LFG.HU

Scorba
hírekCimkek

A Sci Fi Channel igazi csemegével rukkolt elő: a The Amazing Screw-on Head (A Bámulatos Csavarfej) című rajzfilmsorozat Mike Mignola (a Hellboy szerzője és rajzolója) azonos című képregényének adaptációja. Bár az animáció részletességét nem viszik túlzásba, még így is lélegzetelállító, ahogy Mignola páratlan hangulatú rajzai megelevenednek.

A történet nem sokban különbözik a Hellboyétól, a főhős (aki voltaképp egy fej, ami mindig a célnak éppen megfelelő testbe csavarozza bele magát) itt is lovecrafti szörnyűségek nyomában járja a világot, ám ezúttal a megbízó nem más, mint maga Abraham Lincoln. A rajzfilmet komédiasorozatként hirdetik, ami azért talán túlzás, de mindenképp parodisztikusabb a hangvétel, mint mondjuk a Hellboyban.
A főhős hangját pedig a kitűnő Paul Giamatti kölcsönzi, akit pl. a Kerülőutak vagy az American Splendor című filmekből ismerhetünk (ez utóbbi egyébként szintén az eddigi egyik legjobb, méltatlanul kevesek által ismert képregényadaptáció).
A rajzfilmsorozat sorsa azonban sajnos még vitatott. A Sci Fi Channel július 27-én vetíti le az első és eddigi egyetlen epizódot, hogy majd a visszajelzésektől tegyék függővé a folytatást. Eközben a csatorna honlapján az epizód teljes egészében ingyenesen megtekinthető (az alábbi linken), és itt is ki lehet tölteni egy kérdőívet, melyben áradozhatunk a pilotról a folytatás érdekében.
Nosza, kattintgasson mindenki a 10es pontszámokra!


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.scifi.com/amazingscrewonhead/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához