LFG.HU

taverna
Ferenci László
eseményekCimkek

Idén először kerül megrendezésre az Orihalkon Társaság szervezésében az Árkádia, augusztus 3-tól 6-ig Bodajkon .
A hagyományteremtő táborban külünleges élő szerepjátékokkal ismerkedhettek meg a folyamatos asztali játék mellett.
A Capture The Királylány és az Élő Floating Vagabond mellett a részletes programot itt megtaláljátok.

A három nap barangolás Árkádiában teljes ellátással faházban mindössze 10 000 Ft – ba kerül.

Ha jönni szeretnél, lépj velünk kapcsolatba és juttasd el hozzánk foglalódat (min. 2000 Ft), július 10 – ig. Ehhez ki kell töltened a jelentkezési lapot, és személyesen egyik őrzőnek (szervező) vagy rózsaszin csekken el kell juttatnod a pénzt a következő címre:
1173. Bp. Mezőtárkány utca 25.

A foglaló megérkezte után regisztrálunk az Árkádia Expressre, onnantól helyed biztos. A jegyet maradékát a helyszínen is kifizetheted.


Az elején apró szikra volt csak, egy dédelgetett álom, ami aztán összehozta a hasonlóképpen gondolkodókat. A kezdetekkor még ott lebegett a veszély, mint minden nagy elgondolás felett: ez talán túl nagy falat egy maroknyi ember számára, és bármelyik pillanatban eltűnhet a feledés tengerében… Azonban nem ez történt. Hogy végül is mi volt az erő, amely életre hívta az Orihalkon Társaságot? A szeretetünk a szerepjáték iránt. Mi itt a csapatban azt valljuk, hogy a szerepjátékot önmagért játsszuk, azért az élményért, amelyet e közösségben végzendő tevékenység nekünk megad.

Az általunk kitűzött célok között van egy tábor megrendezése is. Hogy miért? Mert nagyon jó dolog, ha több napon keresztül a haverokkal együtt játszhatunk kedvenc szerepjátékainkkal. Közben jól érezzük magunkat, új emberekkel és véleményekkel ismerkedünk meg, sőt ugyanígy akár új játékokba is beavatást nyerhetünk. Minden csak rajtunk áll.
A tábor az Árkádia nevet kapta, a fantázia birodalmáét, ahol minden lehetséges, csak akarat és képzelő erő kell hozzá.
Mit is kínál ez a tábor? Természetesen szerepjátékot minden mennyiségben. A klasszikus asztali szerepjátékok mellett lehetőség lesz táblás és kártyajátékok művelésére is. Sokféle játékra van lehetőség, köztük kevésbé ismerteket is lesznek, amiket érdemes kipróbálni. Jelentkezéskor meg kell adni, hogy kinek mi a kedvence, mivel akar játszani, és mi ezen óhajok szerint szervezzük be a mesélőket, akik biztosítják, hogy a hangulat egy pillanatra se lankadjon…
Ezt a tábort szeretnénk hagyományteremtésre is felhasználni. Szeretnénk, ha olyan élményt nyújtana, hogy idővel egyre többen jöjjenek, hiszen Árkádia birodalma végtelen lehetőségeket kínál minden bátor kalandozó számára. Éppen ezért lesznek olyan programok, amikért már önmagában megéri eljönni.
A Capture The Királylány (CTK) nevű játék önmagáért beszél. E félig-meddig élő szerepjátékban csapatok vetélkednek, hogy kiszabadítsák Árkádia világszép hercegnőjét a retteget, szörnyű, és hatalmas sárkány karmaiból. A csapatok a klasszikus fantasy íratlan szabályai szerint szerveződnek majd, és indulnak bátor, vagy épp botor, küldetésükre. Az úton sok mindennel találkozhatnak majd, köztük szövetségesekkel, leverendő vagy őket megverő szörnyekkel, városokkal, és természetesen hasonszőrű csapatokkal. E találkozások kimenetelét csakis az istenek tudhatják…nem kell aggódni, minden csapatot kísér majd egy.
E játékban már csak azért is érdemes részt venni, mert az innen begyűjtött tallérokat be lehet majd váltani mindenféle földi jóra, és természetesen a tábor másik nagy össznépi programjában is szerepet kapnak.
Van egy hely – egyesek szerint bár ne lenne – ahol megszűnnek a népeket elhatároló korlátok, leomlanak a köztünk feszülő falak. Főleg a tér és az idő határai…
Ugyanis bárkiről legyen is szó, ha belép egy ajtón, és bizony ajtónak sok minden minősül, kedves barátaim, akkor könnyen a Floating Vagabond híres-hírhedt ivójában találhatja magát. A csapszéknél könnyen lehet, hogy éppen egy neandervölgyi ősember és Indiana Jones azon tanakodnak, hogyan is kerülhetnének vissza saját jelenükbe, miközben mellettük egy alien szürcsölgeti imént rendelt italát. Az ilyesmi megszokott látvány ezen a helyen.
Lehet, hogy nem egy Vendéglő a Világ Végén, de egészen jó kis hely. A kocsmáros ugyanis rendelkezik az egyetlen valutával, amit mindenütt elfogadnak szerte a multiverzumokban. A sörről van szó…
Ez a kocsma most felkel a könyvek lapjairól, hogy Árkádia bátor kalandorai is részesülhessenek az általa nyújtott felejthetetlen, vagy nagyon is felejthető, élményben. A játék egy hatalmas live szerepjátékként fog zajlani a tábor területén, egy valódi Floating Vagabondban. Hogy ez pontosan mit is takar, majd ott kiderül… A játékosok sok karakter közül választhatnak majd, de ezeket egyelőre nem tesszük közzé. Elég legyen annyi, hogy a legtöbbjüket jól ismerik…
A tábor helyszíne a festői Bodajk lesz, a tábor területét a régmúlt hamisítatlan hangulata lengi át. A tábor nagy területen fekszik, és lehetőség lesz majd egyéb tevékenységek (pl. túra, kosárlabda, foci, stb.) végzésére, ha valaki belefáradna a kockák gurítgatásába.
Ha ezen rövid ismertető után valakinek megtetszett a tábor, és lenne kedve személyesen is eljönni Árkádiába, akkor kérjük keresse fel a következő weboldalt. Itt részletes információk mellet megtalálható a jelentkezés mikéntje, a piszkos anyagiak, és a letölthető háttér anyagok.
Árkádia földjére a következő vonat augusztus 3-án indul, kalandra fel!

http://arcadia.uw.hu


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.