LFG.HU

oil_ali
hírekCimkek

A minap az IMDB-n tallózgatva ráleltem H.P. Lovecraft filmográfiájára (igen, ilyen is van), ahol meglepődve tapasztaltam, hogy két új a Nagymester által ihletett film is ígérkezik erre az esztendőre.
Az egyik (az érdekesebb) címe egyszerűen “Cthulhu”, és az elsőfilmes Dan Gildark jegyzi, a szereplőgárdából pedig talán Tori Spelling neve lehet ismerős (jézusmária!) míg a második mozi címe `Kammeren`. Erről a moziról annyi szerepel az adatbázisban, hogy svéd, és hogy `Something is still waiting…`, szóval még akármi is lehet.

Van ugyan egy harmadik film is, a minden bizonnyal a felejthető kategóriába tartozó “Beyond the Wall of Sleep”, de a leírtak alapján nem sok köze lesz Lovecraft szellemiségéhez. Ez utóbbit azért nem számoltam az imént, mert már 2003-ban elkészült. Az hogy mi vitte rá a gyártót, hogy csak most mutassa be, az rejtély, de nem sok jót sejtet…
Mindenesetre a Cthulhu némafilm viszonylagos sikere talán elindított valamit – elképzelhető, hogy még mielőtt kihal az emberiség, megnézhetjük a moziban az `Őrület hegyeit`.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.cthulhuthemovie.com/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához