Játékig, de már izzik a hangulat az ősi város körül. Az elmúlt pár hónap lázas munkával telt, a tábor előkészítéseként indított online prehistória folyamatos többletmunkát ad a szervezőknek, mesélőknek. A városok szervezetei és az egyéni játékosok nagyon gyorsan ráéreztek a rendszer működésére, lehetőségeire. Átvették az eseményeinek irányítását, fordulókon, plotokon és a fórum lehetőségein keresztül számtalan esemény bontakozott ki: szövetségek, árulások, kutatás ősi kincsek után, kincskeresés, nyomozások, mulatozás, ünnepek, versenyek jelzik, hogy Caelum, Sonnos, Crannodun, Felkelő Nap és az Ébredések városának népe él és lélegzik.

“…Ahogy a mindennapok látszólagos békéje mögül mind több helyen villant elő a mögöttes érdekek s tettek kusza káosza, az emberek számára a biztonság és az információ jelentette az igazi értéket. Kincseket ért egy-egy információ, melyet a vélt vagy valós ellenségekről szerezhettek, s már-már emberfeletti erőfeszítésekkel próbálták kipuhatolni ellenfeleik gyengéit az aggódók vagy sötét terveket forgatók…
Persze a fejlődés nem állt meg… A Pecséthordozók erődjének falain még meg sem száradt a vakolat, de oldalában már meg is épült a harc iskolája és a kovácsmester kunyhója…
Vannak azonban biztató jelek is. A Caelumi Tanács mind nyilvánvalóbbá váló tehetetlensége még a többek által kétesnek tartott elemeket is cselekvésre sarkallták. Kocsmai nehézfiúk, és fürge… khmm… vagyon újraelosztással foglalkozók csoportja indult útnak felderíteni a titokzatos járványt, mi Caelum határán terjed… A Corrido család is emberekkel és erőforrásokkal támogatja a kutatásokat, így járulva hozzá a várost fenyegető járvány elhárítására tett kísérlethez…
De az Ébredések városában sem jobb a helyzet… A sötétség éjszakáján ismeretlenek kifosztották a templomot. Seth kardinális őrjöng, Nexia egyháza megerősítette védelmét, és alapos vizsgálatra készülődik.
A Menedék kolostorerődje elzárkózik a külvilágtól, s minden erejével építik az erődöt még biztonságosabbá… Afféle mindentől óvó menedéket kínálnak minden rászorulónak, kik nem tagadják Nexia és a Vándor hatalmát.
És persze ne feledkezzünk meg Crannodunról… Falai mögött különös, messzi északról érkezett vad törzsek találtak honra.”

Szervezőként pontosan ez volt a célunk, ezt szerettük volna elérni. Március közepe óta nyitottuk meg a rendszert, azóta több mint 5000 üzenet született és lassan már a napi eseményeket is nehéz követni. Pár nap lustálkodás alatt annyi új olvasnivaló gyűlik össze, aminek pótlásához órákra van szükség.

Bár a játékosok száma pár napja meghaladta a 150 főt, az utolsó hetekre még sok jelentkezésre számítunk. Egybevetve a 2004-2005-ös adatokkal, 200 fő feletti részvételre számítunk, amivel a legnagyobb hazai élő szerepjáték rendezvénnyé válik a Caelumi Játék.

Rövidesen kikerül a végleges szabályrendszer, folynak a beszerzések, készülnek a karakterlapok, épületlapok, varázstárgyak, játéktárgyak, cégérek, varródnak a ruhák. Idén már két fogadót építünk a többi épület mellé, a Zöld Sárkány és a Kócos Királyfi várja a megfáradt vendégeket.

“…S míg e sok vész és baj lassan a rettegés hálójába fonja a Völgy békés polgárait, távolabb a keleti népek városa mind nagyobb részt hasít ki magának az erdőből. Sokasodnak, s gyarapodnak, embereik a végső erőforrásokat is a lehetőségek határáig kipréselik maguknak. Templomok, erődök s falak városa, benne megannyi harcossal s mágiatudóval. Útjaik titokzatosak, s céljaik úgyszintén. De nem mozdulnak ki nagyon a városukból… Egyelőre…
Zárva a sort, de nem végsőnak tudva Sonnos városáról is hallik pár hír. Bár a kocsmai életnek zsivajgása a Caelumi ünnepségsorozat ideje alatt csökkent némileg, de nem kell félteni a Kócos Királyfit… Ám a csend mit a város többi részén tapasztal az utazó mégoly különös… Talán a napokban a városba érkezett magányos ló az oka? Nem tudni, mindenesetre a kimerült párán meglelték a Zöld Sárkány címerét, s most a városi ménesben pihen, míg össze nem szedi magát egy hosszabb úthoz. Sonnos hát csendes és nyugodt… Talán…”

Ha van kedved kicsit körbenézni, hogy mi is történik épp a környéken, kattints a cikk alján található linkre, amelyen keresztül a Prehistória publikus információit böngészheted. Biztosan találsz kedvedre való olvasnivalót. Ha a történelem érdekel, akkor a krónikákat javaslom, ha inkább a mulatozás, akkor valamelyik kocsmába érdemes betérned, de még sok más meglepetést is tartogatnak az oldalak.

Várunk szeretettel minden kalandra vágyót, akik szívesen részt vesznek a Völgy sorsának alakításában, melyet sokszínű és titokzatos népek laknak. A helyiek vendégszeretők, az árak alacsonyak és itt találod a világ legszebb leányait, legdaliásabb vitézeit. Az árnyakban tolvajok lapulnak, az erdőben rablók, az erdőn túl… Nos, ott vár az ismeretlen sötétség.

http://uberlive.rpg.hu/prehist/
http://lfg.hu/forum/index.php/topic/6347-


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához