LFG.HU

Merldion
hírekCimkek

Pug Jackson egykedvűen rugdosta az üres konzervdobozt a sikátoron át. A szakszervezet gyűlésére indult. Az ott megjelent munkásokat sztrájkra fogja buzdítani, ha minden jól megy talán még nyílt lázadásra is a Soverign Group tulajdonát képző gyárban folyó munka szabotálásának reményében. Egy elegáns, csatos cipőt viselő női láb állította meg a horpadt pléhdoboz gurulását. Ilyana Ravidovich a hatalmas multicég “ügyvezetője” állt ott makulátlan eleganciát sugározva kosztümben, gesztenyebarna haját kontyba fogva. Szemében az eltántoríthatatlanság fénye csillogott…
- Mi az Pugey? Mi dolgod erre?
- Hogy van pofád az utamba állni te szuka!
- Mr. Soverign nem örülne a gyárban tett látogatásodnak, tudod azért vagyok itt…
A Brujah-t egy szívdobbanás alatt ragadta el a tomboló düh. Az utóbbi évszázad során már nem nagyon tűrte, hogy ilyen lekezelő hangon szóljanak hozzá: vérének erejét felhasználva pusztító erejű ütéssel vette célba a nőt. Egy ilyen csapástól egy halandó azonnal meghalt volna, Ilyana is hat métert repült hátrafelé. Csakhogy ő felállt, leporolta elegáns kosztümjét és tovább ingerelte ellenfelét:
- Egyre csak gyengülsz! Többet vártam tőled.
A lázadó emberfeletti sebességgel rohant a nő felé, de a meglepetés ereje már elveszett… Ilyana hátranyúlt és gyors mozdulattal egy krómozott, csillogó 38-as Specal pisztolyt rántott elő. Pug rávetette magát, a pisztoly eldördült. Fél méteres lángcsóva csapott ki a fegyverből.
A pokol tüze nem marhat így! – volt Pug utolsó gondolata, mielőtt minden lángra lobbant, majd kihunyt a tudatában.
- Soha se feleselj egy sárkánnyal! – kacagott Ilyana és a megolvadt csövű pisztolyt a földön heverő, itt-ott még szelíden parázsló tetem mellé hajította.
Mobiltelefont vett elő, tárcsázott.
- Igen Alan, megállítottam ahogy utasította.

- Nem, nem halt meg, de legközelebb elgondolkodik azon, hogy mibe ártja bele magát…

(A fenti rövid történet lejátszható a kiadott kártyalapok segítségével.)


Kis hazánkban nagy múltra tekint vissza ez az angol nyelvű kártyajáték, hol többen, hol kevesebben, rajongtak érte, játszották és gyűjtötték. A teljesen pártatlan és e témában a leghitelesebb Inquest magazin a Vampire kártyajáték 10. születésnapján azt minden idők legjobb több játékost (4-5 fő) igénylő kártyajátékának minősítette.

A tavalyi év folyamán A KÖNYVESBOLT által Magyarországon került megrendezésre az Andrássy palota patinás helyszínén a Vampire Kártyajáték Európa Bajnokság. Az a célunk, hogy ezt a páratlan hangulatú stratégiai kártyajátékot minél többen megismerjék és megszeressék.
A kedves érdeklődőket meghívjuk egy délutáni bemutatóra, szívesen látunk mindenkit a
TANDEM CAFÉ – pincehelységében (Cím: 1093 Budapest, Pipa utca 6.) 2006 szeptember 23.-án 14h – 19h között.
Az érdeklődők számára játéklehetőséget és egy ingyenes próba-paklit biztosítunk, illetve egy egyedi promóciós lapot ajándékozunk melyek a játék után a résztvevő tulajdonába kerülnek. Hozzáértő, tapasztalt, játékosok tanítják majd játszani az újdonsült matuzsálemeket, mint a 2006-os magyar Európabajnoki selejtező győztese, vagy szerény személyem (mint az első hivatalos magyar Vampire kártya bíró, a legtöbb magyar verseny szervezője). A női érdeklődők is találnak maguknak oktatót a legeredményesebb magyar női játékos személyében.

A KÖNYVESBOLT a játékhoz szükséges minden kelléket, alapcsomagokat, kiegészítőket számlálókat, kártyavédőt és hihetetlen nagy laponkénti kínálatot biztosít a játékosok számára. Heti rendszeres játéklehetőség pakli összeállítási tanácsadás.

Rövid leírás a játékról:
A játékosok egy-egy ősi vámpírt, matuzsálemet személyesítenek meg, aki maga már nem vesz részt a közéletben, de csatlósai segítségével érvényt akar szerezni akaratának az örök harcban a Jyhad-ban, mely a színfalak mögött tombol Káin leszármazottai között. A játékban alkalmi szövetségek születnek és töretnek meg, híven tükrözve a vámpírok világának hangulatát. A cél, hogy a prédánkat (a tőlünk balra ülő játékos), csatlósaink harci képességeivel, közéleti vagy éppen politikai befolyását latba vetve kiejtsük a játékból, az ő vértartalékát elfogyasztva, az örök feledésbe taszítva őt. Ez alatt a ragadozónk (a tőlünk jobbra ülő játékos) ugyanezt szándékozik tenni velünk. Itt is csak egy maradhat….


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához