LFG.HU

Madlena Zsolt
eseményekCimkek

Agria várától északra, a Medimontis bércei alatt terül el a sötét és komor “Vadon”, avagy a hírhedt “Rengeteg”, melyet ószilván nyelven csak “Bÿkk”-nek neveznek. A világ kezdete óta mitikus – misztikus hely: barlangjai máig őrzik ifjú és becsvágyó istenek torz teremtéseinek nyomát, letűnt korok romjai közt óidők ősfajainak szellemei suttognak füledbe kimondhatatlan rémségeiről, számtalan rejtélyéről és mérhetetlen kincseiről.
Kihívás ez sokak számára: ahol a kalandok és a kincsek várják, onnan nem hiányoznak a kalandozók és a kincsvadászok. Emberek és embertelenek, halandók és halhatatlanok vágnak neki évről évre… Mióta világ a világ…
Nem véletlen, hogy egy napon köztük találtad magad. Magányosan vagy csapatban, karavánnal vagy magadban, de úton vagy… Születésedtől fogva érezted a hívást, hogy egyszer elindulsz… tudtad, hogy így lesz…
Magad mögött hagyva Agria szőlőit sűrű erdőség fogad. Patakok szűk völgyeiben, néhol már a föld bőre alá karcolva vezet az út, ízelítőt adva a Rengetegben Rád váró megpróbáltatásokból. Sokaknak már ezen a tájon inukba száll a bátorságuk: belőlük lesznek az agriai borozók pirospozsgás képű, borvirágos orrú szájhősei, kik egy kupa borért kuncsorogva megosztják az utazókkal, csodával határos tetteiket. S az utazók inkább fizetnek kettőt, csakhogy rövidre zárhassák az efféle beszámolókat.
Tovább haladsz, s a vidék szigorúsága megenyhül, sziklacsúcsokkal átkarolt lankás medencévé szelídül, hogy nyugodt, békés éltű falvaiban feloldja felkerekedett fiaink feszültségét…
Ám ez a nyugalom csak átmeneti, mert a tornyosuló magaslatok masszív kőkarjai egyre erősebben szorítják a völgyeket. A titokzatos Rengeteg szélén, egy hegyektől ostromolt völgyben fekszik Castellum Silvestris városa, a karavánutak végpontja, az utolsó emberlakta erődítmény, a kiismerhetetlen Vadonba tartó kalandozók gyűjtőhelye. Az egykor álmos kisváros jelene felbolydult méhkas; rossznyelvek szerint inkább rothadó tetem, melyről időnként valamilyen külső behatásra nagy zümmögéssel röppennek szét a felzavart döglegyek százai, hogy a vélt vagy valós veszély elmúltával visszatérjenek, és elhintsék petéiket, és az ezekből kibújó férgek végleg felzabálják azt, ami a hajdan volt dicsőségből megmaradt.
De Te – mit sem törődve a rosszindulatú szóbeszédekkel – beleveted magad a város forgatagába, a terek körül elterülő fényes paloták árnyékában megbújó szerény hajlékok, a főutak mentén sorakozó drága fogadók, az apró utcákba szoruló olcsó kifőzdék, a sikátorokban lappangó kétes hírű italmérők világába.
Jól őrzött karavánok viszik az elkényeztetett nemesi suhancokat kitaposott ösvényeken megvilágított barlangokhoz, és fátyolvízesésekhez, hol állítólag valamiféle vízi tündérecskék próbálják elcsábítani és a vízbe csalogatni az óvatlan utazókat. Ez lenne hát a hírhedt Rengeteg? Nem, Te nem ezt keresed… S érzed, tudod, hogy a rizsporos felszín vénséges és mély barázdákat rejt. Te ezekben akarsz elmerülni…
A helyi pisztrángsült illatával átjárt bazárban, a nyüzsgő sokadalom közt furakodva próbálod megkülönböztetni a furfangos kufárok értékesnek tűnő, ám silány holmiját a tisztességes kereskedők megbízható áruitól. Itt megtalálsz mindent, amire szükséged lehet, hogy legyőzd a Vadon kihívásait: a túlélés apró eszközeit éppúgy, mint a mestermunka fegyvereket, mágikus védelmet biztosító tekercseket, szerencsét hozó talizmánokat, gyógyító amuletteket, és szent (vagy éppen szentségtelen) ereklyéket. Ezen kívül Téged is vár a Próbák Kertje, ahol a tapasztalatlan kalandozók kipróbálhatják, a tapasztaltak megmutathatják, hogy valójában mit is érnek képességeik.
S mielőtt nekivágnál a Rengetegnek csapnál egy görbe estét, szórakoznál egy utolsót? Megteheted. Azonban jegyezd meg: az olcsó bárdmágiával mozgatott mechanikus szerkezetek, és a gnóm szemfényvesztők csillogó-villogó játékai csak a pórnép vagy a nagyon részeg kalandozók szórakoztatását szolgálják.
De óvakodj Kalandozó, mert vannak olyanok, kiket nem a Rengeteg sötét titkai érdekelnek, kalandorok, kik csak Rád pályáznak. Ne becsüld alá ravaszságukat, mert – ne feledd – az erszényed, vagy rosszabb esetben az életed a tét a velük való viaskodásban! Persze segítőtársaid is akadhatnak. Mindjárt itt van példának Castellum Silvestris két híres kalandozója Regös Mester (Magister R) és Xandros (Shañi). Regös Mester a Rengeteg legendáriumának tudósa, “mágikus boltjában” pedig sok hasznos tárgy kapható. Xandrosról, aki a nyomolvasás, az állatok és a növények, a Vadon titkos ösvényeinek, különleges helyeinek egyik legjobb ismerője, az a hír járja, hogy ő az egyetlen emberi erdőjáró, aki képes volt esztendőket eltölteni a Rengetegben.
A város szélén, a Vadon tövében van egy fogadó, a “Castrum Sylvanum”, melyet szerte a világban csak “Tábor” néven emlegetnek. Az a mendemonda kering e helyről, hogy a legkülöncebb, legtitokzatosabb kalandozók szállnak meg a falai között. A Tábor lehetőséget nyújt, hogy társakat találj eljövendő kalandjaidhoz; hogy megismerkedj az íjászat rejtelmeivel, vagy csiszold már megszerzett képzettségedet; hogy az Arénában szabályozott körülmények között küzdj, megtapasztalva mások harci képességeit; hogy ha a mágia mestere vagy, megmutathasd pallérozott elmédben rejlő mérhetetlen tudásodat. Ha akarod, udvari piktorunk indulásod előtt megrajzolja portrédat. Javaslom, használd ki, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó lehetőséged, hogy megörökíttesd eltökéltségedről árulkodó szemeid tüzét…
Úgy döntesz, a Táborban versz tanyát. Különös, de egészen otthon érzed magad. Immáron elképzelhetőnek tartod, hogy nem egyedül vágsz neki a Rengetegnek… Merthogy nekivágsz… Semmi sem volt még ilyen biztos az életedben…“’Derecskétől ’Váradig.” Szerepjátékos táborozás Szilvásváradon
Időpontja: 2006. augusztus 18-23. (5 éj)
Helye: Szilvásváradi Ifjúsági Tábor

A tábor első alkalommal kerül megrendezésre, de szándékai szerint merít a hajdani nagy sikerű mátraderecskei szerepjáték tábor (a “Live Fantasy”) hagyományaiból, remek hangulatából, legjobb pillanataiból. A szikkadt kis faház körül felvert sátrak népe nyaranta élénk színként gazdagította Derecske látnivalóinak palettáját. Most Szilvásvárad ad otthont e jelmezes kavalkádnak.

A programokról

Egy őszinte vallomás elöljáróban: eredetileg idén még nem akartam országosan meghirdetni ezt a tábort, inkább a “mindenki szól a barátainak” elvet akartam érvényesíteni, mint a derecskei “csináld-magad-táborok” esetében, de sok pozitív visszajelzés érkezett, meg jó pár régi ismerősnek már csak ezen fórumon át tudok üzenni. Mint szervező első idényemet töltöm a szerepjátékos táborozás útvesztőiben, így minden segítséget köszönettel fogadok. A modulverseny még szervezés alatt áll, játékrendszertől független horror vagy egy különböző rendszerekhez adoptálható fantasy mese lenne.

Asztali szerepjátékok
Dungeons and Dragons, M.A.G.U.S., Vampire. Hmm… talán a krómozott – klónozott jövő plasztikvilága kell kibernetikus agyadnak még ily festői, letűnt korokat idéző környezetben is? Netán posztnukleáris pusztulatra vágysz? Cyberpunk, Shadowrun és Fallout. Nagy szeretettel várom kevéssé ismert, egzotikus szerepjátékok ismerőit, akik szívesen mutatnák be másoknak is kedvenc játékukat.

Élő szerepjáték
Szintén derecskei hagyomány, hogy “live”-ozunk is, 21-22-én tartanánk, úgyhogy jelmezt hozzatok, vagy gyertek abban.

A Szellem Kihívása
Szerepjátékos “ki mit tud?” – vetélkedő, színdarab, versíró verseny.
(Szerepjáték-) Filozófiai beszélgetések a tábortűz körül:
” A Chromatic Rockon túl…” – cyber mesék és az elektronikus zenei irányzatok.
” A Chromatic Rockon innen…” – William Gibson progresszivitása és a mai cyberpunkok konzervativizmusa.
“Szökött Pékfiú vs Tápon Nevelt Többkasztú Akcióhős” – karakteralkotási szokások.
“Túl az epikus viking metálon…” – új utakon a fantasy mesék zenei aláfestése.
Társasjáték bemutatók és szerepjáték ismertetők.

A Test Sanyargatása
Kedvezményes belépő a Börtönmúzeumba és a Kalandparkba. “Aréna”: szabályozott küzdelem védőfelszerelésben. Íjászat. Sportolási lehetőség, ha igényli a szervezeted: kiskapus foci ördögien cselezőknek; tollas, ha szélcsend van; pingpong; csocsó; élő-csocsó, ha nem férsz az asztalhoz; darts; petanque.

Egyéb
“Olvasóterem” – retro “lapozgatós könyvek” másnaposság esetén kellemes zenével, párnákon fekve. Társasjátékozás folyamatosan (pl. Bang!, Britannia, Catan, Citadella, Civilization, Intrika, Munchkin, War of Thrones, War of Nations, “nemt’ommégmik”). Tábortűz. Zene. “Prismatic Sphere” – fantasy táncterem diszkógömbbel. A “leg”-ek díjazása szavazás alapján (pl. legjobb jelmez, PC, NPC, jelenet, stb.) “Udvari piktor” - készíttesd el kedvenc karaktered rajzát.

A táborozás megváltása
Választható opciók:
1. szállás házikóban (ágyban, párnák közt), ebéddel (2 fogásos, fogadóban): 12500 Ft (2500 Ft/nap/fő)
2. szállás házikóban: 9000 Ft (1800 Ft/nap/fő)
3. szállás a sátradban, ebéddel: 10000 Ft (2000 Ft/nap/fő)
4. szállás a sátradban: 6500 Ft (1300 Ft /nap/fő)

Figyelem! A sátras megszállás lehetősége erősen korlátozott, ugyanis kevés a sátorhely, a tábor alapvetően házikós, de a megrendült szociális helyzetben lévőkre is gondoltunk (nagy fesztiválok után, sátorozást meg nem unva). A sátras megoldás választása esetén mindenképpen és minél előbb jelentkezzetek!
Házikós megszállás: kő (tégla?) házakban, 6-8 személyes szobákban történik, de a kiosztáskor nagy valószínűséggel senkinek sem kell tartania ismeretlen félork horda kellemetlen hálótársaságától. A házikós elhelyezés maximuma 120 fő, egy előzetes telefonos vagy elektronikus leveles jelentkezést szívesen vennék, hogy tudjam hol állunk. Köszönöm.
Fizetni csak a helyszínen kell.
Korábbi tapasztalatok alapján a legtöbb táborlakó bioritmusába egy korai reggeli nem illeszkedik, így ezt nem tervezzük szervezett formában, de ha sokan igénylik ez is megoldható. Vacsora is rendelhető, abban az étteremben, ahol az ebédet fogyasztjuk (kb. 600 Ft-ért), illetve hideg vacsora kérhető a tábor területén (kb. 300 Ft). Ezeket a helyszínen lehet igényelni, s másnaptól működik.

A helyszínnel és a megközelítés módjával kapcsolatban hívjatok vagy írjatok elektronikus levelet, illetve az ifjúsági tábor honlapján találhattok információt: www.kalandtabor.hu (Az ott talált nyári tábor stb. az nem ránk vonatkozik, azok az ifjúsági tábor saját cuccai.)
Egyéb kérdések, információk, jelentkezés a 06-70-289-54-85-ös telefonszámon, vagy shenkhishe@freemail.hu címre írhattok.

Köszönet illet minden eddigi és további segítséget (név szerint majd mindenkinek személyesen), külön köszönet az rpg.hu-nak, hogy jelen lehetünk.

Madlena Zsolt, szervező


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához