LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek

A nemzetközi játéktalálkozó díjait, mellyel az elmúlt év legsikerültebb játékait jutalmazzák, a múlt hétvégén harminckettedik alkalommal osztotta ki a zsűri. A teljes lista megtalálható a lenti linken, itt és most csak pár díjazottat emelnék ki.

Nagy meglepetést okozott a szerepjáték-kategória győztese: az Artesia ugyanis egy kis, “független” kiadó, az Archaia Studios Press könyve, és talán az első díjazott, amely nem nagy cégek fejlesztőműhelyéből került ki. A gyönyörűen illusztrált kiadvány adaptáció: a szerző saját képregényének világát ültette át szerepjátékba, egy módosított Fusion rendszer segítségével. Az Artesia már képregényként is elkápráztatta olvasóit: a bevallottan George R. R. Martin által is ihletett világ egy mágikus, alternatív középkorba ragadja el a befogadót. A mű nem csak azért különleges, mert képi világa ott lebeg az amerikai és francia képregények között, de szókimondó erotikája, minden bűbájjal együtt is valóságos, görög drámákat idéző mitológiája kiemeli azt a sablonos fantasy képregények sorából, sőt, a modern fantasy irodalomban sem nagyon találjuk párját.

Mark Smylie, az alkotó, ebből az alapból varázsolt szerepjátékot, egy olyan szerepjátékot, ahol a szöveg és a kép teljes egységet alkot, és dominál a világleírás – egy olyan világleírás, amely képes arra, amire ezernyi társa nem: életre kelni, elhitetni az olvasóval, hogy létezik.

A kiegészítő kategórájában a GURPS negyedik kiadásához készült Infinite Worlds már nem okozott ekkora meglepetést. Az alternatív Földek valóságát feltáró kiegészítő igazi profi munka: a SJG-re jellemző minőséget ezentúl az rpg-híresség, Kenneth Hite, maga Steve Jackson és John M. Ford triója garantálja. Bár a kiadvány több, mint egy újrakiadás, mégis, ez a kiadvány az, ami kiválthatja a korábbi verziók Time Traveljét és az Alternate Earths 1-2-t.

A Gamer’s Choice, a rajongói díj is hozta a papírformát, legalábbis ami a szerepjáték kategóriát illeti: itt az a Serenity került ki győztesen, amelyről már itt, az rpg.hu-n is olvashattunk ismertetőt.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.originsgames.com/awards]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához