LFG.HU

taverna
Alyr
hírekCimkek

Július végén idén is kiosztásra kerültek a Zsoldos Péter díjak, immáron kilencedik alkalommal. Az alapítók szándékai szerint a magyar sci-fi irodalom színvonalas, értéket hordozó alkotásaira a figyelmet felhívó díjért 2006-ban öt regény és több tucatnyi novella vetélkedett.

Regény kategóriában Lovas Lajos “Agydobás” című alkotásának ítélte a zsűri a Zsoldos Péter díjat, míg a jóval népesebb novella kategóriában Szélesi Sándor Galileo-ja kapta az elismerést.

Szerkesztőségünk idén kiemelt figyelemmel kísérte a vetélkedést, és részletes kritikákat közölt a regény kategóriába nevezettekről.

A kritikák az alábbi linkeken érhetőek el:

Szentgyörgyi P. József: Elveszett emberiség – http://lfg.hu/94/678

Anthony Sheenard: Árnyak ébredése – http://lfg.hu/94/667

László Zoltán: Nagate – http://lfg.hu/94/662

Lovas Lajos: Agydobás – http://lfg.hu/94/649

Nemere István: Időhajó – http://lfg.hu/94/628

A végül nyertesnek bizonyult Agydobásról kritikusunk így summázta véleményét: “Tisztességesen végigírt regénnyel van dolgunk, és még az is előfordulhat, hogy vevők vagyunk a humorára. Erről legkönnyebben úgy győződhetünk meg, hogy ellátogatunk a kiadó honlapjára, ahol többek között videóinterjút nézhetünk magával a szerzővel, illetve lehetőségünk van további részleteket, és extrákat (pontosabban egy darab extrát) elolvasni a műből. Ha a tisztelt olvasó ezeken a részleteken hangosan felkacag, irány a könyvesbolt: ez esetben az Agydobás lehet az egyéni Útikalauza: kicsit savanyú, kicsit sárga, de csak az övé.”


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához